0


Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Buna ziua, va rog sa imi oferiti cateva lamuriri despre predarea permisului in cazul pierderii in instanta a contestarii procesului verbal, deoarece este prima data cand contest o amenda si serviciul meu depinde de acest permis (sunt sofer).
In data de 25.04.2016 am fost la proces si mi s-a spus ca instanta este in pronuntare si ca voi primi acasa raspunsul. Uitandu-ma pe site am vazut urmatoarea solutie:
25.04.2016 Ora estimata: 08:30
Complet: C 2 Civil
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul FRENTIU JUSTINIAN GEORGE în contradictoriu cu intimata DGPMB BRIGADA RUTIERĂ, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.04.2016.
Sfatuit de un avocat am scos un certivicat de grefa din care sa reiasa solutia de mai sus pentru a preda permisul la Udriste. Cei de acolo au refuzat sa imi primeasca permisul deoarece au spus ca solutia nu este definitiva si ca trebuie sa astept 30 zile din momentul in care primesc acel plic de la judecatorie acasa dupa care am termen inca 15 zile sa il predau.
Intrebarea mea este daca am inteles eu bine deoarece pana in data de astazi nu am primit nimic la posta si imi este frica sa nu depasesc acel termen si sa ma aleg cu o suspendare de 2 luni in loc de una singura.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Termenul de predare a permisului de conducere este de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei.
Ca să devină irevocabilă este necesar un înscris pe aceeaşi sentinţă şi orice parte în proces poate solicita legalizarea hotărârii judecătoreşti, iar termenul de 15 pentru predarea permisului de conducere, se scurge de la data legalizării hotărârii judecătoreşti.
Când legalizarea se face de către persoana în cauză (contravenient), acesta este obligat să se prezinte în termen de 15 zile cu hotărârea definitivă şi irevocabilă la poliţie şi să predea permisul. Dacă nu face acest lucru, perioada de suspendare se majorează cu cele 30 zile.
Când acest lucru se face de către poliţie (fiind parte în proces are acest drept), contravenientul primeşte la domiciliu o înştiinţare oficială care îi aduce la cunoştinţă că este obligat să predea permisul în următoarele 5 zile, iar după trecerea acestui termen suspendarea dreptului de a conduce întră în vigoare. Perioada respectivă de suspendare a dreptului de a conduce se majorează cu 30 zile dacă contravenientul nu a predat permisul în termenul de 5 zile.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Salut Cipri, iti multumesc ca mi-ai raspuns, dar nu prea reusesc sa inteleg. Pana la urma trbuie sa astept acasa acel plic cu hotararea ? Sau dupa data de 25 mai sa ma duc la judecatorie sa cer legalizarea sentintei ?
Frica mea este ca mi-am schimbat domiciliul intre timp totusi am o relatie buna cu cel care s-a mutat in locul meu dar nu vreu sa ma trezesc cu o suspendare mai mare sau cu altceva mai grav.
Ce ma sfatuiesti?
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Cel mai indicat ar fi sa va deplasati la judecatorie sa luati personal hotararea si sa va prezentati cu ea la Politia Rutiera pentru a preda permisul de conducere!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Buna ziua! Am si eu o intrebare pe aceasta tema, daca sunteti amabil sa-mi raspundeti.
Pentru permis suspendat in urma inregistrarii cu mijloace tehnice omologate, asadar primit PV prin posta, care este termenul de predare a permisului la Politie si unde se preda? (concret: contraventia a avut loc in judetul Sibiu, domiciliul este in Slatina, iar persoana locuieste in Bucuresti)
Va multumesc!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Permisul se preda in termen de 5 zile la Brigada Rutiera daca locuieste in Bucuresti, insa daca nu face cerere in scris sa-l poata ridica tot din acel loc, actul va fi trimis la Serviciul Rutier care-l are in evidenta, in situatia asta daca bine am inteles Olt!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
DRPCIV este cea care va elibereaza permisul de conducere dupa dobandirea lui in urma examenului, asadar aceasta institutie nu are nici o treaba cu retinerea permisului in vederea suspendarii!
Singura institutie care are aceasta atributie si competenta este Politia Rutiera, iar in Bucuresti este vorba de Brigada Rutiera din cadrul DGPMB iar in teritoriu de catre Serviciile Rutiere din cadrul IPJ-urilor!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Salut,
Am o nelamurire in legatura cu raspunsul tau. ai spus ca decizia pentru a deveni irevocabila trebuie sa fie mai intai legalizata si ca si contravenientul poate face asta.
Nelamurirea mea este urmatoarea: am primit decizia pe 12.12.2016 insa as vrea sa imi pastrez permisul de revelion pentru a putea conduce. inteleg ca am 15 zile pentru predarea permisului dupa ce decizia a devenit irevocabila, insa pentru a deveni irevocabila ce termen exista? in ideea in care vreau s-o legalizez eu pot s-o legalizez in 15 zile de la primire (pana pe 27.12.2016) iar apoi sa am inca 15 zile in care sa pot preda permisul? in acest fel as putea pastra permisul in mod legal pentru inca 30 de zile.
Multumesc pentru ajutor!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Dar in sentinta ce scrie?Ca este irevocabila sau ca poate fi atacata?Daca este precizat ca poate fi atacata, atunci acesta este termenul pentru a deveni irevocabila!
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje