0

Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Salut!
Am fost recent implicat intr-un accident rutier pentru care am mers la un Birou de Accidente Usoare pentru stabilirea vinovatului.
In urma anchetei, respectiv a inregistrarilor video, vinovatul am fost gasit eu.
Din pacate, politistul care s-a ocupat de caz a refuzat sa imi arata inregistrarea video.
Intrucat am ceva dubii si banuieli legate de corectitudinea solutionarii acestui caz, am urmatoarele intrebari:
- Politistul e obligat sau nu sa iti arate dovada pe baza careia stabileste vinovatul? Pentru ca in caz de parcare neregulamentara, se fac poze care probeaza culpa; daca te ia radarul exista dovada foto; daca exista inregistrare video nu e obligat sa ti le arate?
- unde anume se poate solicita inregistrarea video a unui accident in care ai fost implicat? E informatie publica si o pot cere in baza legii 544/2011, da runde?
va multumesc anticipat
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Dvs aveti dreptul sa faceti contestatie in 15 zile impotriva procesului verbal de contraventie prin care s-a solutionat tamponarea, iar instanta de judecata va solicita orice proba (inclusi imagini sau video) care sa duca la stabilirea adevarului!
Politistul nu este obligat sa va arate dvs imaginile (cu atat mai putin in cazul radarului unde este strict interzis), deoarece procedura de urmat este cea pe care v-am mentionat-o anterior!
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje