0

Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Salut,
Sunteti de acord cu interpretarea data de serviciul de inmatriculari cluj referitoare la art.13, alin 1 al Codului Rutier ?
Articolul 13
(1) Autovehiculele, cu exceptia mopedelor si a troleibuzelor, precum si remorcile se inmatriculeaza permanent sau temporar la autoritatea competenta in a carei raza teritoriala proprietarii isi au domiciliul, resedinta ori sediul, in conditiile stabilite prin reglementarile in vigoare.
Interpretarea:
Stimate domn, domiciliu se refera la cetatenii romani, resedinta la cetatenii straini aflati temporar in Romania, iar sediul se refera la persoane juridice.
Conform interpretarii acestora cetatenii romani care au resedinta oficiala (pe buletin) diferita de domiciliu nu au drept de inmatriculare decat la la serviciul inmatriculari unde isi au domiciliu.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Aprobare/Dezaprobare |
Mersi pentru raspuns, asa credeam si eu ca pot inmatricula acolo unde am resedinta oficiala in schimb m-am lovit de refuzul autoritatii de inmatriculare din Cluj care si-a motivat refuzul prin explicarea ca de fapt resedinta e valabila doar pentru straini fapt ce nu apare si in lege.
Ce se poate face in aceasta situatie ?
Aprobare/Dezaprobare |
Observ in linkul respectiv ca sunt 2 raspunsuri contradictorii. Primul care permite si al doilea care e exact opusul. Conform legii se poate insa un raspuns mai jos, conform ordinului mai nu se poate.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Domnule Irimia Inmatricularea se efectueaza de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise deCONDUCEREsi Inmatriculare a Vehiculelor pe raza caruia proprietarul isi are domiciliul sau sediul (resedinta, in cazul persoanelor fizice care au domiciliul in strainatate).
Astfel nu puteti sa inmatriculati autoturismul decat la adresa de domiciliu, astfel ca sa inmatriculati un auto la Cluj pe numele dvs este nevoie sa aveti stabilit domiciliul in acest judet!
O zi buna!
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje