0

Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Buna ziua,
Daca instanta mi-a respins plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei, in cat timp trebuie sa predau permisul? Termenul se calculeaza de la data comunicarii hotararii, adica de cand am primit acasa hotararea?
Va multumesc!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 65/40 Oferit: 17/48 |
Da, ai termen 5 zile.
Aprobare/Dezaprobare |
Poti sa-mi spui si baza legala in care este prevazut acest lucru?
Aprobare/Dezaprobare |
Imi cer scuze e vorba de 15 zile de la data pronuntarii.
Art. 118
4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prev ăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Ultima modificare făcută de rusy; 02-02-2013 la 02:36 PM.
Aprobare/Dezaprobare |
Multumesc mult!
Mai am 2 intrebari:
1. Data pronuntarii este data la care a avut loc procesul sau data la care iau cunostinta de hotarare?
2. Daca nu am hotararea cum pot returna permisul? Cei de la Permise nu il primesc fara hotarare.
Aprobare/Dezaprobare |
Deobicei ramane in pronuntare nu ti se zice pe loc, ramane sa te interesezi cand s-a pronuntat, se poate verifica pe site-ul MJ, pronuntarea este atunci cand este datata. Intri in posesia ei si te duci sa-ti predai permisul. Vezi ce inseamna contestatia?Multi se bazeaza ca vor castiga si de cele mai multe ori pierd mai mult.
Aprobare/Dezaprobare |
Multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Se pare ca in lupta "cuvantul meu impotriva cuvantului Politiei", cel din urma castiga, chiar si fara prezentare de dovezi. Asta e...degeaba exista art.6 din Conventia europeana pentru drepturile omului, instantele il ignora total.
Aprobare/Dezaprobare |
Chiar mai mult.Agentii de politie au martori ,,de profesie '' care vor depune marturie impotriva ta, si poti sa ai tu probe cate vrei, judecatorul are lucruri mai bune de facut decat sa piarda timpul cu o contraventie.Vorba aceea ''pe mormantul lui Jhon scria :amurit avand prioritate de dreapta".Daca consecintele nu sunt importante, e bine sa-ti vezi de treaba si mai ales sa nu comentezi cu agentul.Si atentie niciodata sa nu refuzi semnarea pv. pentruca dai ocazia ca agentul sa-l completeze si sa-si puna martori..
Cu bine...
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje