0

Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Buna ziua , sunt nou pe acest forum dar va urmăresc de foarte mult timp ,acum am si eu o problema și nu știu care sunt soluțiile legale .Locuiesc in com Marzanesti ,jud teleorman si doresc sa fac scoala de soferi pentru categoria B-E mentionez ca detin permis de conducere categoria B din anul 1991 ,dar aici in judet nu este nici-o școală de șoferi pentru aceasta categorie ,ceea ce eu consider ca nu este normal .ce trebuie sa fac pentru a putea urma cursurile pentru aceasta categorie . Va mulțumesc și aștept răspunsurile dumneavoastră.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
OUG 195/2002
Art. 24
(1) Examinarea pentru obtinerea permisului de conducere si eliberarea acestuia se realizeaza de catre autoritatea competenta unde solicitantii isi au domiciliul sau resedinta.
Conditii pentru înscrierea la examenul în vederea obtinerii permisului de conducere
Persoana care solicita examinarea pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
1. Sa aiba vârsta de cel putin:
a. cel putin 16 ani, pentru catgoriile de vehicule AM,A1 si B1;
b. cel putin 18 ani pentru catgoriile de vehicule A2, B, BE, C1,C1E si Tr.
c. cel putin 20 de ani, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 ani înpliniti, pentru motocicletele din categoria A.
d. cel putin 21 de ani, pentru categoriile de vehicule C, CE,D1si D1E si pentru triciclurile cu motor din categoria A cel putin 24 de ani, pentru catgoriile de vehicule D,DE,Tb si Tv
2. Sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
3. Sa faca dovada pregatirii teoretice si practice, realizata prin cursuri organizate de unitati autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care solicita examinarea.
4. Sa faca dovada ca domiciliaza sau ca are resedinta pe raza de competenta a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor din judetul unde solicita sa fie examinata.
Este nevoie sa obtineti viza de resedinta (flotant) in judetul unde exista astfel de scoala pentru cat E!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Mulțumesc pentru răspuns ,aceste elemente le știam și eu ,dar nu cred ca este normal ca eu sa caut o școală de soferi în alta localitate și sa recurg la vize și alte prosti pentru ca cei Din județ nu ai interesează de aceasta categorie
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
Domnule Claudiu, aceasta este calea legala prin care puteti sa dobanditi categoria E a permisului de conducere!
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje