0


Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
buna ziua ! in februarie mi-a fost luat permisul in localitete pe limita de 50 , eu avand 103 km.
In procesul verbal agentul a scris ca ma aflam pe raza comunei , nu si locul. Eu nu am vazut niciun semn de limita de viteza , doar pancarda care avertiza o intersectie. Am fost oprit pe timp de noapte , eu nerealizand ca aveam peste 100. La cum statea acul de viteza aveam pana in 100 deoarece nu depasesc suta in localitate. Am inteles ca la viteze mai mari de 100 sau egale , se aplica o marja de eroare de 3% in favoarea mea, de unde reiese ca as fi avut pana in 100. Cum trebuie sa procedez pentru a mi se aplica marja de eroare? La primul termen de judecata am pierdut deoarece avocatul a facut un apel prost . Acum am pus la dosar si o motivare de la cineva care a castigat cu 104 in localiate. sunt la prima abatere de acest gen si ma intereseaza doar sa nu imi suspende permisul , nu ma deranjaza amenda , nu vreu sa o recuperez. Astept un raspuns. Multumesc !
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 364/17 Oferit: 23/8 |
OUG 195/2002
Art. 49
(1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h.
Adrian, ca si o completare la articolul de ele de mai sus si vis-a-vis de ce ai spus tu :"Eu nu am vazut niciun semn de limita de viteza", daca exista o alta limita de viteza in localitate o sa existe neaparat un indicator care sa indice acest lucru, altfel daca te afli in localitate si nu exista indicatoare de reglementare a vitezei atunci in Romania viteza legala este de 50 km/h in interiorul localiatilor!
In ceea ce priveste acea marja de eroare mentionata de tine, exista si este prevăzută de Norma de metrologie legală privind măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor NML021-05 din 23.11.2005, si se reţine că aparatul radar (cinometru) care funcţionează în regim de deplasare al autovehiculului pe care sunt instalate (una dintre ipotezele posibile ), la viteze constatate peste valoarea de 100 km/h, pot avea o eroare maxim tolerată de +/- 4\%. Această eroare se stabileşte în raport de diferite criterii şi poate acţiona atât în sens pozitiv cât şi în sens negativ, fiind deci posibil ca viteza de deplasare reală a petentului să fi fost mai mică, dar şi mai mare decât cea reţinută de agentul constatator. Câtă vreme marja maximă de eroare are dublă semnificaţie, pozitivă şi negativă, nu se poate reţine automat că viteza de deplasare era mai mică decât cea înregistrată şi că procesul-verbal este netemeinic, ci numai coroborat cu alte mijloace de probă în acest sens, deoarece viteza stabilită pe baza înregistrării radar efectuată la momentul constatării contravenţiei este criteriul în raport cu care se apreciază existenţa contravenţiei conform legii şi este evident că legiuitorul, atunci când a stabilit limitele de viteză admise, dar şi gradul de depăşire a vitezelor legale ce constituie diferitele contravenţii, a observat marjele de eroare ale cinemometrelor şi, în considerarea acestor marje şi a efectelor acestora, astfel că, respectarea de către aceste aparate metrologice a marjelor de eroare menţionate în norma de mai sus, constituie o garanţie a corectitudinii valorilor de viteză stabilite şi a legalităţii stabilirii contravenţiei şi nu invers.
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje