0


Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
buna ziua, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra daca se poate. tatal meu este posesor de permis categoriile BE si CE si lucreaza pe un tractor la o firma de drumuri si poduri. tatal meu poate sa conduca cu permisul sau tractorul dupa ce a intrat in vigoare din data de 19.01.2013 a noului cod rutier sau trebuie sa dea examen pentru a obtine categoria Tr.? mentionez ca am gasit pe site-ul http://www.politiaharghita.ro/sesizari-rutiere.html , un caz asemanator cu al tatalui meu unde unui domn Traistaru , cei de la Serviciul Rutier Harghita prin Ag. sef pr. Vornicu Ioan i-au raspuns ca poate sa conduca. Raspunsul dumneavoastra mi-ar fi de mare ajutor.
Va multumesc!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 77/28 Oferit: 23/8 |
vechia legislatie aparuta in 2002 spune cam asa
Art. 38. – (1) Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul să conducă o motocicletă cu o putere care depăşeşte 25 kW sau un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg ori o motocicletă cu ataş cu un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg, numai dacă are o experienţă de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificaţii tehnice inferioare sau dacă persoana are 21 de ani şi promovează un test specific de cunoştinţe şi comportament.
(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul să conducă şi un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi una sau două remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tr.
(4) Posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile D sau DE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tb - troleibuz.
iar adaugarile facute la noul cod rutier este acesta
(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, dupa cum urmeaza:
a) permisele de conducere eliberate pentru categoriile C1E, CE, D1E sau DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria BE;
b) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE sunt valabile pentru categoria DE, daca titularii detin permis de conducere pentru categoria D;
c) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE, respectiv categoria DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria C1E, respectiv categoria D1E;
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;
e) permisele de conducere eliberate pentru categoria A2 sunt valabile si pentru categoria A1;
f) permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D1;
g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti
(3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule
DECI LEGAL NU A FOST ADUSA NIC O MODIFICARE LA VECHIUL COD RUTIER DOAR O ADAUGARE UNDE NU SPECIFICA NIMIC DESPRE ASTA
RASPUNSUL AR FII CA ARE DREPTUL SA CONDUCA
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
buna ziua , daca ar avea dreptul sa conduca cei care au lucrat la noul cod rutier nu trebuiau sa fi luat in calcul si acasta situatie in care sigur nu se gaseste doar tatal meu? daca ar avea dreptul sa conduca dupa intrarea in vigoare a noului cod rutier cei care se afla in aceeasi situatie ca tatal meu nu ar trebui sa aiba ceva la mana care sa demonstreze ca au dreptul de a conduce cum ar fi un articol din noul cod rutier pentru a nu se trezi ca nu au dreptul de a conduce dupa intrarea in vigoare a noului cod rutier si sa primeasca sanctiuni?
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 77/28 Oferit: 23/8 |
Ba da are Art. 38.punctul 3 la care nu s-au facut modificari , noul regulament doar a adus mici modificari la unele articole care aveau nevoie de aceste modificari ,iar daca doreste sa aiba "ceva la mana"poate sustine examen pentru categoria Tr ,de ce nu o face?
Legile la noi inca sunt interpretabile
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
buna ziua , am si eu o intrebare , posed permis cat b de 21 de ani si am peste un milion km efectuati , dupa noul regulament din 19.01.2013 am inteles ca se poate conduce cu cat. b ansablul de vehicule de 4250 kg. deci pot sa duc o remorca cu o axa de 1500 kg dupa un vehicol de 2750 kg ?.... multumesc!
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 77/28 Oferit: 23/8 |
CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe
scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima
autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un
autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa
proprie a autovehiculului tragator;
c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei
masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu
depaseste 3.500 kg;
Deja daca ai sarit de 3500Kg intri in alta categorie decat b la care se atasaza si tahograf deci nu stiu unde ai citit tu ca poti conduce un autovehicol sau un ansamblu care depaseste 3500 Kg cu cat b.daca doresti o poti testa pe pielea ta incearca si vei afla . Sfatul meu este sa nu incerci!
Ultima modificare făcută de srbncatalin; 03-22-2013 la 10:37 PM.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
da sunt de acord cu tine , dar din 19.01.2013 la punctul 3 s-a modificat putin ansamblul de vehicule poate fi de 4250 kg,EUR-Lex - 32006L0126 - DE, aici se afla noua legislatie rutiera valabila in toate tarile eu, dar am inteles ca trebuie facut un test de abilitate ca sa poti conduce ansamblul de 4250 kg, de ex. in germania am observat ca se da un nr. linga cat. B96 , ESTE O CAT. INTRE B SI BE ,nu stiu cum se procedeaza la noi, te rog frumos daca lucrezi in domeniu ajutama ca nu stiu ce sa fac. mersi !
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 65/40 Oferit: 17/48 |
:) Fiecare stat membru sau care nu este membru al uniunii europene are propria legislatie care nu este unitara si se aplica de la stat la stat. Sfatul meu este sa urmezi instructiunile date de catalin mai sus si sa respecti legislatia in vigoare. Nu poti sa conduci un ansamblu mai mare de 3500 kg. Doar daca vrei sa fii cercetat penal.
Aprobare/Dezaprobare |
Primit: 0/0 Oferit: 0/0 |
Dragii mei acesta lege s-a dat si in romania nu numai in statele membre eu va rog cercetati putin, si atunci mai vorbim, nu vorbesc de alte tari este legea de la noi dar nu stiu cum se pune in aplicare de aceea as vrea un raspuns de la cineva cunoscator sa stiu exact ce am de facut , oricum va multumesc !
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje