Trei şoferi ai firmei Uber au bătut un taximetrist. Uber: Informaţia nu se confirmă

Trei şoferi ai firmei Uber au bătut un taximetrist. Uber: Informaţia nu se confirmă

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţine că trei şoferi ai firmei Uber au bătut un taximetrist în faţa unui club bucureştean. La rândul său, Uber neagă, susţinând că numerele de înmatriculare ale celor trei maşini care apar în înregistrarea video a conflictului nu se regăsesc în baza de date cu colaboratorii companiei.


COTAR a anunţat vineri că a avut loc prima altercaţie între şoferii Uber şi taximetrişti în Bucureşti, ca urmare a vidului legislativ.

”Trei şoferi ai firmei Uber au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti. Taximetristul a cerut ajutorul colegilor, care au ajuns la locul faptei să-l salveze pe cel atacat şi au sunat la seviciul unic de urgenţă 112. Şoferii Uber au fugit până la sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei SMURD”, se arată în comunicatul COTAR.

Însă, potrivit Uber România, cele trei numere de înmatriculare nu apar în baza de date cu şoferi permanenţi.

“Informaţia nu este adevărată. Am făcut verificări şi cele trei numere de înmatriculare care apar în înregistrarea video nu se află în baza noastră de date cu şoferi parteneri. Întotdeauna vom condamna ferm orice formă de violenţă şi credem că Bucureştiul are nevoie şi de servicii de taxi şi de soluţii alternative de transport, precum Uber”, au declarat reprezentanţii Uber România, în cadrul comunicatului.

COTAR a organizat, în decembrie, un protest în Capitală faţă de piraterie şi concurenţa neloială.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis, în luna decembrie, că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Reprezentanţii Uber au precizat atunci că această decizie nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.