Salariile polițiștilor au crescut cu 10%

Salariile polițiștilor au crescut cu 10%

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că în anul 2017 salariile poliţiştilor au crescut cu 10%, precizând că anul trecut au ieşit din sistem 8.213 de angajaţi.

Carmen Dan: Salariile poliţiştilor au crescut cu 10%. În MAI doar 58 de salarii au scăzut.
"În anul 2017, potrivit măsurilor fiscal-bugetare adoptate, salariile poliţiştilor au crescut cu 10% iar cele ale militarilor şi personalului civil, cu 15%. De la 1 ianuarie 2018 s-a adăugat o creştere în medie de 3-4 procente la salariul net. Cel mai mic salariu din Poliţie, cel al unui agent debutant, a crescut în ultimul an cu 29,3 procente. Dacă în decembrie 2016 salariul minim net al unui agent era de 1.373 de lei, acum este 1.776 de lei. Cel mai mare salariu net este situat la 6.777 de lei, în cazul ofiţerilor fără indemnizaţie de conducere. Cel mai mic salariu din zona militară, adică de la Jandarmerie sau de la Pompieri, a crescut în ultimul an cu 28% - de la 1.340 în decembrie 2016 la 1.717 în ianuarie 2018", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Carmen Dan a afirmat că, în urma aplicării legii salarizării, în MAI numai 58 de salarii au scăzut.

"Este vorba de funcţionari publici, manageri publici, personal medical şi un singur poliţist care are funcţia de director general", a spus Carmen Dan.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.