Polițistul atacat cu SABIA, paralizat! Cum îl puteți ajuta

Polițistul atacat cu SABIA, paralizat! Cum îl puteți ajuta

Poliţistul rănit în timpul percheziţiilor de la Rădăuţi a ieşit din comă şi reuşeşte să comunice cu medicii, însă a rămas paralizat pe partea stângă a corpului. Medicii spun că pot apărea în continuare complicaţii.


Purtătorul de cuvânt al spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Florin Grămadă, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poliţistul rănit
grav în timpul misiunii de săprămâna trecută de la Rădăuţi a ieşit din comă, comunică, dar are paralizată partea stângă a corpului.

”Este o ameliorare a stării de sănătate, dar pot să apară complicaţii. A fost detubat, este conştient, răspunde la comenzi şi a început să comunice cu personalul medical. A rămas paralizat pe partea stângă a corpului. Prognosticul este în continuare rezervat", a afirmat medicul
Florin Grămadă.

Poliţistul este internat în continuare în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului de Neurochirugie din Iaşi.

Agentul de poliţie a fost rănit, săptămâna trecută, în timpul unor percheziţii pe care Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva le-a făcut la mai multe imobile aparţinând unei grupări suspectate de droguri de risc şi mare risc.

Bărbatul a fost lovit cu o sabie, în timpul misiunii, iar leziunile suferite la cap sunt extrem de grave întrucât nu purta cască de protecţie, deşi o avea în dotare.

Cel care l-a rănit a fost reţinut şi este recidivist, fiind arestat, în 2016, pentru trafic de droguri, Ulterior, a fost plasat sub control judiciar, până în octombrie 2017.

Poliţistul a fost operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, de o echipă formată din zece medici.

Intervenţia a durat mai multe ore, iar la final medicii au anunţat că starea pacientului se menţine critică, leziunile suferite la cap fiind foarte grave.

Potrivit medicilor, poliţistul a suferit multiple traumatisme severe.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Corpul Naţional al Poliţiştilor au lansat marţi un apel umanitar pentru a-l ajuta pe poliţistul din Rădăuţi care a fost grav rănit cu o sabie în timpul unei misiuni şi au deschis un cont în care pot fi făcute donaţii.

Contul în care se pot face donaţii este: RO71BRDE340SV15605983400, deschis la BRD pe numele Sfichi Dan Ciprian.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.