Poliția intervine în transporturi

Poliția intervine în transporturi

Poliţiştii de la transporturi au constatat, în ultima săptămână, 132 de infracţiuni, în urma acţiunilor desfăşurate în zona staţiilor de cale ferată, porturilor sau aeroporturilor, 31 de persoane fiind cercetate, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).



În perioada 10 - 16 februarie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi a Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii incidente transporturilor feroviare, aeriene şi navale, arată sursa citată. 

Astfel, poliţiştii au patrulat în 363 de staţii de cale ferată, în 589 de trenuri de călători şi în 195 de alte zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale). 

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 132 de infracţiuni. 

Din cele 31 de persoane cercetate, 16 dintre acestea au fost depistate în flagrant delict, arată IGPR. 

Totodată, faţă de 22 de persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, 20 dintre acestea fiind ulterior arestate preventiv, iar pentru alte două persoane s-a dispus măsura arestului la domiciliu. 

De asemenea, au fost depistaţi 10 urmăriţi naţional şi patru deţinători de substanţe halucinogene, iar trei minori lipsiţi de supraveghere au fost predaţi familiilor sau internaţi în centrele de plasament. 

Au fost întocmite 76 de dosare penale pentru fapte de evaziune fiscală, furt, agresiuni fizice, tâlhărie, distrugere, braconaj piscicol, pescuit ilegal, fals şi uz de fals, precum şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. 

În şase dosare penale pentru fapte de contrabandă, furt şi evaziune fiscală s-au desfăşurat 21 de percheziţii domiciliare. 

În urma acestor percheziţii, au fost ridicate 36.580 de ţigarete de contrabandă, 43 de grame de substanţe halucinogene, 6.955 de litri de motorină, 255 de litri de benzină, 5.950 de kilograme de mazăre boabe, 3.645 de kilograme de cărbune cocs, 2.537 de materiale pirotehnice, în valoare de 11.950 de lei, opt telefoane mobile, o armă de tir, opt cartuşe de vânătoare şi 3.235 de euro, precizează IGPR. 

De asemenea, au fost ridicate 4 ambarcaţiuni din tablă confecţionate artizanal tip barjă, o barcă din lemn tip lotcă, 9 motoare de ambarcaţiuni, 9 plase de pescuit din fir textil, în lungime de 450 de metri, şi 5 plase monofilament, în lungime de 630 de metri. 

Totodată, au fost aplicate măsuri asigurătorii pentru prejudicii în valoare de 83.900 de lei. 

Poliţiştii au desfăşurat, în această perioadă, şi acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furtului de material lemnos, precum şi a braconajului piscicol şi a pescuitului ilegal, fiind constatate şapte infracţiuni şi aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.500 de lei. Au fost confiscate 50 de kilograme de peşte şi 10 metri cubi de material lemnos. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.