Platformă ONLINE pentru situații de urgență

Platformă ONLINE pentru situații de urgență

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, joi, în prezenţa ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a comisarului european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, site-ul www.fiipregatit.ro care cuprinde informaţii centralizate despre intervenţia la calamităţi naturale şi situaţii de urgenţă. Platforma la care s-a lucrat în ultimele patru luni oferă cetăţenilor posibilitatea de a afla informaţii despre acordarea de prim ajutor în diferite situaţii, dar şi cele mai bune modalităţi de intervenţie la calamităţi naturale - ger, cutremur, caniculă - sau situaţii de urgenţă, printre care incendiu de proporţii sau accident nuclear.


”Nu am vrut să lăsăm să treacă Ziua Protecţiei Civile fără a mai face un pas pentru pregătirea populaţiei. Astfel, a fost creat un portal unic pe care populaţia poate să acceseze toate informaţiile necesare pe situaţii de urgenţă, pentru pregătirea lor. În loc să caute pe site-ul IGSU, pe site-ul DSU sau alte site-uri, noi aducem toate informaţiile la un loc. Intră pe www.fiipregatit.ro şi poate să acceseze absolut toate aceste date. Este un pas mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Site-ul a fost realizat de către Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cuprinde informaţii despre acordarea de prim ajutor în diferite situaţii, dar şi cele mai bune modalităţi de intervenţie la calamităţi naturale - ger, cutremur, caniculă - sau situaţii de urgenţă, printre care incendiu de proporţii sau accident nuclear.

Raed Arafat a precizat că portalul, care are şi o secţiune video, va mai fi completat cu diferite informaţii.

”Rolul nostru este de a fi pregătiţi şi avem responsabilitatea de a fi pregătiţi”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta l-a invitat pe comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, aflat într-o vizită în România, să apese butonul pentru lansarea oficială a site-ului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.