Logo
Imprimă această pagină

9.000 de polițiști de Ziua Națională în stradă

9.000 de polițiști de Ziua Națională în stradă

Aproximativ 9.000 de polițiști vor fi la datorie, în acest week-end prelungit, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de această sărbătoare.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., în toată țara sunt programate ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros.

 

Poliţia Română va acţiona, la nivel naţional, zilnic, cu aproximativ 9.000 de poliţişti şi peste 3.600 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

De asemenea, 3.226 de patrule de siguranţă publică, dintre care 389 pedestre şi 2.837 auto, vor acţiona, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Totodată, structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe 267 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 258 de staţii şi triaje de cale ferată.

Polițiștii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 17 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

De Ziua Națională a României sunt preconizate peste 270 de manifestări publice și ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, la care se estimează participarea a 250.000 de oameni. Măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de peste 3.180 de poliţişti.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.