87 de maşini furate din Europa, găsite în România

87 de maşini furate din Europa, găsite în România

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 742 de persoane, 87 de autovehicule şi 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, informează IGPR. 

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 12 - 19 ianuarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 411 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), potrivit unui comunicat de presă. 

Poliţiştii români au pus în aplicare 33 de mandate europene de arestare, au depistat 156 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. 

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 14 documente şi au fost găsite 61 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. 

Totodată, 331 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 26 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 9 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. 

Partenerii din statele membre au identificat 26 de autovehicule, 19 documente şi 5 certificate de înmatriculare căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.