PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Gala Premiilor Revistei TIR 2014

 • Banner

Esential

UNTRR: Comisia Europeana a declansat o procedura impotriva Romaniei pe accize

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:50
Comisia Europeana a declansat procedura de incalcare a dispozitiilor privind regimul general al accizelor impotriva Romaniei, in baza articolului 258 al Tratatului de functionare a Uniunii Europene, au anuntat reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

"Ca urmare a sesizarii UNTRR din luna ianuarie 2011 cu privire la faptul ca masura dispusa de Guvernul Romaniei prin Ordonanta de urgenta nr. 54/2010 de modificare a Codului fiscal, constand in limitarea autorizarii antrepozitarilor fiscali doar la antrepozitarii autorizati pentru productia de produse energetice - incalca dispozitiile Directivei 2008/118/CE a Consiliului privind regimul general al accizelor, Comisia Europeana a declansat procedura de incalcare in baza articolului 258 al Tratatului de functionare a Uniunii Europene (TFUE)", spun reprezentantii transportatorilor.

Aceasta procedura consta in notificarea statului membru cu privire la o problema identificata de Comisie referitoare la conformitatea sau punerea in aplicare a dreptului comunitar, solicitandu-i-se acestuia sa formuleze observatii cu privire la aceasta problema, intr-un interval de timp limitat.

In cazul in care statul membru nu a raspuns notificarii sau daca raspunsul este insuficient, iar incalcarea identificata continua, Comisia Europeana va emite o opinie motivata care va stabili in mod clar, precis si detaliat motivele pentru care Comisia considera ca statul membru a incalcat dreptul comunitar si indica textele comunitare incalcate, precum si practica Curtii Europene de Justitie in aceasta materie.

Prin aceasta, Comisia invita statul membru sa se conformeze si ii acorda, in acest scop, un nou termen limita.

Daca dupa epuizarea celor doua faze neconformitatea sau incalcarea persista, Comisia poate sesiza Curtea Europeana de Justitie cu o actiune pentru nerespectare.

"UNTRR isi exprima regretul fata de lipsa de reactie a autoritatilor din Romania cu privire la aspectele sesizate de aceasta. UNTRR considera ca un dialog real intre autoritati si societatea civila nu se poate realiza decat prin tratarea reprezentantilor societatii civile ca parteneri, si nu ca simpli executanti", se spune in comunicat.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand, de la infiintare pana in prezent, peste 13.000 de membri - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

De ce nu au reușit românii să determine ieftinirea benzinei?

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:39
De la începutul anului, companiile petroliere nu au mai majorat preţul benzinei si motorinei. Comparativ, în decembrie anul trecut, în mai puţin de două săptămâni, aplicaseră trei scumpiri. Pe de altă parte, nici nu au ieftinit carburanții, în ciuda protestelor soferilor. Menţinerea preţurilor la pompă a venit într-o perioadă de tensiune publică foarte mare din cauza prețului foarte ridicat al benzinei, care a depăsit 5 lei/litru, astfel încât au început proteste ale şoferilor în benzinării. În urma acestora, guvernul a ameninţat companiile petroliere cu noi impozite, iar Fiscul a început o anchetă la principalele companii de pe piaţă. O excepţie este majorarea de către Rompetrol cu 2 bani pe litru a unui sortiment de benzină, pe 5 ianuarie. Scumpirile, dictate de concurențăPreţurile nu au scăzut, în ciuda numeroaselor proteste la pompă ale soferilor si cu toate că petrolul a fost pe trend descendent în ultimele două săptămâni pe pieţele internaţionale, iar leul s-a apreciat în raport cu dolarul. Principalele două companii petroliere, Petrom şi Rompetrol, nu ne-au explicat de ce au menţinut preţurile până acum. "Preţurile practicate de Petrom au o evoluţie dinamică bazată pe cotaţiile internaţionale la

Citeşte mai mult:

Numarul accidentelor rutiere grave s-a redus in luna ianuarie

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:21
accidentbaneasaNumarul accidentelor rutiere grave inregistrate in prima luna a anului este mai mic cu aproximativ 21% fata de aceeasi perioada a anului 2010, in timp ce numarul deceselor in astfel de evenimente s-a redus cu circa o treime, anunta Politia Romana. In prima luna a lui 2010 au avut loc 583 de accidente rutiere grave, soldate cu 156 de morti si 533 de raniti grav. Pe de alta parte, in ianuarie 2011, numarul accidentelor s-a redus cu 21%, la 460, iar numarul deceselor s-a redus cu circa o treime, la 105, iar a ranitilor foarte grav la 419, arata un comunicat al Politiei Romane postat pe site-ul institutiei. Reducerea numarului accidentelor grave de circulatie cu 21%, a numarului persoanelor decedate cu 32,6% si al ranitilor grav cu 21,3%, a avut loc in contextul in care conditiile meteo ale lunii ianuarie 2011 au fost mult mai prielnice desfasurarii traficului rutier fata de aceeasi luna a anului trecut, cand ninsorile au fost mai abundente, existand numeroase drumuri restrictionate sau blocate, precizeaza documentul. In prima luna a anului 2010, au existat 5 zile in care nu

Citeşte mai mult:

Vreme mai calda. Temperaturi de pana la 14 grade Celsius

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:20
Dupa gerul indurat pana mai ieri, vremea ne face o surpriza pentru prima parte a acestei saptamani: ne pune in cosul zilnic intre 10 si 14 grade Celsius cu plus. Va fi neasteptat de cald si frumos in toata tara, chiar daca pe alocuri vor exista, temporar, conditii de ploaie, mai ales in nord-vestul tarii. Cel mai rece va fi in partea de vest si de nord a tarii, cel mult 6-7 grade. In schimb, in sud si in sud-Est temperatura va fi de "nota" 10, iar in est se va intrece pe sine, ajungand la 13-14 grade Celsius. In zonele joase, mai ales din vest si din sud, izolat se va semnala ceata, dimineata si noaptea. In rest, soarele se arata inca de la primele ore ale zilei, dandu-le mari sperante celor care asteapta cu nerabdare sosirea primaverii. Vor fi 5 grade la Satu-Mare, 4 la Cluj Napoca, 8 la Arad, 9 la Timisoara, 13 grade la Craiova, 7 grade la Brasov, 11 grade la Ploiesti, 9 grade la Giurgiu, 10 grade la Constanta si Galati, 12 grade la Iasi si 13 grade la Suceava. In Bucuresti, vremea va fi in general frumoasa si calda. De la 0 grade in zori, mercurul urca la amiaza pana la 9-10 grade Celsius. Si la munte se incalzeste binisor, sporind riscul de avalanse. Cerul se va innora in special in zona Carpatilor Orientali, unde vor fi conditii de precipitatii mai ales sub forma de ploaie. Meteorologii ne sfatuiesc sa ne bucuram din plin de zilele insorite din prima parte a saptamanii deoarece, incepand de joi, vremea se raceste treptat in intreaga tara, revenind la valorile normale pentru luna februarie. Joi maximele din termometre se opresc la 8 grade Celsius, iar in weekend si mai jos, la circa 6-7 grade.

Şeful Poliţiei Rutiere: ESTE POSIBIL SĂ MĂRIM LIMITA DE VITEZĂ ÎN ROMÂNIA. Care sunt condiţiile

 • Joi, 03 Februarie 2011 16:51
Soluţia pentru creşterea limitei de viteză pe drumurile din România este dezvoltarea infrastructurii rutiere, afirmă şeful Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Lucian Diniţă. "Recent, am decis împreună cu autorităţile abilitate creşterea limitelor de viteză în 88 de localităţi la 70 de km/h. În total, în România sunt aproximativ 130 de localităţi unde limita de viteză este de 70 de km/h", spune şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din IGP.
"Potrivit Convenţiei ONU, valabilă peste tot în lume, în localitate limita de viteză este de 50 de km/h iar pe drumurile naţionale viteza legală maxim admisă este de 90 km/h. Pe drumurile naţionale deschise traficului internaţional limita creşte la 100 de km/h iar pe autostradă limita variază între 120 şi 130 de km/h. Pot exista, însă, variaţii, în funcţie de dotările drumurilor şi deciziile autorităţilor", a precizat Diniţă.  Creşterea vitezei ar putea creşte fluenţa pe anumite segmente de drumuri, mai ales acolo unde traficul este intens.

Pe ce drumuri poate creşterea limita de viteză

"Soluţia pentru creşterea vitezei este dezvoltarea infrastructurii rutiere, recunoaşte Diniţă. Acest lucru depinde şi de specificul drumurilor, pentru că nu se poate mări limita de viteză la toate. Cu cât se dezvoltă reţeaua de drumuri, poate creşte şi limita de viteză".

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:19
La dispeceratul Centrului Operaţional din I.G.P.R. au fost înregistrate în cursul zilei de 6 februarie 2011:
• Accidente – 15;
• Morţi – 3;
• Răniţi grav – 14.

Principalele cauze generatoare:
• traversarea neregulamentară;
• neadaptarea vitezei;
• conducerea imprudentă.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 7 februarie 2011 ora 6:43

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:17

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

DEZASTRU la volan - un sofer din Capitala a tamponat 11 masini si a ranit o persoana

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:16
Zece bucuresteni care si-au parcat duminica seara masinile pe Bulevardul Camil Ressu, din Capitala, le-au gasit luni dimineata bune de dus la service. Pe toate le-a botit un individ care s-a intors dupa 30 de minute la locul accidentului, marturisind ca tot el lovise inainte inca un autoturism si a accidentat-o pe cea de la volan. Soferita ranita a ramas internata; politistii care se ocupa de caz au dubii ca barbatul este, asa cum sustine, autorul accidentelor. Cert este ca el n-are nici RCA, nici CASCO, asa ca pagubele trebuie suportate, in prima faza, de proprietarii masinilor avariate.

Ultimul drum! Un sofer din Capitala a murit pe traseul dintre doua baruri

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:14
Cateva pahare in plus si imprudenta de a se urca la volan i-au adus sfarsitul unui tanar din Capitala. Prietenii sai spun barbatul bause intr-o carciuma impreuna cu ei, apoi s-au gandit sa se mute in alt local. Si-au dat intalnire acolo si au luat taxiul, dar el a tinut mortis sa plece cu masina proprie. N-a mai ajuns la destinatie, iar prietenii l-au gasit fara suflare pe asfalt. Un alt martor spune ca nu circula cu viteza, insa a incercat sa depaseasca o alta masina. Soferul, care se afla singur in masina, a murit pe loc. Politistii spun ca poate ar fi avut o sansa daca ar fi purtat centura de siguranta. Necropsia va stabili daca intr-adevar tanarul consumase alcool inainte de a se urca la volan. Totodata, politistii trebuie sa stabileasca exact imprejurarile in care a avut loc accidentul.

Accident cu masina de serviciu - doi politisti au fost raniti, dupa ce au pornit la drum fara sa se asigure

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:12
Chiar si cei care ne invata sa respectam legea mai gresesc uneori. A patit-o aseara un politist de la o sectie din Capitala cand pleca in patrulare cu masina impreuna cu un coleg. A iesit in bulevard fara sa se asigure si masina de politie a fost lovita in plin de alt autoturism. Cei doi politisti au ajuns la spital, iar colegii lor ancheteaza acum cazul. Accidentul a avut loc pe strada Emil Racovita. Cei doi politisti erau in timpul serviciului si tocmai plecau in patrulare, cand a avut loc impactul. Soferul jeep-ului care a lovit masina de politie spune insa ca nu aveau semnalele luminoase si acustice in functiune. Mai multe ambulante SMURD au fost trimise la locul accidentului. Soferul jeep-ului a primit ingrijiri medicale la fata locului, iar cei doi politisti raniti au fost transportati la spital. Rezultatele alcooltestului au aratat ca niciunul dintre conducatorii auto nu bause inainte de a se urca la volan. Ancheta politistilor de la rutiera va stabili exact in ce imprejurari s-a petrecut accidentul.

Tanar de 31 de ani, mort intr-un accident de circulatie produs din cauza vitezei mar

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:09
Un tanar de 31 de ani a murit intr-un cumplit accident rutier petrecut in aceasta dimineata pe drumul national 72 A, care leaga Targoviste de Campulung. Cel mai probabil avea viteza, pentru ca masina a derapat, s-a dat de cateva ori peste cap si s-a izbit de un cap de pod. Era sofer de TIR si anchetatorii cred ca, dupa zeci de mii de kilometri parcursi fara probleme, devenise prea increzator si asta l-a costat viata. Barbatul a fost resuscitat de un echipaj al ambulantei, insa fara niciun rezultat. Masina in care se afla s-a rasturnat de mai multe ori, iar ranile provocate i-au fost fatale. Accidentul s-a intamplat la cativa kilometri distanta de locuinta barbatului. Tanarul conducea o masina imprumutata de la un prieten, isi cumparase tigari si mergea spre casa, grabit. Politistii au deschis o ancheta care va stabili cum s-a produs accidentul.

Soferul care a facut prapad pe sosea si a ucis un barbat ce mergea pe trotuar

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:08
Un sofer brazilian care si-a scapat masina de sub control a provocat un accident absolut incredibil, surprins de camerele de supraveghere dintr-o intersectie din Sao Paolo. In inregistrari se vede cum masina care avea o viteza ametitoare tasneste de-acolo de unde nu s-ar fi asteptat nimeni - de pe un spatiu verde. Se infige pur si simplu intr-o masina oprita la semafor si o proiecteaza pe trotuarul din sensul opus. Masina prinsa acest accident striveste un pieton nevinovat aflat pe trotuar. Barbatul a murit pe loc. In accident au fost ranite si alte persoane care se aflau in apropiere, dar si soferul celei de-a doua masini.

Un sofer cu buzunarele pline de etnobotanice a murit dupa ce s-a infipt cu bolidul de 80.000 de euro in stalp

 • Luni, 07 Februarie 2011 10:02
O intrecere prosteasca l-a costat totul pe un barbat de 40 de ani, din Constanta. A insistat sa le arate celor doi amici care il insoteau cat poate sa alerge masina lui de peste 80.000 de euro. Insa, intr-un sens giratoriu din Mamaia, s-a infipt in primul stalp si a murit pe loc. Cat de tare a fortat bolidul s-a vazut dupa impact: in caroseria distrusa schimbatorul a ramas blocat in viteza a 6-a. Politistii cred ca intamplarea nefericita are mai multe cauze, dupa ce au gasit in buzunarul victimei pliculete cu etnobotanice. Mai multe ambulante au ajuns imediat acolo. Medicii au preluat doi raniti, insa soferul era deja mort. S-a lovit rau la cap. In momentul impactului indicatorul de bord arata cel putin 150 de kilometri la ora. Cel de la volan avea boala vitezei. Izbitura a fost atat de puternica, incat masina a fost pur si simplu dezintegrata. A plouat cu bucati de caroserie pana la 50 de metri departare. Supravietuitorii sunt in stare critica. Au multiple traumatisme si fracturi. In buzunarul soferului, politistii au descoperit mai multe pliculete cu un praf alb. Ofiterii antidrog spun ca este vorba despre etnobotanice, sub forma de sare de baie-pulbere. In urma cu patru ani, in acelasi sens giratoriu, trei tineri au murit carbonizati, dupa ce masina in care se aflau a izbit acelasi stalp si a luat foc.

Un bebelus de 6 luni a murit intr-un accident, dupa ce fratele de 9 ani a incercat din rasputeri sa-i salveze viata

 • Luni, 07 Februarie 2011 09:59
O lectie mult prea dura a primit de la viata un baietel de 9 ani, din Targu Mures. Copilul a incercat din rasputeri sa-si salveze fratiorul de 6 luni din ghearele mortii. Masina in care se aflau impreuna cu parintii a fost strivita intr-un accident rutier. Cum tatal si mama erau raniti grav si incapabili sa se miste, cel mare a scos pruncul si l-a tinut in brate pana au venit ajutoare. Din pacate, medicii n-au putut sa faca minuni. Accidentul rutier s-a petrecut sambata seara pe soseaua de centura a orasului Targu Mures. O soferita de 22 de ani conducea cu viteza pe soseaua inghetata; masina ei a derapat si a lovit in plin autoturismul tinerei familii. Doi adulti si doi copii. Primii au ramas blocati in caroseria zdrobita. Baiatul de 9 ani a trecut prin momente cumplite: se afla pe scaunul din fata si nu purta centura de siguranta, dupa cum spun politistii. A scapat aproape nevatamata... A reusit cu greu sa-si scoata fratiorul din masina si s-a rugat fierbinte sa vina cineva sa-l salveze. Medicii s-au straduit sa mentina acest fir plapand de viata, dar, dupa cateva ore de agonie, bebelusul s-a prapadit la spital. Si mama lui este in stare grava: a suferit leziuni interne si a fost operata. E la terapie intensiva alaturi de sotul ei care are fracturi serioase, dar este intr-o stare stabila. Cea care a provocat accidentul va fi cercetata pentru omor din culpa. Politistii spun ca, daca bebelusul ar fi fost fixat cu centura de siguranta de scaunul lui special, ar fi scapat cu viata.

ANAF: Scumpirea benzinei este nejustificata

 • Vineri, 04 Februarie 2011 10:34
Majorarea pretului carburantilor cu 20% nu este justificata si nu poate fi pusa pe seama poverii fiscale, iar valoarea taxelor si impozitelor in tariful final se situeaza undeva la nivelul de 50%, a afirmat, joi, Dragos-George Bogdan, vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF). "Controlul la producatorii si distribuitorii de benzine a relevat o crestere de 20% a veniturilor pe care ANAF o considera nejustificata. Existau cheltuieli foarte mici in raport cu cresterea de pret care s-a produs. Ceea ce am constatat noi este ca majorarea de 20% a pretului benzinei nu s-a datorat poverii fiscale, asa cum s-a incercat a se acredita ideea. Tot ceea ce inseamna impozite si taxe in pretul final al carburantului reprezinta

Citeşte mai mult:

Rabla a impulsionat vânzările de autoturisme în 2010

 • Vineri, 04 Februarie 2011 10:29

Comerţul cu autoturisme noi a scăzut în luna iulie, însă autorităţile susţin că obiectivele stabilite prin programul ''Rabla'' au fost atinse în proporţie de 87%.Numărul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scăzut cu 6,5%în 2010 comparativ cu 2009, iar numărul înmatriculărilor noi de vehicule pentru transportul mărfurilor cu 13,3%.

În ultimul trimestru al anului trecut, numărul de autovehicule destinate transportului pasagerilor a înregistrat un avans de 59,1% faţă de acelaşi interval din 2009, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în cursul lunilor octombrie-decembrie 2010, au fost înmatriculate 121.749 de vehicule pentru transportul persoanelor, faţă de 76.541 de vehicule de acelaşi tip, înmatriculate în aceeaşi perioadă din 2009.


Situaţia înmatriculărilor în trimestrul al IV-lea 2010:

 • Mopede şi motociclete - 864
 • Autoturisme - 120.269
 • Autobuze şi microbuze - 616
 • autocamioane - 9.697
 • Autotractoare - 1
 • Remorci şi semiremorci - 3.892

Vizibilitate redusa sub 50 de metri in Gorj

 • Vineri, 04 Februarie 2011 10:18
Traficul se desfasoara in conditii de ceata in judetul Gorj, iar vizibilitatea scade in unele locuri pana la sub 50 de metri. Cel mai greu se circula pe DN66(E79) Targu Jiu - Filiasi, intre localitatile Vart si Balteni si pe DN67 Scoarta - Calnic, vizibilitatea scazand sub 50 metri, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti ceata reduce vizibilitatea, pe alocuri, la 100 de metri, iar pe Autostrada Soarelui la 150 de metri, intre Lehliu si Drajna. Meteorologii au prognozat ca ceata va fi prezenta mai ales in prima parte a zilei, local in regiunile sudice, iar izolat in restul teritoriului. Soferii sunt sfatuiti sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire.

Renault a dezvaluit noul Megane Coupe Monaco GP

 • Vineri, 04 Februarie 2011 10:17
Cu Salonul Auto de la Geneva chiar dupa colt, Renault a dezvaluit editia limitata Megane Coupe Monaco GP. Proiectat pentru a evidentia istoria motorsport a companiei, masina dispune de un exterior alb perlat cu vopsea neagra Etoile pe oglinzi, difuzor spate si pe conturul proiectoarelor. In plus, Megane este echipat cu bare de protectie GT-Line si jante din aliaj negre de 17 inch.
Pe interior, cabina este elegant incadrata cu decoratiuni alb perlat, covorase speciale, o placa numerotata individual, si o multime de simboluri Monaco GP.
Sub capota, vor fi disponibile cinci variante de motorizare. Optiunile includ dCi 110 ECD, dCi 130, dCi 160, precum si TCe 130 si TCe 180. In varianta RS, puterea este furnizata de un motor turbo de 2.0 litri cu 250 CP (184 kW) si cuplu de 340 Nm. Este dotat cu toate echipamentele mentionate anterior, precum si tapiterie din piele si jante de 18-inch Keza. Un anunt oficial in legatura cu preturile nu a fost facut inca,  dar masina va fi pusa la vanzare in martie.

Vremea se incalzeste incepand din weekend

 • Vineri, 04 Februarie 2011 10:16
Vremea se mentine geroasa inca vreo doua zile, dar spre sfarsitul saptamanii se mai incalzeste. Diferenta de temperatura dintre zorii zilei si amiaza ramane mare, chiar si de 10 grade in unele zone, iar spre seara, izolat, sunt posibile fulguieli, mai ales in vest. In sud, ziua de joi incepe cu ceata deasa. Vantul sufla slab pana la moderat, iar maximele termice se vor situa intre minus 5 si plus 5 grade. La Arad vor fi -2 grade, la Timisoara -3 grade, la Cluj Napoca -5 grade, la Craiova -3 grade, la Giurgiu -3 grade, la Ploiesti +2 grade, la Constanta +2 grade, la Suceava 0 grade, iar la Iasi +2 grade. In Capitala, vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, iar la primele ore ale zilei sunt conditii de ceata si chiciura. La amiaza mercurul urca in termometre pana la -1 grad Celsius, destul de putin pentru aceasta perioada a anului. Weekendul aduce insa temperaturi placute, de pana la + 5 grade Celsius. La munte, maximele raman sub pragul de inghet, spre bucuria turistilor veniti la schi si sanius. Omatul se mai taseaza un pic, dar ramane numai bun pentru practicarea sporturilor preferate. Nu exista risc de avalanse, vantul va sufla slab pana la moderat. Meteorologii spun ca sfarsitul de saptamana aduce un regim termic apropiat de normal, cu maxime pozitive, de pana la 5 - 6 grade, in special in sudul tarii.

Politistii verifica peste 2.000 de taximetristi din tara

 • Vineri, 04 Februarie 2011 10:13
taxi_politistPeste 2.000 de taximetristi au fost verificati, intr-o singura zi, in cadrul unei actiuni a Politiei desfasurate la nivel national, fiind constatate peste 700 de abateri de la normele contraventionale. Actiunea organizata in zona garilor si aeroporturilor civile a avut drept scop verificarea respectarii normelor in domeniul transportului rutier in regim de taxi, urmarirea starii psiho-fizice a conducatorilor auto, dar si mentinerea unui climat de legalitate in acest domeniu. Controalele au fost realizate cu ajutorul a 391 de politisti si 113 reprezentanti ai institutiilor cu atributii de control in domeniul taximetriei. Din totalul celor 702 abateri constatate, 119 se refera la prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi, 558 la normele privind circulatia pe drumurile publice si 25 au fost abateri la prevederile Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. In urma acestei actiuni au fost retinute 10 permise auto, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare au fost retrase 41 de certificate de inmatriculare. Totodata, au fost depistati sase soferi care efectuau ilegal transport de persoane, fiind sanctionati contraventional, iar in paralel s-a dispus masura suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculelor prin retinerea certificatelor de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare. De asemenea, oamenii legii au constatat cinci infractiuni la regimul circulatiei, comise de taximetristi.

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner