PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

DAN COSTESCU, MINISTRUL TRANSPORTURILOR, LA GALA PREMIILOR SIGURANTEI RUTIERE 2016

Esential

OG5/2011 pentru aprobarea reglementarilor privind cresterea sigurantei rutiere si destinatia sumelor incasate de catre personalul imputernicit cu atributii de inspectie si control dupa aplicarea sanctiunilor contraventionale specifice transportului rutier

 • Marţi, 18 Octombrie 2011 12:55
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 79 din 31 ianuarie 2011

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.10 din Legea nr. 274/2010 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 6, dupa punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 6^1, cu urmatorul cuprins:
"6^1. anvelope de iarna — anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz."

2. La articolul 102 alineatul (1), punctul 28 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de

Citeşte mai mult:

"Drift Grand Prix" blochează circulaţia în centrul Capitalei! Vezi ce străzi sunt închise

 • Vineri, 21 Octombrie 2011 11:13
Circulaţia este restricţionată pe mai multe străzi din zona Palatului Parlamentului, unde începând de vineri şi până duminică se desfăşoară campionatul european de motorsport ''Drift Grand Prix''.

Competiţia de motorsport "Drift Grand Prix" are loc în perioada 21-23 octombrie, pe circuitul stradal din zona Palatului Parlamentului.

Pe perioada desfăşurării competiţiei a fost restricţionată circulaţia pe mai multe străzi. Astfel, începând de joi seară şi până luni, 24 octombrie, ora 6.00, este restrictţionat traficul pe Calea 13 Septembrie, între strada Uranus şi Bulevardul Libertăţii, pe ambele sensuri, pe Bulevardul Libertăţii, între Rond Coşbuc şi Bulevardul Naţiunile Unite, pe Bulevardul Unirii, între Bulevardul I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei.

Şoferii pot circula pe rutele ocolitoare Bulevardul Unirii - Bulevardul Regina Maria - Bulevardul Tudor Vladimirescu, Bulevardul Naţiunile Unite - strada Naţiunile Unite - strada Izvor - Calea 13 Septembrie şi pod Operă - Splaiul Independenţei - pod Operetă - Piaţa Unirii.

Poliţiştii de la Rutieră le recomandă şoferilor să evite să circule, pe cât posibil, în zona adiacentă locului de desfăşurare a evenimentului, să folosească maşinile personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, să oprească sau să staţioneze doar în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului.

Şi traseele unor autobuze au fost modificate pe perioada desfăşurării competiţiei. Astfel, autobuzele liniei turistice "Bucharest City Tour" circulă pe traseul de bază între terminalul "Piaţa Presei" şi intersecţia Calea Victoriei-Splaiul Independenţei-Bd. Naţiunile Unite, apoi pe un traseu modificat pe Splaiul Independenţei până la Piaţa Unirii, de unde revin pe traseul iniţial.

De asemenea, vor avea trasee modificate şi autobuzele liniilor 136 şi 385. Autobuzele liniei de noapte N121 vor cirucla pe traseul de bază între terminalul "Zeţari" şi Piaţa Arsenalului (intersecţia Calea 13 Septembrie - strada Izvor), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe strada Izvor, strada B.P.Haşdeu, Splaiul Independenţei, până la Piaţa Unirii.

Peste 50 de piloţi din 14 ţări, campioni naţionali şi campioni ai Europei, sunt aşteptaţi să participe la "Drift Grand Prix", pe circuitul din zona Palatului Parlamentului.

20 de ponturi pentru a fi siguri pe şosea în sezonul rece

 • Vineri, 21 Octombrie 2011 10:36
Automarket vă prezintă 20 de ponturi care vă vor aminti de ce aveţi nevoie în sezonul rece pentru a fi în siguranţă pe şosea.

Sezonul rece se apropie cu paşi repezi, dar nu toţi automobiliştii sunt pregătiţi pentru el. Unii dintre ei au multe ierni la activ, în timp ce alţii sunt la prima înfruntare tete-a-tete cu iarna pe şoselele din România. Cei de la Michelin ne-au invitat la o conferinţă privind siguranţa rutieră şi anvelopele de iarnă, în cadrul căreia am discutat o serie de aspecte privind conduita în sezonul rece.

1. Suprafaţa de contact anvelopă/asfalt este egală cu cea a unei palme

Anvelopa reprezintă singurul contact al vehiculului cu asfaltul. În medie, suprafaţa efectivă de contact este apropiată de cea a unei palme pentru fiecare anvelopă în parte. Pe măsură ce viteza creşte, suprafaţa de contact se micşorează. Din acest motiv, este crucial să aveţi anvelopele umflate la presiunea indicată de constructor, pentru a oferi nivelul maxim de aderenţă disponibil.

2. Şapte grade Celsius, momentul în care "M+S" face diferenţa

Odată ce temperatura de afară scade sub şapte grade Celsius, este indicat să aveţi anvelope potrivite sezonului rece. De la 1 noiembrie 2011, riscaţi să fiţi amendaţi dacă circulaţi pe un drum cu

Citeşte mai mult:

Sus, tot mai sus! Benzina ameninta sa treaca de 7 lei pana in decembrie

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 14:01
Benzina a trecut, luni, de pragul de 6,20 de lei pe litru, iar vestile proaste nu se opresc aici. Potrivit estimarilor benzinarilor particulari, pretul carburantilor va depasi 7 lei pana la finele anului.

Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, patronat ce reuneste 270 de statii independente, lanseaza un nou atac la adresa marilor jucatori din piata carburantilor. “Au vazut ca a scazut consumul si au crescut rapid pretul, ca sa isi securizeze profitul", a declarat Tache.

“Dimineata, Petrom a anuntat scumpirea carburantilor, iar apoi instantaneu a venit si scumpirea de la Rompetrol. Vine si Lukoil, va asigur. Sa imi spuna cineva ca nu e intelegere in piata”, a mai spus presedintele ABP, pentru DailyBusiness.ro.

Acesta nu crede sub nicio forma in justificarile marilor jucatori pentru noile scumpiri anuntate luni. “Invariabil, de ani de zile, invoca cresterea cotatiilor la nivel international. Numai ca am verificat si

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Miercuri 19 octombrie 2011 ora 12:33

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 13:37

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

Etapa finală a Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Atenţie!Circul şi eu!” 17 - 29 octombrie 2011

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 13:22
În perioada 17 - 29 octombrie 2011 se va desfăşura etapa finală a Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Atenţie! Circul şi eu!”, care constă în distribuirea, în trafic, la nivel naţional, a broşurilor care cuprind desenele şi mesajele câştigătoare ale Concursului Naţional creativ pentru copii, realizate în cadrul Campaniei în etapa 24 martie – 30 aprilie a.c.
Campania face parte din „Programul naţional de acţiuni prioritare în domeniul transporturilor. 2011, Anul siguranţei cetăţeanului în transporturi” şi se desfăşoară sub egida Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului Interministerial pentru Siguranţa Rutieră.
Scopul campaniei este de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu vârsta între 6 şi 18 ani cu privire la pericolul rutier, de conştientizare a opiniei publice asupra vulnerabilităţii şi comportamentului în trafic al tinerilor, şi, implicit, de scădere a numărului de accidente şi victime în rândul utilizatorilor vulnerabili cu vârste intre 6 si 18 ani.
Broşurile vor fi distribuite cu ocazia controalelor în trafic şoferilor profesionişti,  cu sprijinul Agenţiilor teritoriale ale Autorităţii Rutiere Române – ARR, precum şi şoferilor amatori, cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, cu precădere pe sectoarele de drum pe care s-a înregistrat un număr crescut de accidente cu consecinţe grave.

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 12.00

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 13:20
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:00) nu sunt semnalate întreruperi ale traficului rutier pe autostrăzi sau drumuri naţionale, ca urmare a unor accidente de circulaţie.

În judeţul Constanţa, pe raza municipiului Cernavodă se circulă cu viteză redusă, din cauza devierii traficului de pe DN22C care este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 metri. Le recomandăm conducătorilor auto să utilizeze rutele ocolitoare prin Hârşova – DN2A sau prin Ostrov – DN3 (unde se traversează Dunărea cu bacul).

În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, sunt în derulare lucrări de modernizare. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic.

În judeţul Argeş, în localitatea Valea Ursului, comuna Bascov, pe DN7, la kilometrul 120+650 metri, există o trecere la nivel cu calea ferată unde, din cauza unei mici diferenţe de nivel dintre şine şi partea carosabilă, conducătorii auto reduc viteza şi ca urmare a acestui fapt, în zonă se formează coloane de autovehicule.

În judeţul Mureş, pe DN13A Bălăuşeri – Praid, în zona Viforoasa, se execută lucrări la un pod, la kilometrul 8+696 metri. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone circulă pe o variantă locală, iar traficul greu de pe ruta Bălăuşeri – Sovata – Gheorgheni (DN13A – DN13B) se desfăşoară deviat, pe DN15, prin Reghin şi Topliţa.

Pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti se execută lucrări de întreţinere la separatoarele de sensuri (din beton). Între kilometrii 58 şi 66 este afectată circulaţia autovehiculelor pe benzile numărul doi ale ambelor sensuri de deplasare. În zilele de weekend lucrările sunt sistate. De asemenea, până în data de 15 noiembrie 2011 se vor executa lucrări de reparaţii şi întreţinere pe pasarela de la Brazi, la kilometrul 55+720 metri, pe prima bandă a sensului de mers Braşov – Bucureşti. Le recomandăm conducătorilor auto să semnalizeze şi să se încadreze din timp pe benzile care nu sunt afectate de lucrări.
SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 12:25
La dispeceratul Centrului Operaţional din I.G.P.R. au fost înregistrate în cursul zilei de 18 octombrie 2011:• Accidente – 30;• Morţi – 8;• Răniţi grav – 31.Principalele cauze generatoare: • traversarea neregulamentară;• conducerea imprudentă;• neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Fapte si cifre care ar trebui sa ne faca sa reflectam la modul in care sofam, mai ales ca vine iarna

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 12:01

In topul actiunilor iresponsabile la volan figureaza (1) viteza neadaptata la conditiile de drum, (2) neacordarea prioritatii pentru vehicule si (3) pentru pietoni. In primele noua luni din acest an 787 de oameni au murit in urma a 3.497 accidente grave. Previziunile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca pana in 2020 accidentele rutiere vor fi a treia cea mai importanta cauza de invaliditate si deces la nivel mondial. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile care ar trebui sa ne dea de gandit cand ne urcam la volan, prezentate de oficiali ai statului si ONG-uri in cadrul unei conferinte organizate de producatorul de anvelope Michelin pentru a atrage atentia asupra necesitatii echiparii autovehiculelor cu anvelope specifice de sezon.

Elemente asupra carora trebuie sa reflectam:

 • viteza neadaptata la conditiile de drum si conducerea imprudenta au provocat cel mai mare numar de morti din accidente rutiere, in 2011, in Romania;
 • 3.567 de oameni au fost grav raniti in 3.497 accidente petrecute in primele noua luni ale anului 2011;
 • dupa o scadere in 2009 si 2010 fata de situatia din 2008, numarul accidentelor grave a intrat din nou pe un trend ascendent in 2011;
 • statistic, cele mai multe accidente au loc in lunile de vara, cand oamenii merg in concedii. Numarul de masini aflate pe drumuri este mare, pot avea loc evenimente care sa favorizeze oboseala, stresul (ambuteiaje, sicanari in trafic, etc…);
 • statisticile privind siguranta rutiera indica un risc de deces de 11 decese/100.000 locuitori in Romania;
 • riscul in ceea ce priveste numarul de decese la un miliard de kilometri parcursi este de circa 7 ori mai mare in Romania decat in Marea Britanie;
 • peste 1,2 milioane de oameni mor anual in accidente rutiere, la nivel mondial

Cateva lucruri elementare pe care trebuie sa le stii despre condusul pe timp de iarna:

 • anvelopele reprezinta singura zona de contact al vehicului cu solul, iar aceasta suprafata este de aproximativ 150 cm patrati, adica marimea unei palme
 • pentru anvelope, iarna incepe la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, indiferent daca ninge sau ploua
 • anvelopele de iarna asigura aderenta mult imbunatatita fata de cele de vara pe portiuni de drum umed, cu zapada sau cu portiuni de gheata, dar si pe asfalt uscat la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius
 • anvelopele de iarna nu se tocesc mai repede decat cele de vara daca sunt utilizate corespunzator sezonului (deci nu rulat vara cu anvelope de iarna)
 • o anvelopa de vara sau de iarna poate fi folosita pana la cinci ani fara ca proprietatile cauciucului sa se altereze semnificativ si sa afecteze in mod dramatic comportamentul masinii

Toate aceste informatii au fost facute publice marti, 18 octombrie, intr-o conferinta de presa organizata de Michelin pentru a sublinia importanta utilizarii anvelopelor potrivite in functie de sezon, eveniment la care au participat reprezentanti ai Politiei Rutiere, Autoritatii Rutiere Romane (ARR), Registrului Auto Roman (RAR), Parteneriatului Roman de Siguranta Rutiera (GRSP Romania) si multi altii.

Cascadorii și spectacol cu mașini în Capitală, în acest weekend

 • Miercuri, 19 Octombrie 2011 11:49
Cei mai celebri drifteri fac spectacol în acest weekend, în București, la “Drift Grand Prix of Romania”. La competiţie vor participa peste 16 piloţi din Europa, între care şi cel mai celebru cascador cu maşina din lume, Terry Grant.

Primul eveniment profesional de drift din Capitală, “Drift Grand Prix of Romania”, va începe vineri şi va dura până duminică, în jurul Palatului Parlamentului. Concursul are loc exact pe acelaşi circuit creat în 2007 de pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie. Însă, de data aceasta fanii se asteaptă la un show mai efervescent, mai ales că driftul este un sport care pune accentul pe spectacol şi nu pe timpul în care maşina parcurge distanţa. Competiţia este organizată de Bucharest GP şi FD-1 Forumla Drift One, 4 Tuning şi A.R.T.A înpreună cu Drift Allstars European Series şi aduce la Bucureşti aşii acestui sport, scrie adevărul.ro.

Concurenţii care vor încerca să câştige titlul de la Bucureşti sunt James Deane (Campion European Drift Allstars 2011), Nigel Colfer (Vice campion Drift Allstars), Alan Sinnot (Campionul Irlandez 2011), Matt Carter (Campionul Britanic de drift în 2011), Phil Morrison (Campionul Britanic de drift în 2010), Pawel Trela (Campionul Poloniei în 2011) şi Maciej Bochenek (Campionul Poloniei în 2010). Alături de piloţii de nivel internaţional vor concura românii Călin Ciortan, Dobre Nicolae şi Marius Ene.

Preţul biletelor pentru competiţie diferă în funcţie de categorie. Astfel, pentru prima zi, cea de calificări, un bilet la cat III costă 10 lei, la cat II 20 de lei, la cat I 50 de lei. Biletul VIP costă 150 de lei. În cea de-a doua zi biletele costă 10 lei (categoria aIII-a), 25 de lei (categoria aII-a) şi 80 de lei (categoria I), iar preţul biletului VIP este de 200 de lei. Abonamentul VIP pentru cele două zile costă 300 de lei. De asemenea, accesul copiilor cu vârsta de până la 7 ani este gratuit.

1

 • Marţi, 18 Octombrie 2011 15:25
1

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Marti 18 octombrie 2011 ora 12:04

 • Marţi, 18 Octombrie 2011 11:22
Marti 18 octombrie 2011 ora 12:04

1. Evenimente rutiere

 • DN 7 KM 560+0 AMB.In apropierea loc. Arad, la ora 09.45 a avut loc o coliziune intre 2 autoturisma si o autocamioneta. Eroare umana. A fost o persoana decedata si 2 ranite grav. La fata locului se afla politia, salvarea, SMURD si lucratori de la drumuri. Circulatia este inchisa pana la ora 12.00.
  Incepand cu ora 10.40 se circula in conditii normale.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Marţi, 18 Octombrie 2011 11:14
La dispeceratul Centrului Operaţional din I.G.P.R. au fost înregistrate în cursul zilei de 17 octombrie 2011:• Accidente – 20;• Morţi – 4;• Răniţi grav – 18.Principalele cauze generatoare: • traversarea neregulamentară;• neadaptarea vitezei;• conducerea imprudentă.

Zapada a blocat soferii romani in Bulgaria

 • Marţi, 18 Octombrie 2011 11:08
Mai multi romani sunt blocati pe sosele, in Bulgaria, din cauza stratului de zapada, care depaseste 30 de centimetri.

Unul dintre soferii blocati in Bulgaria, citat de Antena 3, a povestit ca masinile romanilor au ramas intepenite pe drum la cativa kilometri de localitatea Veliko Tarnovo.

Potrivit agentiei de presa oficiale de la Sofia, Novinite, zeci de autobuze, masini, camioane si vehicule grele au ramas blocate in apropiere de orasul Veliko Tarnovo, dar si in pasurile Troian-Karnare si Riskiia.

Turistii romani care au ramas cu masinile intepenite langa Veliko Tarnovo reprezinta doar o mica parte din numarul total al turistilor ramasi blocati pe drumurile din Bulgaria, care depaseste o suta de persoane.

Drumuri importante din Bulgaria au fost acoperite cu zapada de viscolul si de rafalele de vant puternice care au continuat pe tot parcursul noptii de luni spre marti si care au scos copaci din pamant in mai multe localitati bulgare.

Conditiile meteo au determinat producerea a zeci de accidente, motiv pentru care agentii rutieri ii sfatuiesc pe soferi sa nu porneasca la drum. Totodata, meteorologii bulgari au anuntat ca atentionarea cod galben de vreme rea ramane in vigoare si marti. Vizate sunt localitatile Dobrici, Varna, Burgas, Haskovo si Iambol.

De asemenea, portul Varna de la Marea Neagra va ramane inchis din cauza rafalelor puternice de vant si a valurilor inalte. Conditiile meteorologice au

Meteo: Ramane in vigoare avertizarea meteo de vreme rea

 • Marţi, 18 Octombrie 2011 10:39
Cand foarte cald, cand foarte frig, asa a fost si va continua sa fie in aceasta luna octombrie, in care mercurul termometrelor urca si coboara chiar si cu 8 grade fata de media climatologica specifica pentru aceasta perioada a anului.

Ziua de marti porneste de la temperaturi extrem de scazute, -12 grade la Toplita, +1 grad in Capitala. Pe parcursul zilei se mai incalzeste, dar dimineata va fi deosebit de rece in toata tara, iar bruma va fi in largul ei.

Vantul va sufla cu putere in special in Dobrogea, unde valurile marii se vor lua la intrecere cu aversele de ploaie ce vor spala litoralul. In rest, cerul se va mentine mai mult senin, iar vantul va sufla intre slab si moderat.

La Arad vor fi 12 grade, la Timisoara 13 grade, la Satu Mare 12 grade, la Cluj Napoca 11 grade, la Craiova 14 grade, la Brasov 9 grade, la Giugiu 13 grade, la Constanta 8 grade, la Galati 9 grade, la Iasi 10 grade, iar la Suceava 9 grade Celsius.

In Bucuresti, ziua de marti va fi mai placuta decat cea anterioara. Dupa furtuna de noapte, vantul se va potoli, iar cerul va fi mai mult senin. La amiaza vor fi chiar si 14 grade Celsius.

Pana miercuri dimineata ramane in vigoare avertizarea meteo de vreme rea, dar dupa aceea vor urma doua zile in care vremea se va incalzi vertiginos, chiar si pana la 20 de grade Celsius in unele zone. Cum spuneam: cand frig, cand cald...

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 17 octombrie 2011 ora 12:45

 • Luni, 17 Octombrie 2011 12:13

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

LUCRĂRI PE AUTOSTRADA BUCUREŞTI-PITEŞTI

 • Luni, 17 Octombrie 2011 12:11
Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe parcursul zilei, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se execută lucrări de refacere a covorului asfaltic, pe prima bandă a sensului de mers către Piteşti, între kilometrii 11+500 de metri şi 12+500 de metri. Lucrările sunt semnalizate corespunzător şi nu creează probleme majore de fluenţă a traficului rutier.Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu atenţie sporită.

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 12.15

 • Luni, 17 Octombrie 2011 12:09
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenţă a traficului pe niciuna dintre arterele rutiere importante.

Din cauza precipitaţiilor din ultimele ore, carosabilul este încă umed pe unele drumuri nationale. De aceea, atenţionăm că în condiţii de ploaie este necesar ca toate manevrele în trafic să fie efectuate numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de întâlnire reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, făcând mai vizibile autovehiculele.

Informăm, de asemenea, că din cauza unor lucrări, pe DN 1A, între kilometrii 18+100 metri şi 19+450 metri, în localitatea Buftea, judeţul Ilfov, traficul rutier pe sensul Bucureşti – Ploieşti este deviat astfel: DN1A km. 19+450 de metri – DJ101 – Strada Fulger – DN1A km.18+100 de metri.

Precizăm totodată că pe DN6, pe segmentul cuprins între localităţile Timişoara şi Becicherecu Mic, din cauza surpării unei porţiuni dintr-un podeţ situat la kilometrul 560+280 de metri, se circulă îngreunat.

Reamintim că până la orele 16.00, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se execută lucrări de refacere a covorului asfaltic, pe prima bandă a sensului de mers către Piteşti, între kilometrii 11+500 de metri şi 12+500 de metri.

Pentru evitarea oricărui eveniment rutier cu consecinţe mai mult sau mai puţin grave, le recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa, să circule cu viteză încadrată în limite legale, adaptată permanent stării suprafeţei carosabile (atenţie la ploaie !), să nu se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire decât după o temeinică asigurare şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul dinainte, în aşa fel încât, la nevoie, oprirea să se poată face în siguranţă.

Bilantul accidentelor rutiere 15-16 octombrie 2011: 18 morti si 61 de raniti

 • Luni, 17 Octombrie 2011 10:28

18 oameni si-au pierdut viata si 61 au fost grav raniti in urma a 63 de accidente care au avut loc, sambata si duminica, pe soselele din Romania.

In majoritatea cazurilor, de vina au fost soferii, care nu au adaptat viteza la conditiile de drum si nu au acordat prioritate celorlate vehicule, potrivit unui comunicat al Politiei Romane remis, luni, Ziare.com.

Principalele cauze ale accidentelor care au loc pe soselele din Romania raman depasirea neregulamentara, oboseala la volan si conducerea imprudenta, spun agentii rutieri, care le recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa si sa respecte semnele de circulatie.

Amintim ca unul dintre cele mai grave accidente in acest weekend a fost cauzat de realizatorul de emisiuni Tv si radio Serban Huidu. Intamplarea a avut loc duminica dupa-amiaza, pe DN1, intre Brasov si Predeal, in dreptul localitatii Timisul de Sus.

Accidentul s-a soldat cu trei morti si patru raniti, potrivit ultimului bilant in acest caz, au anuntat, luni dimineata, reprezentanti ai Politiei Brasov.

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL