PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Gala Premiilor Revistei TIR 2014

 • Banner

Esential

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 10 ianuarie 2011 ora 9:15

 • Luni, 10 Ianuarie 2011 10:00

1. Evenimente rutiere

 • DN 7 KM 379+800 DR.In jurul orei 08.45, in apropierea localitatii Simeria, o autobasculanta a iesit in decor. Carosabilul este umed. Este ceata. Circulatia se desfasoara normal. La fata locului sunt: Politia si personal de la districtul de drumuri Simeria.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta :

Citeşte mai mult:

VEZI ce se intampla cand franezi pe marginea unei vai abrupte cu un 4X4 de mana a doua

 • Luni, 10 Ianuarie 2011 09:55
Un rus si-a supraapreciat autovehiculul de teren cand a vrut sa faca senzatie si a franat brusc la marginea unei pante abrupte. Masina, a carei marca nu o vom preciza, nu a raspuns imediat la comenzi, sau comenzile erau peste puterile ei... Asa se face ca autovehiculul s-a rostogolit la vale ca o jucarie, spre amuzamentul celorlalti tineri, care participau la o cursa prin padure cu ATV-urile.

A baut la o petrecere de Sfantul Ion, iar apoi a omorat trei oameni! Avea 0,72 alcoolemie!

 • Luni, 10 Ianuarie 2011 09:54
Din graba nesabuita a unui barbat, trei vieti s-au sfarsit violent, vineri noapte. Omul a urcat la volan, ca sa se intoarca acasa, in Targu Jiu, desi era extenuat si bause la o petrecere de Sfantul Ion. Intr-o curba de la intrarea in defileu, a pierdut controlul masinii, care s-a izbit de un stalp de beton. Impactul i-a ucis sotia si inca doua femei, care erau in masina. Alte doua persoane au ajuns la spital cu rani grave. Politistii i-au descoperit soferului o alcoolemie de 0,72, dar pedepsa cea mai grea ar putea-o primi pentru acuzatia de ucidere din culpa.

Un sofer a murit, dupa ce a ajuns sub rotile dubei pe care o conducea!

 • Luni, 10 Ianuarie 2011 09:53
Moarte cumplita pentru un tanar, care s-a stins sambata, strivit de duba pe care o conducea. Pe o sosea plina de gheata unde, spun alti soferi, drumarii nu trecusera, masina i-a derapat si cand s-a rasturnat in sant, l-a aruncat si l-a prins sub ea. Duba pe care o conducea tanarul a derapat, s-a invartit pe drum de cateva ori, iar usa din partea soferului s-a deschis. Cum el nu purta centura, a fost aruncat din masina, iar cateva clipe mai tarziu, tanarul pierea strivit de roata propriei dube. Cativa martori au chemat imediat ambulanta. 40 de minute l-au resuscitat medicii, insa nu l-au mai putut salva. Politistii spun ca tragedia putea sa fie si mai mare daca in acel moment, in care duba se rotea pe sosea, alte masini veneau din sens opus. Soferii care mergeau pe acelasi drum national, dintre Bistrita si Cluj-Napoca, spun ca pe portiuni de zeci de kilometri, asfaltul era sticla. Si niciun echipaj de la deszapezire nu arunca material antiderapant.

Coliziune incendiara, intr-o intersectie din Istanbul!

 • Luni, 10 Ianuarie 2011 09:52
Camerele de supraveghere au filmat un accident spectaculos, petrecut intr-o intersectie din capitala Turciei. O camioneta s-a rasturnat, dupa ce a fost lovita de un vehicul similar si imediat dupa coliziune, a luat foc. Intersectia a fost cuprinsa treptat de un nor de fum gros. Nimeni nu a fost ranit grav, poate si pentru ca echipele de interventie au dat dovada de o rapiditate exemplara: politia a ajuns la locul accidentului in aproximativ 30 de secunde, ambulanta in mai putin de 3 minute, iar pompierii dupa 5 minute.

Un sofer care fugea de politie a intrat pe contrasens si a lovit o masina!

 • Luni, 10 Ianuarie 2011 09:47
Sapte oameni au fost raniti intr-un accident rutier, provocat duminica seara, de un sofer care fugea de politie. Intre Brasov si Sibiu, cel de la volan a facut o depasire riscanta, n-a mai putut intra pe banda lui si a lovit o masina in care se afla o familie: mama, tatal si o fetita de 6 ani. Soferul vinovat facea slalom printre masini, spun martorii. Incerca sa scape de un echipaj de politie care il urmarea, tocmai pentru ca il vazuse cum facea depasiri pe linia continua. Cel de la volan mergea cu viteza tot mai mare si la un moment dat, cand agentii se apropiau, a incercat sa mareasca distanta, dar a intrat pe contrasens, intr-o masina in care se afla o familie nevinovata. Soferul urmarit de politie si cele trei persoane din masina lui au fost raniti, ca si familia din cealalt autoturism. Norocul lor a fost ca n-au trebuit sa astepte mult dupa ajutoare. Fetita de sase ani si parintii sunt internat cu fracturi si lovituri serioase la cap. La fel si soferul care gonea cu politia pe urme. Are o lista lunga de acuzatii: vatamare corporala si infractiuni rutiere, pentru care poate face 10 ani de inchisoare.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE 8 ianuarie 2011

 • Duminică, 09 Ianuarie 2011 14:10
La dispeceratul Centrului Operaţional din I.G.P.R. au fost înregistrate în cursul zilei de 8 ianuarie 2011:• Accidente – 9;• Morţi – 3;• Răniţi grav – 6.Vinovăţie:• 7 situaţii – conducători de autovehicule;• 2 situaţii – pietoni.Principala cauză generatoare: • neadaptarea vitezei la condiţiile de drum (4 accidente).

JUDEŢUL NEAMŢ: POLEI PE DN2(E85)

 • Duminică, 09 Ianuarie 2011 14:10
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (6:45), din cauza poleiului de pe partea carosabilă, circulaţia rutieră pe DN2(E85) se desfăşoară îngreunat pe relaţia Secuieni – Săbăoani. Se împrăştie material antiderapant.Conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite deplasarea pe acest tronson, iar daca acest lucru nu este posibil, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului.

PE CÂTEVA DRUMURI S-A FORMAT POLEI; CIRCULAŢIE ÎN CONDIŢII DE CEAŢĂ

 • Duminică, 09 Ianuarie 2011 14:10
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ploii căzute în această dimineaţă sau pe timpul nopţii, pe câteva drumuri a început să se formeze polei. De asemenea, în unele zone traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Până la această oră (8:45), dispeceratele de poliţie ne-au comunicat următoarele:- în judeţul Neamţ, există polei pe DN2(E85) Secuieni – Săbăoani;- în judeţul Galaţi s-a format polei pe drumurile naţionale 25, 26 şi 24D;- în judeţul Buzău se circulă în condiţii de ceaţă densă pe DN2B Buzău – Ploieşti, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri; pe DN2(E85) Buzău – Urziceni a început să se formeze polei;- în judeţul Vrancea, pe DN2N Dumbrăveni – Dumitreşti există polei;- în judeţul Mehedinţi ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri pe DN6 Drobeta-Turnu Severin – Orşova;- în judeţul Constanţa plouă torenţial în unele zone; ceaţa reduce vizibilitatea la aproximativ 50 de metri pe DN2A, în zona Hârşova, iar pe DN39 la 100 de metri.Pe autostrada A2 a plouat în zona Feteşti. La fel şi pe drumurile din preajma municipiului Bucureşti. Trebuie ţinut cont de faptul că ploaia spală materialul antiderapant, iar dacă temperaturile scad există riscul formării poleiului. Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile. Totodată, atunci când vizibilitatea scade semnificativ, se impune folosirea luminilor de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 12:45

 • Duminică, 09 Ianuarie 2011 14:09
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei, dar şi pentru că a fost împrăştiat material antiderapant, în judeţele Neamţ, Galaţi, Buzău şi Vrancea nu mai sunt semnalate probleme din cauza poleiului pe drumurile naţionale. Totuşi, având în vedere faptul că partea carosabilă este în cea mai mare parte umedă, fenomenul ar putea apărea din nou, după lăsarea serii. Conducătorii auto trebuie să ţină cont şi de faptul că atunci când plouă, materialul antiderapant nu mai este eficient. Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier a început să se intensifice după ora 12:00, când, de regulă, se termină ziua de cazare. Se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, între Buşteni şi Azuga. De aceea le recomandăm participanţilor la trafic să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră care acţionează în principalele intersecţii şi la trecerile pentru pietoni.Până la această oră (12:45), dispeceratele de poliţie ne-au comunicat că ceaţa reduce vizibilitatea astfel:- în judeţul Vâlcea, pe DN64 Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani, DN67 Râmnicu Vâlcea – Horezu şi pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Piteşti - sub 100, pe alocuri sub 50 de metri;- în judeţul Gorj, pe DN67, între Săuleşti şi Jupâneşti, DE 79 pe tronsoanele Drăguţeşti – Bâlteni şi Brăneşti – Plopşoru şi pe două drumuri judeţene intens circulate, DJ 674 Ioneşti – Turceni şi DJ 673 Borăscu – Turceni - sub 100 sau chiar sub 50 de metri;- în judeţul Mehedinţi, pe DN6 Drobeta-Turnu Severin – Orşova - sub 100 de metri;- în judeţul Constanţa, pe DN2A Hârşova – Constanţa - sub 100 de metri, pe porţiuni.Atunci când vizibilitatea scade semnificativ din cauza ceţii, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONAL Duminica 9 ianuarie 2011 ora 12:34

 • Duminică, 09 Ianuarie 2011 14:09

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta :

Citeşte mai mult:

Pensionar in scaun cu rotile, la concurenta cu bolizii pe autostrada

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:30
Situatie inedita pe o autostrada din Statele Unite. Politia rutiera din Conneticut a fost sesizata ca pe soseaua de mare viteza rula, mult, mult mai incet, un domn aflat intr-un scaun pe rotile, actionat electric. E drept ca neobisnuitul sofer se deplasa pe banda de urgenta, dar si asa, n-ar fi trebuit sa fie acolo. Cand a parasit in sfarsit autostrada, pensionarul a fost intampinat de politisti. Acestia i-au explicat ca nu avea ce cauta pe sosea, dar au hotarat ca de data aceasta sa nu-l amendeze, din respect pentru varsta lui.

INCONSTIENTA: Un tanar a fost prins pe DN 1 conducand cu 203 km/ora, pe ceata deasa

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:29
Cel mai aglomerat drum al Romaniei le-a intins vineri capcane soferilor. O ceata laptoasa s-a lasat peste DN1, dar si asa zeci de masini tot zburau in orb ca vantul si ca gandul. Recordul absolut l-a atins un tanar fara minte, inregistrat de radar cu 203 kilometri la ora. Pe altii politistii sunt convinsi ca i-au oprit la timp din curse cu final imprevizibil. 104 soferi au fost opriti de politisti si amendati intre Ploiesti si Campina. 16 dintre ei au ramas fara permis de conducere. Poate e mai bine pentru ei, daca ne gandim ca toti conduceau cu peste 140 de kilometri pe ora, pe soseaua acoperita de o ceata groasa. Faceau slalom si chiar claxonau alti soferi care mergeau foarte incet, tocmai pentru ca vizibiliatea era foarte mica. Politistii au iesit pe Drumul National 1 tocmai pentru ca meteorologii anuntasera cod galben de ceata si vizibilitate foarte redusa.

S-a urcat baut la volan! 11 persoane implicate intr-un accident la Cluj

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:28
Accidentul a avut loc sambata dimineata, dupa ce un autoturism a lovit un microbuz care transporta muncitori la fabrica Nokia. Accidentul a avut loc pe Calea Turzii, dupa ce soferul unui autoturism de teren, marca Toyota, care urca pe Calea Turzii, a pierdut controlul masinii si a intrat pe contrasens. Ambii conducatori auto si noua pasageri din microbuz au fost raniti. Toate cele 11 persoane au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgentelor 1 din Cluj-Napoca pentru investigatii medicale. Niciuna din cele 11 persoane nu a necesitat internare. "In urma investigatiilor medicale s-a stabilit ca trei persoane au suferit rani superficiale, dar niciuna dintre acestea nu necesita internare", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Gina Pop. Accidentul a avut loc din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, respectiv curba si carosabil alunecos. Soferul autoturismului care a intrat pe contrasens are 23 de ani. In urma testului, politistii au stabilit ca acesta avea o alcoolemie 0.67 miligrame in aerul expirat.

Un copil de 4 ani este in coma, pentru ca tatal lui nu s-a asigurat intr-o intersectie!

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:25
La numai 4 ani si fara nicio vina, un baietel din Lugoj plateste greu neatentia tatalui. Barbatul a taiat vineri noapte calea unui TIR, pe soseaua de centura a orasului si in urma impactului, cel mic a ajuns la spital, in stare critica. Soferul autotrenului spune ca nici nu-si imagina ca autoturismul va intra in intersectie, fara ca barbatul de la volan sa se asigure. Acesta a scapat din accident doar cu cateva zgirieturi si cu capul spart. Fiul sau este insa in coma de gradul 4 si medicii nu pot spune daca va supravietui. Pe parintele sau, politistii il vor cerceta penal pentru pentru vatamare corporala din culpa.

CEAŢA DENSĂ ÎNGREUNEAZĂ TRAFICUL RUTIER PE A2

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:24
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se desfăşoară la această oră dificil pe tronsonul cuprins între kilometrii 105 şi 144 din cauza ceţii dense, care reduce vizibilitatea la aproximativ 50 de metri. Probleme similare sunt semnalate şi pe drumurile naţionale din majoritatea judeţelor sudice ale ţării. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, îi sfătuim pe conducătorii auto să îşi sporească prudenţa, să reducă viteza şi să evite efectuarea depăşirilor, manevre care în asemenea condiţii se dovedesc foarte riscante.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:24
La dispeceratul Centrului Operaţional din I.G.P.R. au fost înregistrate în cursul zilei de 7 Ianuarie 2011:• Accidente – 14;• Morţi – 4;• Răniţi grav – 12.Principalele cauze generatoare: • traversarea neregulamentară;• neadaptarea vitezei la condiţiile de drum;• neacordarea priorităţii.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:23
La dispeceratul Centrului Operaţional din I.G.P.R. au fost înregistrate în cursul zilei de 7 Ianuarie 2011:• Accidente – 14;• Morţi – 4;• Răniţi grav – 12.Principalele cauze generatoare: • traversarea neregulamentară;• neadaptarea vitezei la condiţiile de drum;• neacordarea priorităţii. Centrul INFOTRAFIC

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 12.30

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:23
La această oră, la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate sau înzăpezite. Totuşi, pe mai multe artere rutiere există un strat subţire de zăpadă, iar din această cauză se circulă uşor îngreunat. Le semnalăm pe cele mai importante:• DN 67C Novaci - Rânca ( judeţul Gorj);• DN 7D Grebleşti – limita cu judeţul Argeş( judeţul Vâlcea);• DN 67D Valea Cernei( Mehedinţi) – Băile Herculane( Caraş-Severin);• DN 7A Groapa Seacă - Jiet( Hunedoara) / Voineasa – Obârşia Lotrului( Vâlcea);• DN 13E Zagon - Barcani( judeţul Covasna);• DN 57B Oraviţa – Anina( judeţul Caraş-Severin);• DN 7C Bâlea Cascadă( judeţul Sibiu);• DN 1H Şinteu( judeţul Bihor). Pentru evitarea producerii unor

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Sambata 8 ianuarie 2011 ora 13:34

 • Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 15:22

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta :

Citeşte mai mult:

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner