PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

DAN COSTESCU, MINISTRUL TRANSPORTURILOR, LA GALA PREMIILOR SIGURANTEI RUTIERE 2016

Esential

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Miercuri 23 noiembrie 2011 ora 12:10

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 12:29

1. Evenimente rutiere

 • DN 7 KM 364+0 DR.In jurul orei 10:45, pe raza localitatii Orastie s-a produs un accident de circulatie in care un autoturism a fost lovit din spate de catre un alt autoturism. Cauza accidentului fiind o eroare umana. Carosabilul era umed. Se circula pe 2 din cele 4 benzi ale drumului. La fata locului se afla politia si lucratori de la drumuri. Incepand cu ora 11:45 circulatia se desfasoara in conditii normale.
 • DN 7 KM 364+500 AMB.In jurul orei 05:00, pe raza localitatii Orastie, s-a produs un accident tehnic. Conducta de alimentare cu apa a orasului s-a spart si a inundat drumul national. Pelicula de apa este de aproximativ 1 cm si se intinde pe o raza de 500 de metri. Circulatia de desfasoara pe 2 benzi din cele 4 ale drumului. Se estimeaza inlaturarea urmarilor evenimentului in jurul orei 20:00.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

AUTOSTRADA A1 BUCUREŞTI-PITEŞTI: INCENDIUL DE VEGETAŢIE DE LA KILOMETRUL 32 A FOST LICHIDAT

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 12:28
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 9:25, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, incendiul de vegetaţie care izbucnise în dreptul kilometrului 32, pe sensul de mers către Piteşti, fiind lichidat.

În acest moment, pe autostradă plouă mărunt, iar pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 90 şi 102 carosabilul este umed. Cu toate că a fost împrăştiat, preventiv, material antiderapant, le recomandăm conducătorilor auto să fie prudenţi, întrucât temperaturile sunt scăzute, iar carosabilul poate deveni alunecos.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE - 22 noiembrie 2011

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 12:27
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 22 noiembrie 2011, s-au înregistrat 15 accidente rutiere, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, iar 13 au fost rănite grav.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii pietonilor.

Tot ieri au fost înregistrate în evidenţele Poliţiei cinci accidente produse în data de 21 noiembrie 2011, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a patru participanţi la trafic.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE - 22 noiembrie 2011

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 12:23
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 22 noiembrie 2011, s-au înregistrat 15 accidente rutiere, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, iar 13 au fost rănite grav.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii pietonilor.

Tot ieri au fost înregistrate în evidenţele Poliţiei cinci accidente produse în data de 21 noiembrie 2011, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a patru participanţi la trafic.

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 10:45; AVERTIZAREA DE CEAŢĂ PENTRU CRIŞANA ŞI TRANSILVANIA SE PRELUNGEŞTE

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 12:23
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (10:45), ceaţa este prezentă izolat, pe câteva drumuri naţionale din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.Cel mai greu se circulă pe raza judeţului Arad, unde vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.În judeţul Bihor fenomenul este prezent în zona municipiului Oradea, vizibilitatea fiind de aproximativ 100 de metri. În condiţii asemănătoare se circulă şi în judeţul Sibiu, pe DN1 Sălişte – Miercurea Sibiului.Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru sudul şi estul ţării ceaţă, local persistentă, asociată cu chiciură, fulguială şi burniţă, fenomene care favorizează, izolat, producerea poleiului, iar în restul teritoriului ceaţă cu chiciură, în zonele joase, pe arii restrânse, dimineaţa. Atenţie! Meteorologii au prelungit până la ora 13:00 avertizarea pentru zonele joase din Crişana şi Transilvania, conform căreia ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, fenomenul fiind asociat cu depunere de chiciură.Le recomandăm conducătorilor auto ca atunci când vizibilitatea este redusă să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză adaptată şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, ţinând cont de faptul că pot întâlni porţiuni de carosabil alunecos.

Trafic in conditii de ceata - vezi drumuri afectate

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 10:27
Traficul se desfasoara in conditii de ceata pe mai multe drumuri nationale din noua judete ale tarii.

La ora 08.00 dimineata, ceata afecta traficul rutier din judetele Bihor, Arges, Constanta, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Cluj si Timis, conform unui comunicat al Politiei Romane.

In judetul Bihor fenomenul este prezent mai ales in zona municipiului Oradea, vizibilitatea este sub 100 de metri si exista conditii de formare a poleiului.

In judetul Arges vizibilitatea este peste 100 de metri, ceva mai redusa fiind pe DN65 Pitesti - Slatina.

In judetul Constanta burniteaza, iar ceata este prezenta mai ales in apropierea litoralului. In zona podurilor carosabilul umed tinde sa devina alunecos. La Poarta Alba, pe DN22C, pe podul peste canal s-a format polei, iar lucrarorii de la drumuri imprastie material antiderapant.

Si pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti a fost imprastiat, preventiv, material antiderapant.

Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat pentru sudul si estul tarii ceata, local persistenta, asociata cu chiciura, fulguiala si burnita, fenomene care favorizeaza, izolat, producerea poleiului, iar in restul teritoriului ceata cu chiciura, in zonele joase, pe arii restranse, dimineata.

Soferii sunt sfatuiti sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire, sa circule cu viteza redusa si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, tinand cont de faptul ca pot intalni portiuni de carosabil alunecos.

Meteo: Avertizare de ceata pentru Crisana si Transilvania

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 10:23
Meteorologii au emis miercuri dimineata avertizare de ceata pentru zonele joase din Crisana si Transilvania. In aceste zone vizibilitatea va fi scazuta, local sub 200 metri si izolat sub 50 metri. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, atentionarea este valabila intre 7.20 si 10.00.

De acum scapi de taxa auto!

 • Miercuri, 23 Noiembrie 2011 10:17

Taxa auto continuă să dea bătăi de cap autorităţilor, deşi, de-a lungul anilor, s-au străduit să o impună şi să strângă bani la buget de pe urma ei. Acum, o decizie a magistraţilor dă câştig de cauză tuturor celor care îşi vor cumpăra autoturisme şi care nu vor să mai dea bani la stat pentru această taxă.

Şoferii îşi pot cumpăra maşini vechi fără să plătească taxa de poluare

Orice român care şi-a luat o maşină la mâna a doua şi a fost nevoit să achite taxa auto, la prima înmatriculare în ţară, îşi poate recupera banii în instanţă. Era o procedură care se practica în ultima perioadă, numai că nu în toate cazurile instanţele dădeau câştig de cauză şoferilor. În plus, procesele durau destul de mult. De ce mai trebuie aglomerate instanţele sau de ce mai trebuie plătită taxa în continuare? Sunt întrebările pentru care magistraţii au găsit răspunsul. Judecătorul ieşean Iustinian Obreja Manolache a formulat un recurs în interesul legii pentru a lămuri problema taxei auto. Pe 14 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis acest recurs în interesul legii. Adică, orice persoană care va contesta taxa auto în instanţă va primi câştig de cauză. Decizia magistraţilor Curţii Supreme nu va putea fi pusă în aplicare decât după publicarea în Monitorul Oficial, lucru ce ar putea dura 30 de zile. Chiar şi aşa, după publicarea în Monitor a hotărârii, Ordonanţa 50, care obligă plata taxei, va rămâne valabilă.

Cinci ani, termenul pentru contestare

Vor fi două legi care se vor bate cap în cap, însă iniţiativa magistraţilor deschide calea spre eliminarea sau reformularea acestei taxe. Avocatul Marius Coltuc ne-a explicat ce se întâmplă după publicarea hotărârii magistraţilor în Monitorul Oficial.

 • În cazul celor care au achitat deja taxa auto.

“Este o procedură simplă, care dă câştig de cauză proprietarului autovehiculului. Cine a plătit deja are termen cinci ani de contestare a taxei în instanţă”.

 • În cazul celor care îşi cumpără acum o maşină.

“Cine nu vrea să plătească poate cere în instanţă evitarea plăţii. Cu decizia judecătorului, cumpărătorul se prezintă la Poliţie când înmatriculează maşina şi, în baza respectivului act, nu achită taxa”.

Problema constă în timpul petrecut în instanţă, până la obţinerea unei decizii favorabile care durează între şase şi douăsprezece luni.

Specialiştii Auto Bild:
«Oricum e o taxă care mai mult încurcă, pentru că nu are noimă»

“O taxă de poluare este justificată atunci când se protejează mediul. În acest caz, mediul trebuie protejat de rablele vechi, de maşinile fără normă de poluare Euro sau sub Euro 5 sau 4. Taxa, în formula actuală, nu ţine cont de aceste aspecte, având un cuantum foarte mare şi pentru maşini care nu poluează prea mult, gen Euro 4 sau Euro 5. Mai rău, dacă în 2006 nu exista această taxă, de ce acum, când vrei să vinzi o maşină, trebuie să plăteşti la vânzarea ei ca şi cum ai înmatricula- o prima dată? Într-un fel, este o prevedere retroactivă, care nu cred că e legală din punct de vedere juridic. E doar o găselniţă de a mai aduce nişte bani la buget pe orice căi”, ne-a spus Răzvan Măgureanu, redactor-şef al revistei Auto Bild.

Actele ce trebuie depuse în instanţă

Avocatul Marius Coltuc ne-a explicat ce acte trebuie să conţină dosarul unui proprietar de autoturism care dă în judecată statul pentru a-şi recupera banii cheltuiţi pe taxa de poluare:

 • copia cărţii de identitate a maşinii;
 • copia deciziei de calcul, eliberată de Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală;
 • copia chitanţei care dovedeşte achitarea taxei de poluare;
 • contractul de vânzare/cumpărare, chitanţa sau factura încheiată după cumpărarea maşinii.

Ca să dai statul în judecată, costă, în medie, 400 de lei.

Un nou proiect aşteaptă votul deputaţilor pentru a intra în vigoare

Deşi sunt încântaţi de hotărârea magistraţilor, şoferii sunt neliniştiţi de posibilitatea schimbării taxei auto. Autorităţile au pregătit deja o nouă formulă de taxare, care se află în dezbatere în Parlament.

Noua variantă a fost propusă de ministrul mediului Laszlo Borbely, a fost adoptată recent tacit de senatori şi se află acum pe masa de lucru a deputaţilor şi cel mai probabil va fi votată după ce legea bugetului pe 2012 va fi adoptată. Proiectul de lege prevede reducerea actualei taxe cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru toate maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă. Taxa pentru emisii poluante este calculată, în noua formă, pe baza unor criterii precum: tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare. De asemenea, pentru calculul taxei se va lua în considerare şi deprecierea autoturismului. Maşinile vor fi taxate în funcţie de cantitatea de emisii cu impact asupra mediului, produse de acestea. Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a maşinii, în cazul înstrăinării acesteia, după ce intră în vigoare noua lege ce se află la Camera Deputaţilor.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Marti 22 noiembrie 2011 ora 12:39

 • Marţi, 22 Noiembrie 2011 13:29

1. Evenimente rutiere

 • DN 6 KM 18+700 AMB.In jurul orei 11,200 in  loc Cornetu, o autocisterna care transporta motorina a intrat pe contrasens ingreunand traficul rutier in zona din cauza exploziei unui pneu. In urma evenimentului nu s-au inregistrat victime. In zona carosabilul se prezenta partial umed, la fata locului nefiind semnalate precipitatii. La fata locului sunt prezenti Politia Rutiera si lucratori ai SDN Buc Sud. Se circula ingreunat. De la ora 12,15 circulatia rutiera a revenit in parametrii normali.
 • DN 7 KM 142+  AMB.La ora 11:35 circulatia pe DN7 a fost restabilita in parametri normali.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

AUTOSTRADA A2: CIRCULAŢIE ÎNGREUNATĂ PE SENSUL DE MERS CONSTANŢA-BUCUREŞTI

 • Marţi, 22 Noiembrie 2011 13:22
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (08:30), traficul rutier este îngreunat pe autostrada A2, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, la kilometrul 160, din cauza producerii unui accident, în care au fost implicate trei autovehicule. Conform primelor informaţii, două persoane au fost rănite uşor.Cauza probabilă a accidentului a fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers.

Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză în limite legale, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic, să efectueze manevrele de depăşire doar după o temeinică asigurare şi mărească distanţa în mers între autovehicule.

ATENŢIONARE INFOTRAFIC

 • Marţi, 22 Noiembrie 2011 12:57
Având în vedere avertizarea Nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până astăzi la orele 12.00, conform căreia în sudul, estul şi centrul ţării ceaţa, asociată cu fulguiala şi burniţa, va reduce vizibilitatea sub 100 de metri iar în unele zone sub 50 de metri, pe arii restrânse existând chiar posibilitatea formării poleiului, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenţionează conducătorii auto în privinţa modului de deplasare pe drumurile publice.

În asemenea condiţii nefavorabile, utilizarea luminilor de întâlnire şi ceaţă, deplasarea cu viteză redusă, asigurarea temeinică înaintea efectuării depăşirilor, mărirea distanţei de siguranţă între vehicule şi utilizarea centurilor de siguaranţă sunt de natură a evita implicarea automobiliştilor în evenimente rutiere grave.

JUDEŢUL ARGEŞ: TRAFICUL RUTIER A FOST RELUAT PE DN7

 • Marţi, 22 Noiembrie 2011 12:54
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 11.20, traficul rutier a fost reluat, pe DN7, între Piteşti şi Râmnicu Vălcea.Reamintim că din cauza unui accident, în care au fost implicate un autotren şi un autoturism, traficul rutier a fost blocat în zona localităţii Linteşti.

Meteo: Atentie, soferi! Ceata acapareaza regiunile joase ale tarii

 • Marţi, 22 Noiembrie 2011 12:32
Ceata nu se da dusa din Romania, iar soferii vor avea de furca, daca au de gand sa stea la volan mai mult timp.

In zonele joase, indeosebi din regiunile extracarpatice, va fi ceata care izolat va persista, asociata cu chiciura sau burnita.

Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 si 8 grade C, iar cele minime, in general, intre minus 8 si 2 grade C.

In Oltenia sunt conditii de ninsoare, astfel ca cel mai probabil craiovenii vor avea parte, marti, de cativa fulgi de nea.

Maximele cresc in Vestul tarii, 6 grade la Timisoara, dar raman modeste in Est. Va fi ceata seara si dimineata si izolat va burnita in mai toate regiunile tarii.

Vreme inchisa si in Dobrogea, maxima de 5 grade inregistrandu-se la Constanta.

In Capitala, vremea este in continuare rece, cu cerul incarcat de nori, cu ceata dimineata si seara. Vantul va sufla slab. Dimineata, in jur de minus 3 grade, iar la amiaza in jurul valorii de 3 grade.

Si in urmatoarele doua zile, vremea se mentine rece.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 21 noiembrie 2011 ora 10:49

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 11:57

1. Evenimente rutiere

 • DN 1 KM 10+0 ST.In jurul orei 10.00, pe sensul Ploiesti-Bucuresti, a avut loc o ciocnire intre un autobuz si un autoturism. A fost temporar blocata banda 3, circulanduse ingreunat. Carosabil era uscat. Nu sunt victime in urma accidentului. Incepand cu ora 10:40 s-a revenit la un trafic normal in zona.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 11:55
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 20 noiembrie 2011, s-au înregistrat 17 accidente rutiere, în urma cărora 6 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 14 au fost rănite grav.Principala cauză generatoare a evenimentelor a fost neadaptarea vitezei (8 cazuri).Tot ieri au fost înregistrate în evidenţele Poliţiei 6 accidente produse în data de 19 noiembrie 2011 soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor cinci.

Accident cu opt victime pe DN1, la Timişul de Sus

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 11:52

Impactul s-a produs sâmbătă după-amiază, la ieşirea din localitatea Timişul de Sus spre Predeal.

Impactul s-a produs la circa 100 de metri de locul în care a avut loc accidentul provocat de Şerban Huidu, la Timişul de Sus. Ca o ironie a sorţii, şoferul vinovat conducea acelaşi model de SUV ca şi prezentatorul de televiziune, un Mercedes ML şi, asemeni lui Şerban Huidu, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens.

„Din primele cercetări, un bucureştean de 64 de ani, care venea dinspre Predeal înspre Braşov, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu trei autoturisme, pe care le-a acroşat. În urma impactului au rezultat trei victime, un conducător auto, o conducătoare auto şi o pasageră care se afla în maşină cu şoferiţa. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Martorii spun că şoferul SUV-ului circula cu viteză. „Eram cu ginerele meu în maşină şi el conducea. Noi veneam dinspre Braşov şi ne îndreptam spre Câmpina. Am observat că din faţă venea jeep-ul cu viteză foarte mare şi norocul a fost că ginerele a găsit un refugiu pe marginea drumului, dar tot ne-a lovit. Jeep-ul a intrat în alte două maşini care circulau în coloană, în spatele nostru, şi s-a oprit într-un copac. Ginerele meu a fost rănit şi e la spital. I-au intrat cioburi în cap şi în ochi", a spus una din victimele implicate în accident, Magdalena Gasparovici, de 69 de ani.

Şoferul SUV-ului neagă faptul că ar fi condus cu viteză. „Nu am avut viteză. Sunt şocat de cele întâmplate şi nu am ce să spun mai mult", a spus bucureşteanul de 64 de ani. Bărbatul a fost condus de poliţişti la Spitalul Judeţean Braşov pentru a i se recolta sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, lt. Ciprian Sfreja, în accident au fost implicate patru autoturisme, iar bilanţul victimelor ajunge la opt. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă între fiarele contorsionate ale maşinii, la locul incidentului deplasându-se o echipă de descarcerare şi patru echipaje SMURD.

Dintre cele opt persoane rănite, cinci au refuzat să fie conduse la spital pentru investigaţii.

Circulaţia rutieră a fost întreruptă în zona localităţii Timişul de Sus.

Ceaţa şi poleiul au provocat accidente

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 11:42

Ceaţa şi poleiul au provocat accidente şi au îngreunat traficul rutier şi feroviar din toată ţara.

Azi dimineaţă, în jurul orei 4.30, în judeţul Mehedinţi, trenul rapid Bucureşti-Belgrad a lovit o autoutilitară la trecerea de calea ferată din apropierea localităţii Butoieşti. Nu au existat victime, deoarece şoferul a reuşit să sară din maşină. Accidentul a avut însă consecinţe: în urma impactului un stâlp de energie electrică a fost doborât, iar calea ferată a rămas neelectrificată.Şeful ISU Mehedinţi a precizat că în trenul rapid Bucureşti-Belgrad 361, care a fost implicat în accident, se află 20 de călători care vor fi duşi în gara Strehaia, urmând ca de acolo să se găsească soluţii de transport.

Polei din Dâmboviţa

În Dâmboviţa, un tir a căzut de pe un pod pe calea ferată, din cauza poleiului. Din această cauză, traficul feroviar pe ruta Bucureşti-Piteşti este îngreunat la ieşirea din oraşul Titu spre Găeşti. Tirul a rupt parapetul de pe marginea drumului şi a căzut de pe pasarela rutieră pe calea ferată.
Accidentul a avut loc pe pasarela care traversează calea ferată, în zona Fusea, la ieşirea din oraşul Titu spre Găeşti, şoferul a pierdut controlul volanului din cauza poleiului, iar maşina a rupt parapetul de pe marginea drumului şi a căzut de la câţiva metri, pe calea ferată.
Şoferul tir-ului, în vârstă de 34 de ani, din Medgidia, nu a fost rănit în urma accidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.

Care sunt drumurile inchise
Ieri, circulaţia între Comarnic şi Băicoi s-a circulat greu, din cauza ceţii care a redus vizibilitatea la aproximativ 100 de metri..
În plus, circulaţia este închisă sau deviată pe şase drumuri naţionale din cauza lucrărilor de întreţinere şi modernizare.
În judeţul Constanţa, în zona Cernavodă, DN22C este închis pentru lucrări între kilometrii 0 şi 4+100 de metri. Conducătorii auto pot utilizeze rutele ocolitoare prin Hârşova - DN2A sau prin Ostrov - DN3 (unde se traversează Dunărea cu bacul).
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• Pe direcţia DN74 Abrud - Zlatna - Alba Iulia:
- strada Moţilor - Bulevardul Republicii - strada Tudor Vladimirescu - strada Al.I.Cuza - centura municipiului Alba Iulia;
• Pe direcţia Deva - Alba Iulia - Cluj-Napoca:
- DN7- DN1, kilometrul 377+ 923 metri - centura municipiului Alba Iulia - DN1, kilometrul 385+200 metri;
• Pe direcţia Cluj-Napoca - Alba Iulia - Deva:
- DN1, kilometrul 378+116 metri - centura municipiului Alba Iulia - DN1, kilometrul 377+ 923 metri - DN7.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare care includ refacerea suprafeţei carosabile şi amenajarea unor intersecţii cu sens giratoriu. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic.
Reamintim, de asemenea, că în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 18+230 metri, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraş.
În judeţul Argeş, în localitatea Valea Ursului, comuna Bascov, pe DN7, la kilometrul 120+650 de metri, la o trecere la nivel cu calea ferată conducătorii auto reduc viteza mai mult decât este necesar. Mai ales vinerea şi duminica după-amiaza, în zonă se formează coloane de autovehicule.
În judeţul Mureş, pe DN13A Bălăuşeri - Praid, în zona Viforoasa, au demarat lucrări la un pod, la kilometrul 8+696 metri. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone circulă pe o variantă locală, iar traficul greu de pe ruta Bălăuşeri - Sovata - Gheorgheni (DN13A - DN13B) se desfăşoară deviat, pe DN15, prin Reghin şi Topliţa. Se preconizează că lucrările vor fi terminate la sfârşitul lunii noiembrie.
Pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti se execută lucrări de reparaţii şi întreţinere pe pasarela de la Brazi, la kilometrul 55+720 metri, pe prima bandă a sensului de mers Braşov - Bucureşti.

Bilantul accidentelor rutiere 19-20 noiembrie 2011: 12 morti si 20 de grav raniti

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 11:14
12 persoane si-au pierdut viata si alte 20 au fost grav ranite in urma a 23 de accidente care au avut loc, sambata si duminica, pe soselele din Romania.

In majoritatea cazurilor, de vina au fost soferii, care nu au adaptat viteza la conditiile de drum si nu au acordat prioritate celorlate vehicule.

Principalele cauze ale accidentelor care au loc pe soselele din Romania raman depasirea neregulamentara, oboseala la volan si conducerea imprudenta, spun agentii rutieri, care le recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa si sa respecte semnele de circulatie.

Reamintim ca, luni dimineata, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe mai multe drumuri din tara din cauza cetii.

Au fost semnalate probleme in judetele Ialomita, Alba, Arges, Giurgiu, Prahova, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea, Olt, Harghita, Suceava, Braila, Buzau, Bacau si Calarasi. Afectate mai sunt autostrada Bucuresti-Constanta si autostrada Bucuresti-Pitesti

Politistii rutieri avertizeaza soferii sa utilizeze luminile de intalnire si cele de ceata, sa circule cu viteza redusa, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa mareasca distanta de siguranta intre vehicule.

Dacia Lodgy - vezi prima imagine oficiala a noului monovolum romanesc

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 10:54

Au aparut primele imagini oficiale cu Dacia Lodgy, noul monovolum romanesc, ce va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2012.

Masina va fi disponibila in doua versiuni, una de familie si una mai sport, scrie Car Magazine.

Dacia a prezentat saptamana trecuta la Paris varianta ce va participa la Trofeul Andros a monovolumului romanesc. Dacia Lodgy Glace are un motor de 355 CP, o greutate de 950 kilograme si o cutie secventiala cu 6 trepte, iar tractiunea va fi 4x4.

Initial, numele automobilului era Popster, insa cei de la Dacia au revenit asupra acestui aspect. Denumirea vine de la cuvantul din limba engleza "lodge", care inseamna "casa, locuinta, casa de vacanta, cazare", exprimand dorinta constructorului auto de a prezenta o masina de familie. MPV-ul va avea 7 locuri si va fi produs la fabrica Renault din Tanger, Maroc.

Pretul masinii ar putea fi de 13.000 euro, in cazul motorizarii pe benzina, si 15.000 euro pentru diesel, fiind cu 5.000 euro mai ieftin decat concurentii, Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso si Renault Scenic.

Verificari pe A1 - soferii care nu si-au dotat masinile pentru iarna vor fi sanctionati

 • Luni, 21 Noiembrie 2011 10:39
Masinile soferilor care circula, luni dimineata, pe autostrada Bucuresti - Pitesti sunt verificate daca sunt echipate corespunzator pentru iarna.
Oamenii legii verifica transportatorii de pasageri si marfa. Centrul Info Trafic al Politiei Romane a anuntat, luni dimineata, ca traficul rutier se desfasoara cu dificultate, luni dimineata, pe mai multe drumuri din tara din cauza cetii. Afectate sunt A1 si A2, dar si judetele Ialomita, Alba, Arges, Giurgiu, Prahova, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea, Olt, Harghita, Suceava, Braila, Buzau, Bacau si Calarasi.

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL