PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Gala Premiilor Revistei TIR 2014

 • Banner

Esential

Un primar din Buzau a provocat un accident soldat cu un mort si un ranit

 • Miercuri, 22 Mai 2013 10:23
Primarul comunei buzoiene Cernatesti, Valerica Sercaianu, a provocat, marti seara, un accident rutier in urma caruia o adolescenta a murit, iar alta a fost ranita, primarul aflandu-se sub influenta alcoolului, potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax. Potrivit surselor citate, primele informatii releva ca accidentul s-a petrecut in satul Potoceni, comuna buzoiana Maracineni, cand primarul comunei Cernatesti, Valerica Sercaianu, ar fi facut o depasire neregulamentara, acrosand doua adolescente de circa 15 ani care mergeau pe marginea drumului, dupa care ar fi lovit o alta masina. In final, autoturismul condus de primarul din Cernatesti s-a oprit intr-un stalp de pe marginea drumului, pe care l-a scos complet din pamant. Cele doua adolescente au fost transportate la Spitalul Judetean Buzau, una dintre ele de catre primarul comunei Maracineni, pe raza careia s-a produs accidentul. Potrivit unor surse din Spitalul Judetean Buzau, una dintre adolescente a fost stabilizata, insa cea de-a doua nu a putut fi salvata, fiind declarat decesul. Sursele citate au mai precizat ca primarul din Cernatesti se afla sub influenta alcoolului in momentul in care a provocat accidentul, el avand o alcoolemie de 0,38 la mie. Aceleasi surse au precizat ca edilul se ducea spre Buzau, intorcandu-se de la Primaria din Cernatesti, unde ar fi consumat alcool cu ocazia sarbatorii Sfintilor Constantin si Elena. Circulatia pe DJ 203 K in localitatea Potoceni, unde a avut loc accidentul, este blocata, traficul fiind deviat pe o strada laterala.

CRAIOVA: Taxiurile, la control!

 • Miercuri, 22 Mai 2013 10:23

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au început de ieri o acţiune de verificare în trafic a taximetriştilor, fiind vizaţi, mai ales, cei care conduc taxiuri cu defecţiuni tehnice, dar şi cei care nu au toate documentele necesare desfăşurării activităţii de taximetrie.
Ieri-dimineaţă, pe principalele străzi din Craiova au putut fi întâlnite filtre formate din poliţişti de la Rutieră, inspectori RAR Dolj, dar şi poliţişti locali, reprezentanţi ai Camerei Taximetriştilor şi inspectori ai primăriei.
Taxiurile oprite, unele dintre ele destul de „şifonate“ şi ruginite, au fost verificate din punct de vedere tehnic, iar taximetriştilor li s-a cerut să prezinte atât actele maşinilor pe care le conduceau, cât şi documentele necesare desfăşurării activităţii de taximetrie, printre care autorizaţia de transport, licenţa sau atestatul profesional.

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Marti 21 mai 2013 ora 12:59

 • Marţi, 21 Mai 2013 12:59

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

JUDEŢUL VÂLCEA: LUCRĂRI PE DN7, LA UN PASAJ DE CALE FERATĂ

 • Marţi, 21 Mai 2013 12:59Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, în judeţul Vâlcea, până în jurul orei 13:00, traficul rutier pe DN64 Râmnicu Vâlcea - Drăgășani se va desfăşura pe o bandă, alternativ, la kilometrul 66+200 de metri, în localitatea Drăgăşani, din cauza unor lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată.

Le recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza din timp şi să respecte indicaţiile lucrătorilor care dirijează traficul.

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 12.00

 • Marţi, 21 Mai 2013 12:58
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră circulația autovehiculelor se desfășoară normal pe majoritatea drumurilor naționale și pe autostrăzi. Se înregistrează perturbări ale traficului rutier pe DN1/DN7 Sibiu – Deva, în zona localității Sebeș din județul Alba, unde se circulă îngreunat, în coloană, pe sensul înspre Orăștie.

Traficul este intens și pe DN1 București – Otopeni, însă pe acest tronson se circulă fluent.

Informăm, totodată, că începând cu ora 12.00, traficul rutier pe DN64 Râmnicu Vâlcea – Drăgășani a revenit la normal. Reamintim că din cauza efectuării unor lucrări de întreţinere la un pasaj de cale ferată, începând cu ora 09.00, în zona kilometrului 66+200 de metri s-a circulat pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri.

În final precizăm că traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale şi nu sunt închise aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Marţi, 21 Mai 2013 12:58
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 20 mai 2013, s-au înregistrat 13 accidente rutiere grave, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 13 au fost rănite.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost viteza neadaptată condiţiilor de drum, conducerea imprudentă şi neacordarea priorităţii pietonilor.

Dolj: Şapte şoferi au fost sancţionaţi pentru că au trecut pe roşu

 • Marţi, 21 Mai 2013 12:51
Şapte şoferi au fost sancţionaţi ieri de poliţiştii rutieri doljeni după ce au trecut pe culoarea roşie a semaforului. Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj,  poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Dolj - BDNE şi Biroul Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea semnificaţiei culorii roşu a semaforului electric.

Totodată, poliţişti din cadrul Biroului Rutier în colaborare cu poliţişti din cadrul IPJ Dolj - SAS şi lucrători RAR au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state, vizându-se în general verificarea stării tehnice a acestora. În cadrul acţiunii au fost constatate 152 abateri de natură contravenţională pentru care s-au aplicat sancţiuni în sumă totală de 19.030 lei.Astfel, au fost aplicate 7 sancţiuni pentru nerespectarea culorii roşu a semaforului, iar 9 conducători auto au fost sancţionaţi pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehicule. Poliţiştii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 8 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri vor fi instruiţi pentru a depista şoferii consumatori de droguri

 • Marţi, 21 Mai 2013 12:31

Aproximativ 450 de poliţişti rutieri din mai multe oraşe ale ţării vor fi instruiţi anul acesta pentru a putea depista şoferii care au consumat droguri la volan, informează Agenţia Naţională Antidrog. Agenţia Naţională Antidrog (ANA) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au încheiat un acord astfel încât anul acesta să se organizeze 19 sesiuni de informare în domeniul drogurilor pentru cei 450 de poliţişti rutieri. Parteneriatul, încheiat anul trecut, a demarat un amplu proces de formare iniţială în domeniul drogurilor, însoţită de o componentă esenţială de instruire specifică în domeniul testării prezenţei consumului de droguri la conducătorii auto. Astfel, anul trecut au fost instruiţi 370 de poliţişti în acest domeniu. Cursurile au fost susţinute de specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog, care deţin şi calitatea de formatori. Potrivit Agenţiei, rezultatele îmbucurătoare ale proiectului au demonstrat necesitatea continuării acestuia şi în 2013. Anul acesta, vor fi pregătiţi în acest domeniu 450 de poliţişti rutieri din Bucureşti, Arad, Constanţa, Covasna, Craiova, Caraş-Severin, Călăraşi, Focşani, Iaşi, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara şi Vaslui. Demersul formativ urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe a poliţiştilor rutieri cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra capacităţii de a conduce, acestia fiind familiarizaţi cu principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, principalele noţiuni utilizate în domeniul drogurilor (dependenţă, toleranţă, sevraj, supradoză etc) şi semnele consumului de droguri. „Componenta de instruire specifică cuprinde aspecte juridice privind drogurile şi conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor stupefiante şi psihotrope, efectele drogurilor asupra conducătorilor auto (teste de examinare a mărimii pupilelor, teste de coordonare, teste comportamentale, examinarea reacţiilor şi a modului de vorbire) şi necesitatea efectuării testării rapide de depistare a drogurilor”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale Antidrog. ANA şi IGPR au în vedere şi campanii de prevenire, care ar urma să vizeze grupurile şi substanţele de risc specifice.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 20 mai 2013 ora 7:32

 • Luni, 20 Mai 2013 10:51

1. Evenimente rutiere

 • DN 15 KM 354+100   .In jurul orei 01:00, un TIR a incercat sa intoarca in mijlocul drumului, ramanand blocat in sant. Ambele sensuri de circulatie sunt blocate, circulatia desfasurandu-se momentan doar pentru autovehiculele mici pe partea dreapta, spre acostament. La fata locului se afla politia si lucratori de la drumuri nationale. Se asteapta interventia unei macarale pentru deblocarea drumului si reluarea circulatiei in conditii normale.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta

Citeşte mai mult:

JUDEŢUL BACĂU: S-A DEBLOCAT DN15

 • Luni, 20 Mai 2013 10:51
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe DN15 a fost reluat în condiţii normale în judeţul Bacău. Amintim că, din cauza unui autotren care a rămas de-a curmezişul pe partea carosabilă, drumul a fost blocat în zona localităţii Lespezi, la kilometrul 355+400 de metri.

JUDEŢUL ARAD: CIRCULAŢIA PE DN7 A REVENIT LA NORMAL

 • Luni, 20 Mai 2013 10:51
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe DN7 Deva – Arad a fost reluat în condiţii normale. Amintim că, din cauza unui autotren care s-a defectat pe partea carosabilă, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, pe un fir alternativ, în zona localităţii arădene Bârzava.

NOAPTEA MUZEELOR ŞI SEMIMARATONUL INTERNAŢIONAL BUCUREŞTI, PETRECUTE ÎN SIGURANŢĂ

 • Luni, 20 Mai 2013 10:50
Pe parcursul desfăşurării evenimentelor Noaptea Muzeelor şi Semimaratonul Internaţional Bucureşti, urmare a măsurilor dispuse şi datorită prezenţei active în teren a poliţiştilor, nu s-au înregistrat evenimente deosebite.


Peste 600 de poliţişti, dintre care 365 de la ordine publică, 123 de la rutieră şi 123 de la alte formaţiuni de poliţie, au asigurat, la nivel naţional, sub directa coordonare a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., măsuri specifice pentru prevenirea oricăror evenimente care ar fi putut să afecteze desfăşurarea în condiţii de linişte a celei de-a IX-a ediții a manifestării intitulate „Noaptea Albă a Muzeelor”.

Azi - noapte, 166 de muzee din România şi-au deschis gratuit porţile pentru vizitatori, aliniindu-se, astfel, celorlalte muzee din Europa.

Întrucât s-a aşteptat participarea unui număr mare de vizitatori la muzee, expoziţii, spectacole de muzică, film şi alte evenimente speciale, poliţiştii au fost prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru a asigura un climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru a avea o reacţie fermă şi o intervenţie rapidă la solicitările cetăţenilor.

De asemenea, în contextul desfăşurării, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 09:00 – 12:30, a concursului de alergare „Semimaraton Internaţional Bucureşti”, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în sensul devierii şi restricţionării circulaţiei pe arterele pe care s-a desfăşurat semimaratonul, precum şi pe străzile laterale care au intersectat arterele respective.

Pe parcursul desfăşurării celor două evenimente, la nivelul Capitalei au acţionat peste 300 de poliţişti.

Prin măsurile dispuse şi prin prezenţa efectivă în teren a poliţiştilor, la nivel naţional, nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Conducătorii de mopede pot obţine acum permisul - cadrul legislativ a fost publicat în Monitorul Oficial

 • Luni, 20 Mai 2013 10:34
La patru luni de la schimbarea legislaţiei, Ministerul Transporturilor a publicat în Monitorul Oficial normele metodologice care vizează instruirea şi examinarea pentru obţinere permisului de conducere pentru categoria AM, dedicată mopedelor.  Noile norme ale Codului Rutier au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea vizând schimbarea metodologiei de obţinere a permisului de conducere pentru anumite categorii. Vorbim, în principal, despre categoria nou-înfiinţată AM, care vizează mopedele. La patru luni de la interzicerea dreptului de a conduce acest gen de vehicul pe drumurile publice fără un permis de conducere, Ministerul Transporturilor a realizat şi cadrul legal necesar obţinerii permisului de conducere pentru noua categorie. Din păcate pentru aproximativ 2.000 de scuterişti, dosarele penale care le-au fost întocmite nu vor dispărea odată cu noua lege sau cu obţinerea permisului de conducere pentru respectiva categorie, în ciuda faptului că nu aveau un cadru legal care să le permită obţinerea acestuia.

Categoria AM vizează motociclurile dotate cu motoare a viteză maximă nu depăşeşte 45 km/h, iar capacitatea cilindrică nu depăşeşte 49 cmc. Din fericire pentru aspiranţii la această categorie, şcolile de şoferi sunt deja pregătite pentru procesul de pregătire şi examinare. Explicaţia e simplă: examenul practic este inspirat din vechiul examen pentru categoria A, iar examenul teoretic, derulat la instituţia abilitată a poliţiei de pe raza domiciliului candidatului, preia sistemul folosit şi de cateogoriile A, A1 şi A2. Candidatul trebuie să ia parte la 24 de ore de pregătire legislativă şi la şase ore de conducere, abia apoi fiind eligibil pentru examenul teoretic în cadrul sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Grilele de examinare şi regulile de circulaţie sunt identice cu cele găsite în cazul categoriei A, cu excepţie la capitolele ce ţin de putere maximă şi performanţele de care este capabil vehiculul.

Noul cadru legislativ a inclus şi modificări pentru instructorii auto independenţi, aceştia fiind obligaţi să ofere servicii la nivelul şcolilor de şoferi "convenţionale". Printre noile cerinţe se numără sălile de legislaţie dedicate, ceea ce ar putea să le impună probleme instructorilor care au un buget restrâns. Însă, legislaţia prevede posibilitatea asocierii mai multor instructori auto independenţi în vederea împărţirii aceleiaşi săli de legislaţie, printre altele.

Actele necesare pentru înscriere la şcoala de şoferi pentru categoria AM:

-Cerere

-Actul de identitate în ­copie

-Permisul de conducere în copie, după caz

-Certificat medical cu men­ţiunea „apt"

-Document de evaluare obligatorie a capacităţii psihologice, în original, cu menţiunea "apt"

-Cazier judiciar în copie sau declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte faptul că elevul nu se încadrează în prevederile legale în vigoare privind interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere

În cazul cetăţenilor străini, declaraţia notarială din care să rezulte că nu posedă un alt permis de conducere naţional eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost retras ori anulat.

http://politiarutiera.ro/images/monitorul-oficial.pdf

GAZPROM FORŢEAZĂ IEFTINIREA COMBUSTIBILULUI ÎN ROMÂNIA (EXCLUSIV FOTO)

 • Vineri, 17 Mai 2013 11:11

 

GAZfinalPreţul unui litru de benzină standard la staţia de alimentare Gazprom din municipiul Sibiu variază în 5,1 şi 5,38 lei, în timp ce un litru de motorină standard costă între 5,2 şi 5,42 lei, scrie Ziarul Finaciar. Prin comparaţie, cea mai ieftină motorină din Bucureşti costă circa 5,7 lei, iar benzina circa 5,5 lei/litru. Strategia Gazprom a determinat celelalte benzinării din Sibiu să coboare preţurile pentru a nu pierde clienţi.

 

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Vineri 17 mai 2013 ora 8:04

 • Vineri, 17 Mai 2013 10:38

1. Evenimente rutiere

 • DN 1C KM 51+250 DR.in jurul orei 6:40 , in zona loc. Bunesti/CJ, s-a desprins remorca unui TIR de capul tractor si s-a rasturnat , marfa imprastiindu-se pe carosabil.l Carosabil uscat. Au fost deteriorate 6 lise metalice in zona. La fata locului se afla Politia, Pompierii si lucratori de la drumuri. Circulatia este inchisa pe o banda si se circula alternativ pe cealalta banda. Se apreciaza normalizarea circulatiei in jurul orei 8:30.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 09:45

 • Vineri, 17 Mai 2013 10:33
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (09.45) circulaţia autovehiculelor se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenţă, însă preconizăm că se va intensifica în orele următoare, ca urmare a plecării unui număr mare de automobilişti înspre locurile de petrecere a sfârşitului de săptămână.

Astăzi, în a doua parte a zilei, traficul rutier se va aglomera în special pe DN1 Bucureşti - Braşov. La Comarnic, dar şi în celelalte staţiuni montane de pe Valea Prahovei, este posibil să se formeze coloane de autovehicule pe sensul de mers către Braşov. În acest caz, le recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să ajungă la Braşov, să folosească şi ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele. De asemenea, îi sfătuim să păstreze în mers o distanţă care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, în situaţia în care autovehiculele care circulă în faţă frânează brusc.

Le reamintim transportatorilor că vinerea, pe DN1 Bucureşti - Braşov, se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Informăm, de asemenea, că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Tragedie pe o sosea din Judetul Bacau

 • Vineri, 17 Mai 2013 10:33
Un copil în vârstă de 12 ani a murit în urma unui accident care a avut loc pe un drum judeţean din localitatea băcăuană Huruieşti, după ce băiatul, care mergea pe o bicicletă, a fost lovit de o maşină condusă de un tânăr de 25 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tragedie pe o şosea din judeţul Bacău

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, accidentul s-a petrecut pe fondul neatenţiei biciclistului în vârstă de 12 ani, care a ieşit de pe un drum sătesc într-unul judeţean, fără să se asigure.

În consecinţă, băiatul a fost lovit în plin de către maşina condusă de tânărul de 25 de ani, impactul fiind unul fatal.
“La scurt timp de la producerea accidentului, s-a constatat decesul minorului de 12 ani. Şoferul maşinii implicate în evenimentul rutier a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind unul negativ. Însă, conform prevederilor legale, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Podu Turcului, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru ucidere din culpă.
sursa:realitatea.net

Accident azi noapte in Navodari bulevardul Mamaia

 • Vineri, 17 Mai 2013 10:23
Azi noapte, în jurul orelor 22.00, un bărbat, de 61 de ani din Constanţa, conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia, dinspre Năvodari către Constanţa pe banda 3.

Ajungând la trecerea de pietoni din dreptul Cazinoului a accidentat cu partea faţă, o femeie, de 43 ani din Constanţa care traversa strada din partea stângă a conducătorului auto.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului carea fost transportat cu ambulanţa pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate..

Restrictii de circulatie pentru autovehicule si pietoni timp de doua luni in statiunea Sinaia

 • Vineri, 17 Mai 2013 10:08

Mai multe drumuri din statiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, vor fi inchise circulatiei autovehiculelor si pietonilor timp de doua luni, restrictiile fiind impuse intrucat pe respectivele tronsoane se executa lucrari de reabilitare a infrastructurii.

Astfel, conform Primariei Sinaia, incepand de joi, 16 mai, Bulevardul Fedinand, una dintre cele mai circulate artere rutiere din Sinaia, va fi inchis din dreptul intrarii pe Aleea Pelesului pana la intersectia cu drumul national 1, traficul rutier pe aceasta artera de circulatie fiind complet blocat.


Pe directia Brasov – Centru, circulatia autovehiculelor se va realiza din Calea Brasovului, continuare strazile 13 Septembrie - Bulevardul Carol I. Pentru tranzitarea orasului Sinaia se recomanda centura ocolitoare a orasului, respectiv DN1.

Citeşte mai mult:

Craiova: Şapte permise de conducere au fost reţinute în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri

 • Vineri, 17 Mai 2013 10:07
Şapte conducători auto au rămas ieri fără permis de conducere în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri craioveni. Aceştia au acţionat pe linia prevenirii accidentelor de circulație generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii precum şi cele generate de traversarea neregulamentară a străzii. În cursul serii s-a acţionat împreună cu reprezentanţi RAR pentru verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state şi a celor care au fost modificate din punct de vedere tehnic. Au fost constatate 107 abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 15.075 lei, au fost reţinute şapte permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner