PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Spectacolul de Paste al Revistei TIR 2013

 • Banner

Esential

TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR

 • Luni, 23 Iulie 2012 10:35
 Pentru a afla modul în care se deplasează şi preocupările de la volan ale conducătorilor de autovehicule destinate transportului public de persoane, Direcţia Rutieră şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat şi desfăşurat, la sfârşitul lunii iunie, verificări în trafic, din interiorul acestora, abaterile comise în trafic fiind înregistrate audio-video.


 În perioada 23 – 29 iulie a.c., vor fi organizate acţiuni comune de control în trafic a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., de către Secţia de Poliţie Autostrăzi, Brigada Rutieră Bucureşti şi toate serviciile rutiere judeţene, împreună cu reprezentanţii I.S.C.T.R. şi R.A.R..


~~~~ Verificările s-au desfăşurat în trafic interjudeţean, pe DN2, DN3 şi DN5 şi au fost iniţiate ca urmare a sesizărilor cetăţenilor privind gradul de siguranţă rutieră oferit de autovehiculele destinate transportului public de persoane, datorat nerespectării normelor rutiere de către conducătorii acestor vehicule, transportului de persoane peste capacitatea prevăzută în certificatul de înmatriculare, precum şi nerespectării locurilor special destinate îmbarcării/debarcării pasagerilor.

Echipele comune de control au acţionat pe traseele stabilite, prin supravegherea modului de deplasare şi a activităţii desfăşurate de către conducătorul auto, din interiorul autovehiculului, concomitent cu înregistrarea audio-video a abaterilor comise în trafic.

În cadrul activităţilor derulate au fost depistaţi 4 conducători auto care vorbeau la telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculului, 3 conducători auto care nu au utilizat centura de siguranţă, 2 cazuri în care au transportat mai mulţi pasageri decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare şi un caz în care lipsea plăcuţa care să indice tipul de traseu efectuat şi numele operatorului de transport.

Astfel, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.540 lei.

~~~~ Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2012, în perioada 23 – 29.07.2012 se va derula acţiunea BUS&TRUCK, pentru verificarea vehiculelor destinate transportului rutier public de persoane şi de mărfuri.

Astfel, vor fi organizate acţiuni comune de control în trafic a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., de către Secţia de Poliţie Autostrăzi, Brigada Rutieră Bucureşti şi toate serviciile rutiere judeţene, împreună cu reprezentanţii I.S.C.T.R. şi R.A.R..

Oamenii legii vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere, vor verifica legalitatea transportului rutier public şi vor controla starea tehnică a vehiculelor rutiere.

Având în vedere că printre obiectivele urmărite la nivel european, sunt menţionate şi cele legate de starea tehnică a acestor vehicule, la acţiunile de control, în perioada 27 – 29.07.2012, vor participa inspectori din cadrul I.S.C.T.R. – instituţie abilitată cu controlul în trafic al stării tehnice al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum şi al celor destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Analiza implicării, cu vinovăţie, a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane în accidente de circulaţie grave efectuată de Direcţia Rutieră, relevă că autovehiculele respective au fost implicate în producerea a 41 de accidente grave, soldate cu decesul a 3 persoane şi rănirea gravă a altor 58.

Totodată, s-a constatat că în ultima perioadă a crescut numărul sesizărilor referitoare la nerespectarea normelor legale de efectuare a transportului public, cele mai frecvente fapte reclamate fiind maniera agresivă de conducere, efectuarea unor depăşiri riscante, neacordarea priorităţii vehiculelor şi pietonilor, efectuarea altor curse decât cele permise de licenţa de traseu, efectuarea în mod ilegal a unor curse regulate sub masca unora ocazionale speciale, nerespectarea prevederilor graficelor de circulaţie etc..

O altă categorie de vehicule în cazul căreia se menţine riscul de victimizare o reprezintă taxiurile, implicate cu vinovăţie în producerea a 57 de accidente grave, soldate cu decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a altor 54.

Astfel, în perioada 23 – 26.07.2012, în paralel, acţiunile vor viza reducerea victimizării din accidente rutiere comise de autovehiculele destinate transportului în regim de taxi. La aceste acţiuni de control vor participa şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român.

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

 • Luni, 23 Iulie 2012 10:35
TRAFIC RUTIER ÎNCHIS:

- Str. Berzei, între Str. Ştirbei Vodă şi Calea Plevnei – modernizare arteră rutieră;
- Str. Cobălcescu, între Str. Ostaşilor şi Str. Berzei;
- Drumul Taberei, între Str. Valea Argeşului şi Str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou.
Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte indicatoarele montate temporar în zonele menţionate.

LUCRĂRI:

- Str. Buzeşti, între str. Polizu şi Bd. Dinicu Golescu – modernizare sistem rutier;
- Calea Văcăreşti şi Şos. Mihai Bravu, sensul dinspre Piaţa Sudului către Calea Vitan – construirea unui pasaj rutier suprateran;
- Bd. Aerogării – reabilitare;
- Drumul Taberei nr. 34 – lucrări metrou;
- Bd. Liviu Rebreanu - modernizări cale de rulare a tramvaiului.

ACCIDENTE:

În ultimele 24 de ore , în Capitală , s-au produs 7 accidente rutiere în urma cărora 2 persoane au fost rănite grav şi 7 persoane a fost rănite uşor.

Cauzele evenimentelor rutiere au fost:
-traversarea neregulamentară a pietonilor;
-neacordarea priorităţii de trecere pietonilor;
-neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

RECOMANDĂRI

Pentru un trafic fluent, recomandăm conducătorilor de autovehicule:
- să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
- să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
- să păstreze liber centrul intersecţiei;
- să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
- să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;
- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;
- să nu claxoneze inutil;
- să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021/9544.
SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Vineri 20 iulie 2012 ora 11:14

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:35

1. Evenimente rutiere

 • DN 56 KM 5+100   .In localitatea Podari/jud. Dolj , a avut loc un eveniment rutier la ora 07:30 , in care datorita neasigurarii corespunzatoare a incarcaturii (lemne) unui TIR, marfa a ajuns pe partea carosabila . Circulatia se desfasoara pe o singura banda (sector de drum cu 3 benzi de circulatie) si se asteapta sosirea unei macarale . Partea carosabila curata si uscata . Nu sunt victime . La fata locului se afla politia si personal de la drumurile nationale . Se  estimeaza reluarea circulatiei in jurul orei 14:00 .

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE - 19 iulie 2012

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:35
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 19 iulie 2012, s-au înregistrat 22 de accidente rutiere grave, în urma cărora 3 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 21 au fost rănite grav.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost traversarea neregulamentară şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Tot ieri, au fost înregistrate în evidenţele Poliţiei trei accidente produse în seara zilei de 18 iulie 2012, soldate cu rănirea gravă a trei persoane.

JUDEŢUL ALBA: CIRCULAŢIE ÎNGREUNATĂ PE DN1, LA CUNŢA

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:34
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (11:40), în judeţul Alba, traficul rutier pe DN1 Sebeş – Miercurea Sibiului se desfăşoară îngreunat, alternativ, pe o bandă, în apropiere de Cunţa, la kilometrul 351+800 de metri, din cauza unui accident în care au fost implicate două autobasculante şi trei autoturisme. Două persoane au fost rănitte uşor. Conform primelor cercetări, cauza accidentului a fost nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers.Se estimează că circulaţia va fi reluată normal peste 30 de minute.

A REFUZAT SĂ SE LASE MITUIT

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:34
Un poliţist din Mureş a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la intenţia unei persoane de a-l mitui pentru a-i restutui permisul de conducere ridicat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.Ieri, 19 iulie a.c., Tribunalul Mureş a emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele lui R.C.D., din comuna Voievodeni, judeţul Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 al. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 255 C. P..

În fapt, la data de 13 iulie a.c., subinspector de poliţie T. C. D., din cadrul I.P.J. Mureş – Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Gorneşti s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, unde a denunţat faptul că cetăţeanul R.C.D., de 28 ani, din comuna Voivodeni i-ar fi oferit suma de 1.000 Euro pentru a-i restitui permisul de conducere ridicat în vederea anulării, ca urmare a săvârşirii de către acesta a infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având îmbibaţia alcoolică peste limita legală.

Astfel, în ziua de 18 iulie a.c., a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi cu sprijinul tehnic al S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Mureş l-au surprins pe R.C.D. în timp ce oferea ofiţerului de poliţie suma de 1.800 lei, în scopul mai sus arătat.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 al. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 255 C. P., ieri, 19 iulie a.c. fiind prezentat Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă, care a emis mandat pentru 29 de zile.
VIDEO: Inconştienţa şoferilor polonezi, rezumată în 11 minute de manevre periculoase

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:10
Credeaţi că numai în România se întâmplă să vedeţi şoferi mergând pe contrasens pe autostradă? Aflaţi că în polonia lucrurile stau şi mai rău. O demonstrează imaginile următoare, făcute publice de poliţia poloneză.

Studiu ADAC: Climatizarea maşinii creşte consumul între 0.2 şi 0.4 litri la suta de kilometri

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:07
Germanii de la ADAC a anunţat rezultatele unui test care şi-a propus să analizeze aportul climatizării la consumul maşinilor.

Temperatura perfectă a climatizării trebuie setată la 21-23 grade Celsius. Pentru a fi eficient, aerul trebuie setat să bată deasupra umerilor ocupanţilor din faţă, dar nu înspre corp.

Raportul ADAC
Germania
Lunile de vară toridă din România ne impun în ultimii ani utilizarea din ce în ce mai frecventă a sistemului de climatizare a

Citeşte mai mult:

Comisia Europeana lanseaza o consultare publica pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere in strainatate

 • Vineri, 20 Iulie 2012 10:05
Comisia Europeana a lansat joi, 19 iulie, o consultare publica pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere transfrontaliere, care in prezent se pot confrunta cu dificultati din cauza termenelor variabile in care pot solicita despagubiri pentru daunele suferite in cazul unui accident in interiorul UE, intr-o alta tara decat cea de origine. Consultarea se va desfasura pana in 19 noiembrie. Statisticile arata ca in cel putin 2 % din accidentele rutiere din UE sunt implicate persoane venite in vizita dintr-o alta tara a UE.

Anul acesta, aproximativ 130 de milioane de europeni si-au planificat o vacanta intr-o alta tara a Uniunii Europene. In jur de trei sferturi dintre acestia vor utiliza cel putin o data un autoturism sau o motocicleta pentru a ajunge la destinatie. In mod inevitabil, unii turisti vor fi implicati in accidente de circulatie, fie pe drum, fie in timpul vacantei. Insa cum pot cere despagubiri daca sunt victime ale unui accident intr-o alta tara decat a lor? Unde pot depune cererea? Si care este termenul-limita pentru depunerea unei cereri de despagubiri?In prezent, normele nationale diferite genereaza o situatie neclara pentru victime, care uneori pot rata termenele scurte si pot sfarsi prin a nu primi nicio despagubire. Scopul consultarii este de a intelege mai bine amploarea problemei si de a evalua solutiile posibile. Initiativa se suprapune eforturilor mai ample ale Comisiei de a ajuta victimele infractionalitatii in UE si urmeaza aprobarii recente de

Citeşte mai mult:

Ziua Aviatiei impune restrictii de trafic in Capitala - vezi zone afectate

 • Vineri, 20 Iulie 2012 09:50

Mai multe restrictii de circulatie vor fi impuse vineri, in centrul Capitalei, in intervalul orar 09:30 - 11:30, pe mai multe artere de circulatie din centrul Capitalei, cu prilejul organizarii ceremoniei militare si religioase cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene la Monumentul Eroilor Aerului.

Brigada Rutiera a Capitalei va dispune astfel restrictionarea temporara a traficului rutier pe urmatoarele artere de circulatie: bd. Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulatie, intre Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle; str. Arh. Ion Mincu, pe ambele sensuri de circulatie, intre sos. Kiseleff si bd. Aviatorilor; str. Av. Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulatie, intre str. Emil Pangratti si bd. Aviatorilor, se anunta intr-un comunicat remis Ziare.com.

Rutele alternative sunt Piata Victoriei - bd. Ion Mihalache - bd. Alexandru Averescu - bd. Marasti - Piata Presei Libere; Piata Universitatii - Piata Romana - bd. Dacia - Calea Dorobantilor - bd. Maresal C-tin. Prezan - sos. Kiseleff - D.N.1; Piata Arcul de Triumf - sos. Kiseleff - Piata Victoriei; Piata Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor.

Brigada Rutiera solicita conducatorilor de autovehicule sa evite deplasarea in zona in aceasta perioada si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera si ale politiei locale precum si sa foloseasca rutele ocolitoare.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, dupa o temeinica asigurare si sa nu stationeze pe partea carosabila.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Joi 19 iulie 2012 ora 10:54

 • Joi, 19 Iulie 2012 10:12

1. Evenimente rutiere

 • DN 73 KM 100+700 ST.Incepand cu ora 10.45, s-a reluat traficul normal .

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

POLIŢIŞTII ROMÂNI AFLAŢI ÎN MISIUNE LA LONDRA, PRIMIŢI DE ŞEFUL METROPOLITAN POLICE

 • Joi, 19 Iulie 2012 10:12
Marţi, 17 iulie a.c., cei zece poliţişti români care urmează să îşi desfăşoare activitatea, în următoarele trei luni, alături de poliţişti englezi, în cadrul unei misiuni operative la Londra, au fost primiţi la sediul New Scotland Yard, de către şeful Metropolitan Police, comisar Bernard Hogan Howe.


La întâlnire au participat, de asemenea, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, ataşatul de afaceri interne şi ofiţeri din cadrul Metropolitan Police care vor lucra alături de poliţiştii români în această perioadă.

Cu acest prilej, şeful Poliţiei Metropolitane a mulţumit părţii române pentru concretizarea, într-un timp foarte scurt a acestei iniţiative de colaborare şi a reiterat excelenta cooperare existentă între structurile de aplicare a legii din România şi Metropolitan Police.

Oficialul britanic a mai precizat că acesta este primul proiect de o asemenea amploare organizat de către Metropolitan Police cu un partener extern, iar instituţia pe care o reprezintă are în vedere extinderea colaborării cu Poliţia Română, detalii în acest sens urmând să fie discutate cu prilejul vizitei pe care comisarul Bernard Hogan Howe o va efectua în luna noiembrie în România.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Londra a menţionat faptul că acest proiect este parte a unei abordări mai ample, bazată pe schimbul de bune practici, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, pornind de la Parteneriatul Strategic dintre România şi Marea Britanie.


Misiunea operativă a poliţiştilor va dura trei luni şi are ca scop acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei din Londra atât în relaţia cu victimele, cu membrii comunităţii, cât şi în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români. Totodată, un obiectiv important al acestei misiuni constă şi în facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Pe parcursul celor trei luni, poliţiştii români vor lucra alături de poliţişti din cadrul Metropolitan Police şi vor fi angrenaţi în activităţi de patrulare, verificare a documentelor autoturismelor, investigare a cazurilor de criminalitate organizată şi acordarea de asistenţă pentru victimele infracţiunilor.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de criminalitate organizată, au experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii engleze.

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER LA FRONTIERA DE VEST

 • Joi, 19 Iulie 2012 10:11
Suplimentar faţă de măsurile luate de Poliţia Rutieră pentru prevenirea avenimentelor nedorite în trafic, în perioada 16 iulie – 31 august a.c., vor avea loc acţiuni preventive la graniţa româno-ungară, în judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş.

De asemenea, acţiuni similare urmează să aibă loc şi în statul vecin, în zona de frontieră cu România, astfel încât eficienţa măsurilor luate pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor rutiere să fie cât mai sporită.

Activităţile vizează monitorizarea şi controlul traficului rutier pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, nu poartă centura de siguranţă sau efectuează în trafic manevre interzise.

Pentru reducerea riscului rutier în perimetrul cuprins între graniţa de stat şi prima localitate urbană din ţară vor acţiona echipaje mixte ale Poliţiei Rutiere şi Poliţiei de Frontieră.

Totodată, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român şi Autorităţii Rutiere Române, vor fi organizate acţiuni pentru depistarea autovehiculelor care circulă cu defecţiuni tehnice.

* * *
O acţiune comună a avut loc în cursul acestei luni, când poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş s-au deplasat în judeţul Csongrad, Ungaria pentru a participa la controlul comun internaţional pe linie rutieră TRIPLEX, organizat de Căpitănia Principală de Poliţie a Judeţului Csongrad.

Alături de poliţiştii Serviciului Rutier Timiş, au mai participat şi poliţişti ai Biroului Autostrăzi Vest şi două echipaje de poliţie din Serbia. La acţiune, din partea poliţiei maghiare, au participat poliţişti de rutieră şi frontieră, dar şi lucrători din cadrul autorităţilor competente să verifice respectarea timpilor de conducere şi de odihnă, legalitatea efectuării transporturilor (similar ARR) şi achitarea taxelor de autostradă.

Pentru desfăşurarea verificărilor au fost folosite echipaje dotate cu echipament de măsurare a vitezei, precum şi echipaje dotate cu aparate radar de supraveghere a traficului de pe autostradă, dar şi a traficului urban din Szeged.

Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în două locaţii, situate pe străzile M5(Szeged-Budapesta) şi M43(Szeged -Mako), ocazie cu care au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind plătite pe loc. Printre cei amendaţi au fost şi nouă cetăţeni români pentru depăşirea limitei legale de viteză.

ZI MARE! Tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui (A2) va fi deschis ASTAZI!

 • Joi, 19 Iulie 2012 09:48
Traficul va fi deschis joi, pe tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui (A2) si pe autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3). La cele doua evenimente vor participa ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi si premierul Victor Ponta.

Astazi la ora 10:30, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, va inaugura tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia dar si centura ocolitoare a Constantei. Vestea nu poate decat sa-i bucure pe turistii care vor veni pe litoral in acest weekend si vor circula neintrerupt de la Bucuresti pana la Constanta. Traficul se va desfasura pe tronsonul Cernavoda - Medgidia pe o singura cale, in regim de drum national pana la finalizarea in totalitate a lucrarilor, si cu restrictii de viteza.

Meteo: Canicula se resimte din nou in majoritatea regiunilor

 • Joi, 19 Iulie 2012 09:29
Canicula isi face din nou simtita prezenta. Daca joi, maximele termice trec de 35 de grade doar izolat, in sud, in weekend se incalzeste in majoritatea regiunilor.

Meteorologii anunta ca, joi, cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Cateva ploi scurte de vara se vor inregistra doar pe crestele montane, dar in restul regiunilor soarele dicteaza agenda zilei, urcand mercurul in termometre pana la 36 de grade.

Cald va fi si in Capitala, iar bucurestenii nu vor fi racoriti de niciun strop de ploaie. Vantul va adia placut, termometrele vor indica, la amiaza, pana la 34 de grade.

De asemenea, se vor inregistra, joi, 32 de grade la Timisoara, 31 de grade la Oradea si Sibiu si 29 de grade in Brasov.

In sudul tarii, izolat, maximele vor depasi pragul de canicula: temperaturile pornesc de la 32-33 de grade in zonele deluroase, pana la 36 de grade in Lunca Dunarii.

Vineri, cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea in regiunile nord-vestice, nordice si in zona de munte. In timpul zilei, insa, vremea va fi calduroasa, local caniculara in sud-vestul, sudul si estul tarii si izolat in centru, iar maximele ating si 37 de grade.

In weekend, canicula pune stapanire pe toata tara. Sansele de o ploaie racoroasa sunt minime, vantul pierde din intensitate, iar soarele dogoritor contureaza peisajul meteo.

Un autoturism a luat foc pe Autostrada Soarelui (A2)

 • Joi, 19 Iulie 2012 09:28
Un autoturism a luat foc miercuri pe Autostrada Soarelui (A2) intre kilometrii 44 si 45 pe sensul de mers Bucuresti-Constanta.

Purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, plutonier major Ovidiu Tataranu, a declarat ca autoturismul a luat foc dupa ce soferul a incercat sa evite impactul cu un element metalic care a cazut de pe o duba si a intrat in parapetul de pe marginea drumului.

In urma impactului o persoana a fost ranita. Un echipaj al SAJ a acordat primul ajutor victimei.

Potrivit sursei citate, circulatia pe sensul de mers Bucuresti-Constanta a fost oprita momentan.

Accident in Capitala: Doua tramvaie s-au ciocnit - 18 persoane ranite

 • Joi, 19 Iulie 2012 09:26
18 persoane au fost ranite, miercuri dupa-amiaza, in Bucuresti, in urma unei coliziuni intre doua tramvaie. Doi dintre raniti se afla in stare grava.

Accidentul a avut loc la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian. Din primele informatii reiese ca unul dintre tramvaie a sarit de pe line dupa ce acesta s-a rupt de la jumatate, iar spatele garniturii a intrat pe contrasens.

La fata locului s-au deplasat 14 echipaje de salvare pentru a oferi primul ajutor persoanelor ranite. Momentan nu se cunosc cauzele accidentului.

Numarul victimelor ar putea sa creasca, deoarece in ambulante de la fata locului sunt si alte persoane in investigatii.

Potrivit lui Bogdan Oprita, coordonator SMURD, printre pasagerii raniti se numara si un

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Miercuri 18 iulie 2012 ora 10:14

 • Miercuri, 18 Iulie 2012 11:39

1. Evenimente rutiere

 • DN 73 KM 75+320 AMB.In jurul orei 9.45 intre localitatile Rucar si Dambovicioara un autoturism a luat foc. Circulatia este blocata pe ambele sensuri. Nu sunt victime. La fata locului se afla politia, pompieri si muncitori de de la districtul Podu Dambovitei.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 12:00

 • Miercuri, 18 Iulie 2012 11:38
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române reaminteşte că până mâine, 19 iulie 2012, la ora 11:00, este închis noul segment al autostrăzii A2 Ciocârlia (în apropiere de Murfatlar) - Constanţa (intersecţie cu A4 - centura de ocolire a municipiului), între kilometrii 187+000 şi 201+570 metri, pentru executarea unor amenajări rutiere. Dinspre Bucureşti către Constanţa se poate circula pe ruta A2 Bucureşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa. Spre Mangalia, din DN3 se poate intra pe A4 - centura de ocolire a municipiului Constanţa, care face legătura cu DN39, în apropiere de Agigea. Informăm, de asemenea, că pe DN12C Gheorgheni (judeţul Harghita) – Bicaz (judeţul Neamţ) se execută lucrări de consolidare a terasamentului în câteva puncte şi din această cauză drumul este îngustat. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile piloţilor de dirijare a traficului şi să ruleze cu viteză redusă.În judeţul Vâlcea, pe DN7 Căciulata – Brezoi (Valea Oltului) şi astăzi se execută lucrări de consolidare a versanţilor, în intervalul orar 8-17. Din această cauză, circulaţia rutieră se va întrerupe periodic, aproximativ 15-20 de minute.Reamintim că, tot în judeţul Vâlcea, traficul rutier pe DN64 este întrerupt pe porţiunea kilometrică 134+830 metri – 134+880 metri, în zona localităţii Olăneşti, din cauza alunecărilor de teren. Se circulă pe o arteră paralelă (strada Forestierilor). De asemenea, în judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.     


Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner