PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Gala Premiilor Revistei TIR 2014

Esential

Trei oameni, printre care şi o fată de 15 ani, au murit, după ce maşina în care se aflau a fost izbită în plin de un tren

 • Marţi, 30 Iulie 2013 10:49
Doi basarabeni, un bărbat de 40 de ani şi o femeie de 46 de ani, au murit în această dimineaţă, după ce maşina în care se aflau a fost izbită de un tren la o trecere de cale ferată de la intrarea în municipiul Vaslui. Fata bărbatului, în vârstă de 15 ani, a ajuns în comă de gradul IV la spital unde a murit câteva ore mai târziu. Ora10:16 Medicii ieşeni nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa adolescentei şi au fost nevoiţi să declare decesul acesteia, în urmă cu câteva minute.

Citeşte mai mult:

Ai permis categoria B? Vei putea conduce şi tractorul!

 • Marţi, 30 Iulie 2013 10:46
5123Modificări în Codul Rutier! Din 8 august, nici un vehicul nu mai are voie să circule pe banda de urgenţă, biciliştii vor merge doar câte unul pe benzile speciale, iar posesorii permiselor categoria B vor conduce şi tractoare. Sunt doar câteva din schimbările aprobate zilele trecute de Guvern. Noile reguli se referă la examenul pentru permisul auto, unde proba teoretică - "sala"- va fi valabilă timp de un an de la absolvire.

Citeşte mai mult:

Timbrul de mediu, obligatoriu și pentru autovehiculele dobândite prin partaj

 • Marţi, 30 Iulie 2013 10:34
Autovehiculele dobândite la partajul dintre soți nu vor mai fi scutite de plata timbrului de mediu, după ce autoritățile au descoperit că sunt maşini second-hand cumpărate din statele Uniunii Europene în coproprietate, dar cumpărătorii fac partajul la notariat asupra maşinii înainte de înmatriculare.

În prezent, autovehiculele dobândite prin partaj sunt exceptate de la plata timbrului de mediu, excepţie care va fi însă eliminată de Guvern prin ordonanţă.

Citeşte mai mult:

Sofia schimbă legea rutieră: Cum vor fi afectați românii cu mașini înamtriculate în Bulgaria

 • Marţi, 30 Iulie 2013 10:17
Poliția rutieră încearcă să pună capăt fenomenului înamtriculării autoturismelor în Bulgaria și care circulă pe drumurile din România, fapt pentru care a propus câteva amendamente la Codul Rutier. Printre acestea se numără o amendă de 75 euro și oprirea în trafic a vehiculului, relatează publicația Monitor. Potrivit unui proiect de lege, în cazul în care cumpărătorul unui autoturism nu schimbă actele mașinii, va fi sancționat cu 75 euro, iar vehiculul va fi oprit în trafic.

Citeşte mai mult:

Amenzi de PESTE 2 MILIOANE DE LEI în weekend!

 • Marţi, 30 Iulie 2013 09:44

Poliţiştii au prins la sfârşitul săptămânii trecute peste 300 de suspecţi de infracţiuni şi au aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei, majoritatea pentru abateri de la normele rutiere conform cifrelor IGPR.

Dintre cele 9.766 de sancţiuni contravenţionale de 2.147.198 de lei, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 7.702. Astfel, 90 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru consum de alcool la volan şi 2.776 pentru încălcarea prevederilor referitoare la viteză.

Citeşte mai mult:

CNADNR informează utilizatorii că, în perioada 29.07.2013-02.08.2013, societatea SPIESS TRANSPORT INTERNATIONAL va efectua două transporturi agabaritice

 • Luni, 29 Iulie 2013 14:27
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează utilizatorii că, în perioada 29.07.2013-02.08.2013, societatea SPIESS TRANSPORT INTERNATIONAL va efectua două transporturi agabaritice pe ruta: DN Centura Bucureşti: Intersecţie DN Centura Bucureşti – DJ 401 ÷ Intersecţie A1-DN Centura Bucureşti; A1: Intersecţie A1 – DN Centura Bucureşti ÷ Piteşti; DN7: Piteşti ÷ Râmnicu Vâlcea ÷ Seaca; DN7 Centura Călimăneşti: Seaca ÷ Intersecţie DN7 - DN7 Centura Călimăneşti; DN7: Intersecţie DN7 - DN7 Centura Călimăneşti ÷ Veştem; DN1:Veştem ÷ Centură Sibiu ÷ Sebeş ÷ Intersecţie DN1 –Varianta Alba Iulia; DN Varianta Alba Iulia: Intersecţie DN1 - Varianta Alba Iulia ÷ Intersecţie Varianta Alba Iulia - DN1; DN1: Intersecţie Varianta Alba Iulia - DN1 ÷ Aiud ÷ Intersecţie DN1 –Autostrada A3; Autostrada A3: Intersecţie DN1 – Autostrada A3 ÷ Intersecţie Autostrada A3 - DN1; DN1: Intersecţie Autostrada A3 - DN1 ÷ Aleşd ÷ Intersecţie Varinata Bihor - DN1; DN Varianta Bihor: Intersecţie Varianta Bihor -DN1 ÷ Intersecţie DN1 – Varianta Bihor; DN1:Intersecţie DN1 – Varianta Bihor ÷ Punctul de Trecere al Frontierei Borş. Convoiul va fi însoţit, conform prevederilor Autorizaţiei Speciale de Transport (AST), de două vehicule autorizate şi de un echipaj ale poliţiei rutiere. Având în vedere faptul că acest transport va ocupa întreaga parte carosabilă, rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile repezentanţilor poliţiei rutiere astfel încât să nu se producă blocaje în trafic şi, în măsura în care este posibil, să evite utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul.

Felbermayr Romania va efectua de Miercuri 31.07.2013 dimineata un transport agabaritic

 • Luni, 29 Iulie 2013 14:25
fedelPrin prezenta va informam ca societatea SC Felbermayr Romania SRL va efectua incepand cu ziua de Miercuri 31.07.2013 dimineata un transport agabaritic, ce va ocupa intreaga parte carosabila a drumului. Convoiul va fi format din 2 trailere care vor circula pe ruta sos. Berceni, platforma IMGB- sos. de centura- DN4 Frumusani- Oltenita port.
In Oltenita, ruta de transit este urmatoarea: DN4 Bdul 22 Decembrie- stanga pe sos. Calarasi- dreapta la statia peco Lukoil pe Bdul 1 Decembrie- DN4 catre port, rampa Ro Ro.
Convoiul se va pune in miscare in dimineata zilei de Miercuri incepand cu ora 1:30am cu deplasare pe timp de noapte in Bucuresti si Ilfov, urmand ca restul distantei incepand cu Calarasi- sa se parcurga doar pe timpul zilei, Miercuri si respectiv Joi.

Citeşte mai mult:

Accident pe Transfăgărăşan: un microbuz a căzut în prăpastie

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:13
Un accident a avut loc pe drumul Transfăgărăşan la cota 2.000, unde un autovehicul de transport marfă a căzut, sâmbătă, într-o prăpastie pe DN 7 C Transfăgărăşan, în judeţul Argeş. Şoferul a reuşit să sară din automobil chiar în ultima clipă, alegându-se cu răni uşoare. Accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, sâmbătă. Din primele informaţii, se pare că şoferului giurgean în vârstă de 44 de ani i s-a făcut rău.

Citeşte mai mult:

Asistenta medicală, victimă a accidentului rutier al unei ambulanţe din Vaslui, în stare gravă

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:13
Accidentul de ieri în care a fost implicată o autospecială aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui s-a soldat, totuşi, cu o victimă care necesită o intervenţie chirurgicală. Asistenta medicală care se afla în masina salvării a fost transportată la un spital din Iaşi, acolo unde va fi operată la un picior. Potrivit Servicului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, asistenta medicală ce supraveghea pacienta care era transportată la Vaslui penrtu a si efectua un computer tomograf, a ieşit cel mai rău în urma accidentului rutier.

Citeşte mai mult:

Grav accident la Dudeştii Noi. Localnicii vorbesc despre curse ilegale de motociclete

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:12
Un motocliclist a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o maşină care nu i-a a acordat prioritate într-o intersecţie din localitate. Oamenii din Dudeştii Noi sunt revoltaţi din cauza curselor moto ilegale Poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi, aseară, în jurul orei 22.00, despre un accident grav la Dudeştii Noi. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o motocicletă sport, a fost lovit de o maşină Dacia Logan, la intersecţia străuii Bechicherec cu strada Poştei.

Citeşte mai mult:

Accident: bătrân de 92 de ani, lovit de maşină

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:11
Accidentul a avut loc ieri după amiază, în zona Piaţa Nouă din municipiul Tulcea. un bătrân a fost lovit de o maşină. Bărbatul de 92 de ani traversa neregulamentar strada Păcii în momentul în care a fost lovit de un Opel, al cărui şofer încerca să iasă din parcare. Bătrânul a fost preluat de un echipaj de Ambulanţă, care l-a dus la spital. Acesta a suferit numai leziuni minore în urma accidentului rutier. Şoferul, un bărbat de 40 de ani din Tulcea, nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Accident spectaculos la Fârţăneşti: o maşină a ajuns pe gardul unei gospodării

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:10
Potrivit martorilor, şoferul acestei Dacia Sper-Nova ar fi adormit la volan, ar fi lovit un pod şi ar fi ajuns pe gardul acestei gospodării. Accidentul s-a produs la intrarea în comuna Fârţăneşti, spre localitatea Târgu Bujor. Şoferul acestui autoturism a supravieţuit, miraculos, fără prea multe răni. Din spusele unor martori, şoferul ar fi aţipit la volan, ar fi pierdut controlul volanului şi s-ar fi „cocoţat” pe acest gard. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele acestui accident.

Accident la Două Cantoane: o şoferiţă de 26 de ani a intrat cu maşina într-un camion

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:09
150_f784f5b71b6dd12812a70900e7fdafefAccidentul rutier a avut loc la intersecţia din zona Două Cantoane (pe drumul Tulcea - Constanţa). În urma accidentului a fost rănită uşor şoferiţa care a provocat incidentul.
Tânăra de 26 de ani din Slava Cercheză conducea o maşină cu numere de Spania.

Citeşte mai mult:

Accident în Chitila din cauza unei maşini de poliţie.

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:08
Trei copii şi doi adulţi au fost răniţi, duminică, într-un accident care a avut loc pe Şoseaua de Centură a Capitalei, în zona Chitila. În accident au fost implicate trei maşini, printre care şi una a Poliţiei Chitila. Traficul în zonă a fost întrerupt pentru mai bine de o oră.
UPDATE După mai bine de o oră, traficul pe Şoseaua de Centură, în zona Chitila, a fost reluat.

Citeşte mai mult:

36 de morţi în urma unui accident de autocar în sudul Italiei

 • Luni, 29 Iulie 2013 10:06
36 de persoane au murit şi cel puţin 11 au fost rănite, duminică, într-un accident de autocar lângă Avellino, în regiunea Napoli. Printre victime se află şi copii. Vehiculul a căzut de pe un pod rutier 30 de metri în gol.
UPDATE Cel puţin 36 de persoane au murit şi alte 11au fost rănite, duminică seara, într-un accident de autocar care transporta pelerini în apropiere de Avellino, în regiunea Napoli (sud), potrivit unui bilanţ provizoriu oferit de pompieri, relatează AFP.

Citeşte mai mult:

Plănuiți un concediu în străinătate cu mașina? Iată câteva mici detalii care vă pot scuti de neplăceri

 • Luni, 29 Iulie 2013 09:35

În multe state europene legislația diferă de cea românească iar obișnuința de a folosi, de exemplu, detectorul radar, poate fi păguboasă. În unele țări deținerea unei veste reflectorizante în portbagaj nu este suficientă pentru a vă scăpa de amendă.

De ceva vreme mulți șoferi care au parcurs șoselele franceze se plâng de mulțimea camerelor de control al traficului, multe dintre ele „asezonate” și cu câte un radar care poate reduce simțitor bugetul alocat concediului. În unele cazuri, nu multe ce-i drept, zonele supravegheate de aparate de detecție a vitezei nici măcar nu sunt semnalizate astfel încât te poți trezi amendat fără ca măcar să ști unde ai greșit. În ultima perioadă numărul de radare a crescut simțitor pe autostrăzile din Hexagon și, colac peste pupăză, a devenit ilegală și utilizarea aparatelor GPS dotate cu harta punctelor în care se află acestea, nemaivorbind de detectoare.

Citeşte mai mult:

Șeful Poliției Rutiere: Utilizatorii de mopede au aceleaşi obligaţii ca şi conducătorii auto

 • Luni, 29 Iulie 2013 09:27

Mopediştii au aceleaşi obligaţii ca şi conducătorii auto, în timp ce bicicliştii primesc doar amendă dacă încalcă regulile de circulaţie şi asta pentru că mopedele au fost trecute, oficial, în categoria vehiculelor, făcându-se astfel distincţia între mopedişti şi biciclişti printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial, a precizat şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.

El a explicat că este vorba despre nişte reglementări textuale nu despre o modificare a legii circulaţiei.

Citeşte mai mult:

JUDEŢUL BRAŞOV: TRAFIC RESTRICŢIONAT PE DN1, DIN CAUZA EXECUTĂRII UNOR LUCRĂRI

 • Vineri, 26 Iulie 2013 11:55
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza realizării unor lucrări la partea carosabilă, circulaţia rutieră pe DN1 este astăzi, până la ora 20.00, închisă la ieşirea din municipiul Braşov spre Ghimbav. Traficul va fi întrerupt în intervalul orar 07.00 – 20.00 şi mâine, 27 iulie 2013.

În aceste perioade, circulaţia auto este deviată pe DN73B, prin localitatea Cristian.

VIDEO: Vrem si noi asa ceva

 • Vineri, 26 Iulie 2013 11:35
Idee salvatoare!

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL