PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Spectacolul de Paste al Revistei TIR 2013

 • Banner

Esential

JUDEŢUL ARAD: TRAFICUL RUTIER PE DN7 SE VA ÎNCHIDE TEMPORAR, ÎNCEPÂND DE MÂINE, PENTRU EXECUTAREA UNOR LUCRĂRI

 • Vineri, 17 August 2012 11:15
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 18.08.2012, ora 07.00 - 20.08.2012, ora 07.00, în vederea executării unor lucrări la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia rutieră pe DN7 se va închide la kilometrul 540+270 de metri.În intervalul menţionat, traficul rutier se va desfăşura deviat, în ambele sensuri, pe următoarea rută:• DN7, kilometrul 536+750 metri (localitatea Tudor Vladimirescu) - DJ682C - DJ709 - DN7, kilometrul 540 + 750 metri - Centura NV Arad.Participanţii la trafic sunt rugaţi să manifeste înţelegere fată de situaţia creată şi să respecte semnalizarea temporară instituită la locul aplicării devierii.

Restrictii de trafic in Centrul Capitalei pentru concertul Lady Gaga

 • Joi, 16 August 2012 10:20
Traficul in Bucuresti va fi restrictionat incepand de marti, 14 august, in zona Pietei Constitutiei pentru concertul mult asteptat al artistei Lady Gaga. Potrivit unui comunicat de presa al Brigazii Rutiere Bucuresti, restrictionarea va intra in vigoare la ora 16.00 pentru amenajarea zonei spectacolului. Astfel, traficul va fi restrictionat dupa cum urmeaza:

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Joi 16 august 2012 ora 8:51

 • Joi, 16 August 2012 10:17

1. Evenimente rutiere

 • DN 1C KM 145+450 ST.Accident rutier survenit la ora 06:15 in apropiere de localitatea Recea/jud.MM urmarea coliziunii a 3 vehicule. Incepand cu ora 8.40, s-a reluat circulatia normala pe ambele sensuri.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 11.00

 • Joi, 16 August 2012 10:17
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la ora 11.00 nu au fost semnalate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme majore de fluenţă a traficului de vehicule pe arterele importante. Prezintă însă importanţă următoarele aspecte:• pe Autostrada A1 pe sensul de mers către Piteşti, în zona kilometrului 17, pe banda a doua, se execută (până în jurul orei 16.00) lucrări de întreţinere. Şi pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Constanţa, se execută lucrări de asfaltare între kilometrii 99 şi 105, pe banda întâi. Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca la trecerea prin zonele menţionate să reducă viteza, să îşi sporească atenţia şi să se asigure la schimbarea benzii de rulare;• din cauza alunecării terasamentului, circulaţia rutieră pe DN64 este întreruptă la kilometrul 134, în zona localităţii vâlcene Olăneşti. Traficul se desfăşoară deviat pe traseul DN64, km. 134+563 – DJ656 – DN64, km. 135+434.• circulaţia auto pe DN7 Căciulata – Brezoi (judeţul Vâlcea), se opreşte şi astăzi în reprize de aproximativ 15 minute, până la ora 17.00, pentru a se permite îndepărtarea pietrelor de pe versanţi. Pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, recomandăm celor de la volan să adopte o manieră prudentă de conducere, să respecte regimul legal de viteză şi să nu efectueze manevrele de schimbare a direcţiei de mers sau depăşire fără o atentă asigurare.

AUTOTURISMELE ÎNMATRICULATE ÎN STRĂINĂTATE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

 • Joi, 16 August 2012 10:16
Pe parcursul a trei zile, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii rutieri vor organiza, la nivel naţional, acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state, conduse de cetăţeni români. Astfel, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică vor desfăşura, în perioada 16 - 18 august a.c., controale în trafic privind modul în care sunt respectate normele rutiere de către persoanele care conduc autovehicule înmatriculate în străinătate. Cu această ocazie se va verifica dacă cel care se află la volanul maşinii posedă permis de conducere auto sau conduce sub influenţa băuturilor alcoolice, se vor verifica documentele de deţinere ale autovehiculelor, existenţa inspecţiei tehnice periodice, poliţa de asigurare, etc. Pentru asigurarea probatoriului în cazul faptelor sancţionate, poliţiştii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră.

SĂRBĂTOAREA SFINTEI MARII, SĂRBĂTORITĂ ÎN LINIŞTE

 • Joi, 16 August 2012 10:16
Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, poliţiştii au fost prezenţi în stradă, atât în zona lăcaşurilor de cult, cât şi în alte zone cu aflux mare de persoane, pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. În perioada premergătoare sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 13 – 15 august a.c., peste 11.500 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde au avut loc manifestări religioase, culturale şi artistice. Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri au acţionat pe autostrăzi, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor către litoral şi tronsonului Bucureşti - Valea Prahovei. În această perioadă, datorită măsurilor dispuse şi a prezenţei active a poliţiştilor, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar infracţiunile săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară au fost cu mult reduse. Astfel, conform statisticilor Poliţiei, sărbătoarea din acest an a Sfintei Marii poate fi considerată una dintre cele mai „liniştite” în ceea ce priveşte evenimentele înregistrate. În această perioadă, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora au constatat 1.019 infracţiuni, dintre care 505 în flagrant, fiind depistaţi totodată 789 suspecţi de infracţiuni. Dintre aceştia, 50 au fost reţinuţi, iar 43 erau urmăriţi la nivel naţional şi internaţional în temeiul legii. De asemenea, poliţiştii au aplicat 22.875 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.623.193 lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 95.968 lei. Poliţia Română mulţumeşte pe această cale tuturor cetăţenilor pentru că au înţeles să se manifeste civilizat, adoptând o conduită corectă, astfel încât sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută în linişte.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Marti 14 august 2012 ora 8:59

 • Marţi, 14 August 2012 10:36

1. Evenimente rutiere

 • DN 1 KM 287+200 ST.In jurul orei 5.30 la Bradu (Sb) a avut loc un accident rutier . Un microbuz care nu a pastrat distanta regulamentara a intrat in spatele unui autobuz.Se circula in continuare pe un fir alternativ.Se preconizeaza ca pana la ora 9.00 - 9.30 sa se circule pe ambele sensuri.
 • DN 7 KM 248+200 ST.In jurul orei 07.30, in apropierea localitatii Boita/jud.SB, a avut loc un accident rutier intre 3 autotrenuri TIR, care nu au pastrat distanta regulamentara intre ele. Circulatia s-a reluat in parametri normali, incepand cu ora 8:40

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 9:30

 • Marţi, 14 August 2012 10:35
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1 Sibiu – Braşov, la ieşirea din localitatea sibiană Bradu către Avrig, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri, dirijat de semafoare, din cauza unor lucrări care se execută la un pod. Amintim că în această zonă, azi-dimineaţă, în jurul orei 5:30, s-a produs un accident rutier. Un autocar care oprise la semafor a fost lovit din spate de un microbuz. Şase persoane aflate în microbuz au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale. Cauza probabilă a accidentului a fost neatenţia în conducere.

Pe parcursul zilei, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se execută lucrări de întreţinere în zona kilometrului 17, fiind restricţionată circulaţia pe banda a doua a sensului de mers către Piteşti. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe prima bandă.

În judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire Domaşnea, din cauza unei alunecări de teren, iar autovehiculele circulă pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.

Le reamintim conducătorilor de autovehicule de transport marfă că mâine, 15 august a.c., se vor aplica prevederile H.G. nr. 1777/2004 privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală. Astfel, mâine, pentru că este sărbătoare prevăzută de lege (Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria), circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi interzisă, în intervalul orar 06:00 – 22:00, pe următoarele sectoare de drum: DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia; A2(E81) Bucureşti – Cernavodă; DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanţa; DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN1(E60) Ploieşti – Braşov, iar pe DN1(E60) Centura Bucureşti-Otopeni-Ploieşti restricţia se aplică şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Detalii referitoare la prevederile H.G. nr. 1777/2004 se găsesc pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, link-ul “informaţii transporturi rutiere – acte normative” (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE - 13 august 2012

 • Marţi, 14 August 2012 10:35
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 13 august 2012, s-au înregistrat 19 accidente rutiere grave, în urma cărora trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar 17 au fost rănite grav.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost neatenţia în conducere, traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii vehiculelor sau pietonilor.

Tot ieri au fost înregistrate în evidenţele Poliţiei două accidente produse în seara zilei de 12 august 2012, soldate cu rănirea gravă a patru persoane.

ÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII, DE SFÂNTA MARIE

 • Marţi, 14 August 2012 10:35
Peste 11.500 de poliţişti vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ( Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.


În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 13 – 15 iunie a.c., pe lângă dispozitivul curent, Poliţia Română a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Astfel, peste 11.500 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, peste 7.100 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.700 de la rutieră, peste 1.000 de la investigaţii criminale, aproape 750 de la Poliţia Transporturi, peste 190 de la investigarea fraudelor, 77 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte formaţiuni.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona aproape 3.100 de patrule, aproximativ 2.100 dintre acestea fiind auto, iar restul pedestre.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe autostrăzi, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către litoral şi tronsonului Bucureşti - Valea Prahovei.

Poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I.

De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, a peste 400 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi a aproximativ 350 de staţii şi triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare. De asemenea, se vor avea în vedere aerogările internaţionale şi naţionale, precum şi porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

În această perioadă, Poliţia Română va asigura, alături de partenerii cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la peste 150 de manifestări publice de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane) ce urmează să aibă loc în 38 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti.

CONTINUĂ MISIUNEA POLIŢIŞTILOR ROMÂNI PE LITORALUL BULGĂRESC

 • Marţi, 14 August 2012 10:34
În perioada 21 iulie – 10 august a.c., alături de poliţiştii bulgari, a doua serie de poliţişti români a desfăşurat activităţi comune de ordine şi siguranţă publică pe litoralul bulgăresc, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur.


În timpul activităţilor desfăşurate în perioada 21 iulie – 10 august a.c., poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria au consiliat 597 turişti români, în special cu privire la informaţii referitoare la identificarea unor spaţii de cazare sau în legătură cu prevederile legislative din ţara gazdă şi au asistat 52 turişti români implicaţi în evenimente ca autori sau victime ale unor infracţiuni, facilitând comunicarea între autorităţile bulgăreşti şi turiştii români.

De asemenea, au participat alături de poliţiştii bulgari la 103 intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum şi solicitările făcute în urma operaţiunilor de schimb valutar, datorită neconcordanţelor existente între cursul afişat şi cel practicat.

De asemenea, poliţiştii români au continuat deplasările la recepţiile hotelurilor din cele două staţiuni, împreună cu colegii bulgari, pentru a-i informa pe administratorii acestora despre prezenţa lor şi scopul misiunii pe care o desfăşoară, arătându-şi disponibilitatea de colaborare pentru situaţiile în care sunt implicaţi cetăţeni români.

Exemple:

La data de 5 august a.c., un român a sesizat Poliţia Bulgară cu privire la faptul că a schimbat 50 de euro la o persoană necunoscută pe stradă, primind în schimb o bancnotă bulgărească ieşită din circulaţie. Cetăţeanul român a fost sprijinit de poliţişti atunci când a formulat sesizarea, cât şi cu ocazia audierii ca martor privind fapta de înşelăciune.

La data de 27 iulie a.c., un poliţist român din staţiunea Nisipurile de Aur a participat împreună cu colegii bulgari la efectuarea cercetărilor privind furtul unui autoturism aparţinând unei femei din municipiul Hunedoara, cazată la un complex din Staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena.

În seara zilei de 31 iulie a.c., poliţistul român aflat în Staţiunea Albena a fost solicitat de colegii bulgari să participe împreună la activităţile desfăşurate pentru identificarea şi prinderea unui cetăţean bulgar care nu a oprit la două filtre de poliţie rutieră. În urma activităţilor desfăşurate, respectivul a fost identificat şi prins în subsolul unei dependinţe.

•••
Având în vedere principiul reciprocităţii din acordul încheiat între poliţiile celor două state, în perioada 12-31 august a.c., doi poliţişti bulgari vor desfăşura activităţi similare comune cu poliţiştii români, în staţiunile turistice de pe litoralul românesc.


Informaţii de background:

În baza Acordului intitulat ,,Reguli privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice’’, semnat la 28.06.2010 la Giurgiu de către şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre TOBĂ şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisar-şef Kalin GEORGIEV, poliţişti din cadrul celor două state acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, pe perioada sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat.

În acest an, misiunile de patrulare s-au planificat a se desfăşura în trei perioade: 1- 20 iulie, 21 iulie – 10 august şi 11 – 31 august 2012, pentru fiecare etapă fiind desemnaţi câte patru poliţişti români vorbitori de limbă bulgară, câte doi pentru fiecare din cele două staţiuni.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 13 august 2012 ora 7:28

 • Luni, 13 August 2012 09:47
DRUMURILOR NATIONALE
Luni 13 august 2012 ora 7:28

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

Citeşte mai mult:

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PENTRU VERIFICAREA ACTIVITĂŢII DE TAXIMETRIE

 • Luni, 13 August 2012 09:46
Mâine, 13 august a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor fi organizate acțiuni de control în trafic, în Bucureşti şi judeţele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, pe linia transporturilor rutiere în regim taxi.


Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara și Iași şi de la Brigada Rutieră București, alături de reprezentanți cu competențe în domeniu din cadrul primăriilor, vor verifica luni, 13 august a.c., modul în care taximetriștii respectă normele rutiere, precum și legalitatea efectuării acestui tip de transport.

Astfel, poliţiştii vor urmări verificarea respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

Se vor verifica, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecția tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcționează corectă.


Sensul giratoriu - povestea celui mai eficient sistem de intersecţie

 • Luni, 13 August 2012 09:22
FEATURE: Sensul giratoriu - povestea celui mai eficient sistem de intersecţie - Poza 1
Trecem printr-un sens giratoriu aproape în fiecare zi. Folosite extensiv în Occident, au început să pătrundă timid şi la noi acum câţiva ani. Iată povestea sensului giratoriu.
Îl cunoaştem sub denumirea de sens giratoriu. Este poate cel mai eficient mod de a intersecta una sau mai multe străzi. În Occident şi în Statele Unite este o metodă de fluidizare a traficului folosită de multă vreme, în timp ce în

Citeşte mai mult:

Aplicatia Auto.ro pentru soferi - Benzinariile, cel mai accesat serviciu

 • Luni, 13 August 2012 09:17
Soferii romani plecati in concediu prin tara apeleaza la aplicatiile de mobil pentru a gasi benzinarii in zona de proximitate, acesta fiind cel mai accesat  serviciu din domeniul auto, conform Auto.ro.

Daca la inceputul sezonului estival soferii romani cautau, intr-o mare masura, service-uri auto, statii ITP si vulcanizari, prin intermediul aplicatiei Auto.ro pentru smartphone, din dorinta de a-si pregati masina de drum, odata cu inceperea perioadei de concedii, cu reviziile tehnice la zi, cel mai cautat serviciu auto au fost bezinariile.

Cele mai accesate statii de alimentare cu carburant au fost cele situate in zona litoralului.

Principalele servicii auto accesate de peste 100.000 de posesori de telefoane mobile sunt: benzinarii, spalatorii, taxi, vulcanizari, service-uri si parcari.

Echipa Auto.ro a dezvoltat o aplicatie unica in Romania ce ofera servicii utile oricarui conducator auto, atat pentru terminale care functioneaza cu iOS, cat si pentru device-urile cu Android.

Peste 4.600 de amenzi pentru pietonii care au traversat strada prin loc nepermis

 • Luni, 13 August 2012 09:09
Peste 4.600 de pietoni au fost sanctionati pentru ca au traversat strada prin loc necorespunzator, iar in cazul a 844 de conducatori auto a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 30 de zile, in timpul unei actiuni derulate la nivel national pe parcursul a trei zile de politistii de la Rutiera.

Potrivit unui comunicat al IGPR, in perioada 9 - 11 august, sub directa coordonare a Directiei Rutiere - IGPR, peste 2.400 de politisti rutieri au actionat in

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Vineri 10 august 2012 ora 10:5

 • Vineri, 10 August 2012 11:36

1. Evenimente rutiere

 • DN 58B KM 35+900 ST.Accident rutier  survenit la ora 9:30 in apropierea loc.Maureni/jud.TM  urmarea coliziunii intre 2 autoturisme. Cauza accidentului : depasire neregulamentara. Accidentul s-a soldat cu 2 persoane ranite.Circulatia se desfasoara actualmente ingreunat pe 1/2 cale.Se estimeza ca pana la ora 12 sa se degajeze circulatia. La locul accidentului s-au deplasat echipaje de la politia rutiera, salvare si districtul Maureni/CNADNR.
 • DN 7 KM 233+800 ST.Intre localitatile Cainenii Mici si Raul Vadului/jud. Valcea a avut loc un accident de circulatie in data de 09.08.2012 la ora 12:00 , in care un autocamion cu remorca a intrat in santul de pe marginea drumului . Partea carosabila uscata . Nu au fost victime . Remorca autocamionului ocupa cca. 1,5 m din partea carosabila . La fata locului se afla seful districtului Seaca . Se asteapta interventia unei automacarale pentru repunerea autocamionului pe carosabil . Se estimeaza reluarea circulatiei in conditii normale in cursul zilei de azi .

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

JUDEŢUL BUZĂU: TRAFICUL RUTIER PE DN1B ESTE OPRIT

 • Vineri, 10 August 2012 11:35
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza unui accident grav (coliziune frontală între o autoutilitară şi un autoturism) , circulaţia rutieră pe DN1B este la această oră (07.30) blocată pe ambele sensuri în zona localităţii buzoiene Clondiru.

Potrivit primelor informaţii obţinute de la faţa locului, conducătorul auto din automobil a decedat.

Se estimează că în scurt timp traficul rutier va reveni la normal.

JUDEŢUL TULCEA: CARNAGIU PE DN22

 • Vineri, 10 August 2012 11:34
Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informează că aseară, în judeţul Tulcea a avut loc un accident deosebit de grav.

În jurul orei 21.30, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Tulcea, in timp ce se afla la volanul unui autoturism, propietate persoanală, pe DN22 (E87) , la km. 184 + 953 de metri, în afara municipiului Tulcea, s-a angajat în depăşirea unei alte maşini, condusă de un bărbat de 30 de ani, din acelaşi oraş, nu a păstrat o distanţă laterală corespunzatoare faţă de aceasta, a acroşat-o, după care a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în decor. După acroşare, conducătorul automobilului depăşit a pierdut controlul direcţiei, a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune frontală cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 44 ani, din Capitală, care circula regulamentar.

Bilanţul acestui accident, cutremurător: şapte persoane şi-au pierdut viaţa (21, 23, 25, 27, 40, 43 şi 44 de ani) , iar alte opt (printre care şi doi copii, de 3 şi 10 ani) sunt în stare foarte gravă.

Semnalăm unele aspecte: în unul dintre automobile se aflau 9 persoane, conducătorul auto de 21 de ani care a produs accidentul nu deţinea permis de conducere şi toate cele trei autoturisme erau maşini de lux, foarte puternice.

Pentru prevenirea acestor tragedii pe drumurile publice, îi sfătuim pe cei de la volan să manifeste responsabilitate şi precauţie în trafic şi le spunem că, de multe ori, viteza foarte mare la volan nu înseamnă decât infantilism.

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 11.00

 • Vineri, 10 August 2012 11:34
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 11.00 nu erau anunţate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme majore de fluenţă a traficului rutier pe arterele importante.Semnalăm că atât pe DN1C, în judeţul Cluj, cât şi pe DN1B, în judeţul Buzău, circulaţia auto a revenit la normal. Amintim că traficul rutier a fost oprit în această dimineaţă pe drumurile sus-menţionate din cauza unor accidente mortale.La această oră circulaţia auto pe Autostrada Bucureşti – Medgidia se desfăşoară în condiţii normale. Însă, ţinând cont de experienţa sfârşiturilor de săptămână anterioare, anticipăm că în orele următoare, pe sensul către Constanţa, valorile de trafic se vor intensifica. Pentru evitarea aglomeraţiei, dacă va fi cazul, conducătorii auto pot utiliza următoarele rutele alternative: • Bucureşti – A2 – Feteşti – DN3B – Hârşova – DN2A – Constanţa;• Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 – Slobozia – DN2A – Hârşova – Constanţa. În a doua parte a zilei ne aşteptăm la aglomeraţie şi pe DN1 Bucureşti – Braşov, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru evitarea ambuteiajelor, le recomandăm conducătorilor auto care doresc să plece din Capitală spre Braşov ruta Bucureşti – DN1 - Ploieşti - DN1A - Vălenii de Munte – Cheia - Săcele.În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar, pe cât posibil, autovehiculul să fie staţionat în zone umbrite. Pentru evitarea unor coliziuni în lanţ, îi sfătuim pe conducătorii auto să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers, iar în cazul în care încheie o coloană de autovehicule care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner