PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Gala Premiilor Revistei TIR 2014

 • Banner

Esential

ATENŢIONARE INFOTRAFIC !!!

 • Joi, 31 Ianuarie 2013 11:02
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această(oră 06.50), din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei pe numeroase artere rutiere, în special în zona Moldovei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben, valabilă până astăzi la ora 09.30, pentru judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi, conform căreia pe arterele rutiere sunt condiţii de formare a poleiului.

Pe raza judeţelor Vaslui şi Galaţi, fenomenul deja si-a facut simţită prezenţa, iar traficul rutier se desfăşoară cu dificultate.

În aceste condiţii şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Informăm, totodată, că nu sunt semnalate aeroporturi, porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Joi, 31 Ianuarie 2013 11:01
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că miercuri, 30 ianuarie 2013, s-au înregistrat 10 accidente rutiere grave, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, iar 8 au fost rănite.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Miercuri 30 ianuarie 2013 ora 11:51

 • Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:04

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta :

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 09.30

 • Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:02
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (09.30) circulaţia autovehiculelor se desfăşoară normal pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Deşi carosabilul este umed sau acoperit cu un strat subţire de zapadă, pe unele artere rutiere din mai multe zone ale ţării ajungând, pe alocuri, până la trei centimetri pe DN7D Grebleşti – limita cu judeţul Argeş (judeţul Vâlcea), DN13E Zagon – Barcani (judeţul Covasna), DN15 Văleni - Neagra (judeţul Mureş), DN66A Valea Cernei – Cernea Sat (judeţul Caraş-Severin), nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze semnificativ sau să blocheze traficul rutier.

Informăm, de asemenea, că în cursul zilei de astăzi, pe DN1, în judeţul Prahova, se execută lucrări de plombare a părţii carosabile, între localitatea Potigrafu şi Centura Vest Ploieşti (kilometrii 39 şi 67). Întrucât pe acest tronson există două benzi pe sens, circulaţia autovehiculelor nu este perturbată considerabil. Reparaţiile se realizează iniţial pe sensul către Braşov, iar după aceea, pe sensul opus.

Semnalăm, de asemenea, că pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Galaţi, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea sunt semnalate zone cu vizibilitate redusă sub 100 de metri, din cauza ceţii. Fenomenul este prezent şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, unde, între kilometrii 49 şi 80, vizibilitatea este sub 50 de metri.

Pentru prevenirea accidentelor grave pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să utilizeze luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, pentru a fi mai vizibili în trafic, să se asigure temeinic înainte de a efectua manevrele de depăşire şi să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Informăm, totodată, că nu sunt semnalate porturi sau aeroporturi închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi nici probleme în traficul feroviar.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:02
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că marţi, 29 ianuarie 2013, s-au înregistrat 9 accidente rutiere grave, în urma cărora 10 persoane au fost rănite.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost traversarea neregulamentară şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

29 IANUARIE 2013: ZI FĂRĂ MORŢI PE ŞOSELE DIN ROMÂNIA

 • Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:02
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ziua de 29 ianuarie 2013 este a treia zi din acest an în care, pe teritoriul ţării, nu şi-a pierdut viaţa în accidente rutiere nicio persoană.

Diminuarea numărului accidentelor de circulaţie este rezultatul eforturilor depuse de poliţiştii rutieri, din ce în ce mai prezenţi în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor, care, în funcţie de condiţiile meteorologice şi situaţiile concrete din trafic, au acţionat prompt pentru prevenirea unor situaţii nedorite.

DESISTARE MITĂ POLIŢIŞTI

 • Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:01
La data de 28.01.2013, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe numitul R. N., din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, în timp ce îi oferea suma de 1.500 lei, unui ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa (S.P.T.M.), pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar penal în care susnumitul alături de alte două persoane, era cercetat pentru sustragerea unei cantităţi de cărbuni din portul Constanţa.


În fapt, în noaptea de 22/23 ianuarie a.c., R. N. a fost depistat, alături de alte două persoane, în timp ce transporta cantitatea de 1,5 tone cărbune sustras din portul Constanţa.

Cu ocazia audierilor celor trei suspecţi, R. N. i-a propus poliţistului ca, în schimbul unor „atenţii”, să nu ia măsuri legale împotriva lor şi să nu predea cărbunele unităţii, ai cărei angajaţi sunt, întrucât riscă desfacerea contractului de muncă.

Ofiţerul a sesizat procurorul de caz, care a delegat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa pentru organizarea activităţii de prindere în flagrant a lui R. N..

La data de 28.01.2013, în timp ce procurorul de caz împreună cu ofiţerii S.J.A. Constanţa organizau activitatea, s-a prezentat agentul de poliţie P. V. A., din cadrul S.P.T.M. Constanţa, care a depus un denunţ cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 28.01.2013, ora 10.45, a fost contactat la birou de agentul de poliţie L.P. din cadrul I.G.P.R, care i-a solicitat să-l ajute în legătură cu învinuitul R. N., cercetat pentru comiterea unui furt din portul Constanţa.

Având în vedere situaţia creată, procurorul de caz a delegat lucrătorii S.J.A Constanţa, pentru efectuarea de acte procedurale în cauză.

Cu ocazia întâlnirii, agentul de poliţie L.P. a solicitat celor doi poliţişti denunţători să-l ajute pe învinuitul R. N., subliniind faptul că acesta a pregătit o sumă de bani pe care urmează să le-o ofere cu ocazia audierilor.

Ulterior, agentul L.P. l-a contactat pe numitul R.N., asigurându-l că a discutat cu cei doi poliţişti, instruindu-l totodată asupra modului de comportare privind oferirea sumei de bani.

Ca urmare a situaţiei, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat flagrantul, ocazie cu care, R.N. a fost prins în timp ce îi oferea unuia dintre cei doi poliţişti care s-au desistat suma de 1.500 lei.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.p., iar agentului de poliţie L.P pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 rap. la art.255 din C.p., în referire la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000.

Cei doi sunt reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă de 29 de zile.


Un şofer şi-a pierdut viaţa la Plopşoru

 • Miercuri, 30 Ianuarie 2013 11:36
Un bărbat, de 26 de ani, din Turceni, a murit azi-noapte, în urma unui accident rutier petrecut pe raza localităţii gorjene Plopşoru. Potrivit poliţiei, bărbatul în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DE 79, din direcţia Turceni către Târgu Jiu, în comuna Plopşoru, satul Ceplea, din cauza neadaptării vitezei, într-o curbă deosebit de periculoasă semnalizată corespunzător, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat cu maşina într-un cap de pod. Tânărul a murit pe loc.

Comunicat CNADNR SA

 • Marţi, 29 Ianuarie 2013 12:14
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţă utilizatorii că începând cu data de 02.02.2013, în urma intrării în vigoare a prevederilor OMTI nr. 2220/2012 privind modificarea OMTI nr. 568/2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNADNR SA, sunt actualizate tarifele de trecere la podurile dunarene şi sunt introduse urmatoarele facilităţi:

posibilitatea achizitionarii biletelor matcă – cupon, preplătite, pentru treceri multiple (20 de treceri), cu un tarif redus
posibilitatea achiziţionării biletelor matcă – cupon, preplătite, pentru treceri multiple pentru riverani (pe perioadă de 3 luni), cu un tarif redus;
posibilitatea trecerii fără achitarea tarifului de trecere în „Ziua  Podului” (o zi pe an), pentru autoturisme şi vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Menţionăm că biletele matcă – cupon, preplătite, pentru utilizarea podurilor dunărene, se vor emite în următoarele locaţii:
pentru podul de la Giurgiu: Agenţia de Control şi Încasare Giurgiu, Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti
pentru podul de la Feteşti – Cernavodă: Agenţia de Control şi Încasare Feteşti, Secţia de Drumuri Naţionale Feteşti şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa
pentru podul de la Giurgeni – Vadu Oii: Agenţia de Control şi Încasare Giurgeni, Secţia de Drumuri Naţionale Feteşti şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Informaţii suplimentare se pot găsi pe site-ul CNADNR – www. cnadnr.ro la secţiunea Informaţii Transporturi Rutiere – Acte Normative şi pe pagina principală, unde va fi afişată procedura şi cererea de emitere a biletelor de treceri multiple pentru riverani.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE

 • Marţi, 29 Ianuarie 2013 11:39


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni, 28 ianuarie 2013, s-au înregistrat 8 accidente rutiere grave, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, iar 8 au fost rănite.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară.

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 10:15

 • Marţi, 29 Ianuarie 2013 11:39
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (10:15), traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe din ţară, precum Vrancea, Vaslui, Bacău, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Cluj, Călăraşi, Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Pe unele tronsoane de drumuri naţionale din judeţele menţionate, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 100 de metri.

Le recomandăm conducătorilor auto care întâlnesc zone cu vizibilitatea redusă de ceaţă să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic, iar depăşirile şi manevrele de schimbare a direcţiei de mers să se facă numai după o temeinică asigurare.

Informăm, totodată, că traficul feroviar se desfăşoară normal şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Marti 29 ianuarie 2013 ora 9:58

 • Marţi, 29 Ianuarie 2013 11:39

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta :

Citeşte mai mult:

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Luni 28 ianuarie 2013 ora 11:00

 • Luni, 28 Ianuarie 2013 11:26

1. Evenimente rutiere

 • DN 22 KM 2+900 AMB.Incepand cu ora 09.45, s-a ridicat restrictia pentru MTMA>3.5 tone si s-a luat masura deschiderii pentru toate categoriile de vehicule.

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta :

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 9.45

 • Luni, 28 Ianuarie 2013 11:25
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (9.45), nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

În judeţul Buzău, în urmă cu puţin timp, a fost ridicată restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone impusă pe DN22 Râmnicu Sărat - Băile.

În judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, traficul rutier a fost reluat în ambele sensuri. Timp de 15 minute s-a circulat alternativ, pe o bandă, din cauza activităţilor de ridicare a unui autotren care s-a răsturnat în cursul nopţii.

Informăm, totodată, că în judeţul Mureş, pe DN15(E60) Iernut - Luduş, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, pe alocuri vizibilitatea fiind sub 50 de metri.

Având în vedere că în mai multe zone ale ţării ninge, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers faţă de autovehiculele din faţă şi să nu pornească la drum dacă nu au maşinile echipate cu anvelope de iarnă.

* *

*

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nici aeroporturi, porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

SITUAŢIA ACCIDENTELOR RUTIERE GRAVE - 27 ianuarie 2013

 • Luni, 28 Ianuarie 2013 11:25
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ieri, 27 ianuarie 2013, s-au înregistrat nouă accidente rutiere grave, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, iar opt au fost rănite.

Principalele cauze generatoare ale evenimentelor au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară.

Tot ieri au fost înregistrate în evidenţele Poliţiei două accidente produse în seara zilei de 26 ianuarie 2013, soldate cu rănirea gravă a două persoane.

Poliţele RCA pentru asigurările de accidente auto se scumpesc forţat

 • Luni, 28 Ianuarie 2013 11:11
Normele de calcul pentru poliţele de răspundere civilă auto (RCA) impun asigurătorilor să acopere total daunele înainte ca accidentul să se producă, iar în caz de eveniment rutier, companiile trebuie să urgenteze despăgubirea.

Trecerea la noile norme privind asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) forţează companiile să mărească tarifele. Prin compensare, şoferii care plătesc astfel mai mult (şi cu 40% în unele cazuri) au avantajul că repararea maşinii după eventualul accident s-ar putea realiza cu o lună mai devreme decât înainte.
Mecanismul scumpirii

Scumpirea RCA are drept principală cauză faptul că, la încheierea unui contract din această categorie, societăţile de asigurare trebuie să calculeze tarifele de primă astfel încât subscrierile estimate pentru următoarele 12 luni să acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului.


„Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asigurătorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât, cu o

Citeşte mai mult:

Circulaţia rutieră în judeţul Cluj se face încondiţii de iarnă. Nu sunt drumuri blocate

 • Luni, 28 Ianuarie 2013 10:57
În cursul dimineţii zilei de luni, 28 ianuarie, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia autovehiculelor desfăşurându-se în condiţii de iarnă, transmit autorităţile judeţene.

SITUATIA DRUMURILOR NATIONALE Vineri 25 ianuarie 2013 ora 11:12

 • Vineri, 25 Ianuarie 2013 11:30

1. Evenimente rutiere : Nu sunt

2. Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:

Citeşte mai mult:

SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 08:00

 • Vineri, 25 Ianuarie 2013 11:29

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului care troieneşte zăpada, sunt închise următoarele drumuri naţionale:

- DN22 Râmnicu Sărat - Băile (judeţul Buzău);

- DN23A Gologanu - Ciorăşti (judeţul Vrancea);

- DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (judeţul Vrancea);

- DN2N Bogza - Dumbrăveni (judeţul Vrancea);

- DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) - Podul Turcului (judeţul Bacău) - Adjud (judeţul Vrancea);

- DN24B Huşi - Albiţa (judeţul Vaslui);

- DN24D Bârlad (judeţul Vaslui) - Tuluceşti (judeţul Galaţi);

- DN26 Murgeni (judeţul Vaslui) - limită judeţul Galaţi.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele Braşov, Buzău, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Alba, Sibiu şi Cluj. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Având în vedere avertizarea cod portocaliu şi atenţionările cod galben de viscol şi ninsori, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, (detalii pe site-ul www.meteoromania.ro), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, autovehiculul trebuie echipat cu tot ceea ce este necesar pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Precizăm că nu există aeroporturi su poturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără probleme deosebite.

Statistica recomandă autostrăzile: doar 6% dintre accidentele grave din Germania au loc pe Autobahn

 • Vineri, 25 Ianuarie 2013 11:02
Statisticile anului 2012 din Germania, ţara cu cea mai complexă infrastructură din Europa, arată că autostrăzile reduc drastic numărul anual de accidente. Chiar şi în condiţiile lipsei unei limite de viteză.  Ultimul set de statistici care vin dinspre organizaţia germană ADAC arată că autostrăzile rămân, de departe, cele mai sigure căi de transport pentru automobile. Conform datelor oficiale din Germania, pe autostrăzile din ţara care are cel mai complex sistem de transport din Europa au loc doar 6% din totalul accidentelor soldate cu răniţi, deşi reţeaua Autobahn găzduieşte peste o treime din traficul total de maşini din această ţară.Printre alte statistici interesante oferite de ADAC, aflăm că pe autostrăzile germane sunt raportate anual între 2400 şi 2700 de cazuri de şoferi care circulă pe contrasens, dar că după analiza cazurilor oficialii află că doar o treime dintre acestea sunt întemeiate. Totuşi, 20 de persoane mor anual în accidente care au loc din cauza şoferilor care greşesc sensul de mers şi intră pe contrasens.

Per total, 400 de persoane mor anual pe şoselele germane, deşi pe o mare parte dintre acestea nu există limite de viteză. Acest număr este egal cu persoanele sub 18 ani care îşi găsesc sfârşitul pe şoselele din România. Spre comparaţie, statisticile din ţara noastră arată că peste 3000 de oameni mor în accidente pe şoselele patriei.

Citeşte mai mult...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner