PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

SPECTACOLUL DE CRACIUN AL REVISTEI TIR 2014

Esential

CNADNR FACE LICITAŢII PENTRU LUCRĂRI DE DESZĂPEZIRE DIN ANUL CARE A TRECUT

 • Marţi, 09 Februarie 2016 18:43

CNADNR amână cu premeditare desfăşurarea licitaţiilor pentru întreţinerea pe timp de iarnă a unor drumuri şi autostrăzi. Asta pentru ca, ulterior, invocând lipsa de timp şi faptul că anotimpul friguros bate la uşă, să poată negocia direct contractele de deszăpezire şi să le încredinţeze unor firme de casă.

 

Astfel, se arată în raportul Curţii de Conturi, deşi aveau tot timpul din lume (pentru că iarna vine cu regularitate în aceleaşi luni ale anului şi nu oferă surprize), reprezentanţii CNADNR au împins organizarea licitaţilor pentru întreţinerea drumurilor pe perioada iernii până s-au trezit cu fulgii albi jucându-le la ferestre.

“Echipa de control constată o întârziere de peste 3 luni din partea compartimentelor Companiei Naţionale de Autostăzi şi Drumuri Naţionale de la data aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli şi până la publicarea anunţurilor de participare pentru procedurile de licitaţie deschisă pentru activitatea de întreţinerea curentă pe timp de iarnă 2013-2015, fapt care arată management neperformant din partea conducerii entităţii în coordonarea compartimentelor implicate în această activitate. Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 17 octombrie 2013 pentru Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa şi 16 septembrie 2013 pentru DRDP Bucureşti. Deoarece procedurile de licitaţie deschisă pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă 2013-2015, au fost anulate pe motiv că ofertele depuse au fost declarate de către comisiile de evaluare ca neconforme şi inacceptabile, în cazul DRDP Bucureşti, sau anulate deoarece nu au fost depuse oferte, în cazul DRDP Constanţa. CNADNR, prin nota justificativă din 1 noiembrie 2013 (adică aproape în iarnă, nota noastră) a decis încheierea de contracte de servicii pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă 2013-2014, prin procedura de atribuire de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare.

Citeşte mai mult:

Un nou sef al Jandarmeriei romane

 • Marţi, 09 Februarie 2016 13:19

Generalul de brigadă Marin Andreiana a fost împuternicit să îndeplinească, începând de luni, pentru o perioadă de șase luni, atribuțiile funcției de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Citeşte mai mult:

Un pompier a salvat o fetita in timpul sau liber

 • Marţi, 09 Februarie 2016 13:16

Plutonierul adjutant Ilie Gheorghe, comandant de echipaj la la ISU Banat, a fost felicitat, luni, de conducerea Inspectoratului, după ce acesta a salvat o fetiță de la înec, săptămâna trecută, când era timpul său liber.

Citeşte mai mult:

Tragic carambol cu o masina ajunsa in prapastie

 • Marţi, 09 Februarie 2016 12:57

Trei persoane au ajuns la spital, marți, una în stare gravă, după ce maşina în care se aflau a fost lovită pe DN 68 A, între localitățile timișene Traian Vuia și Dumbrava, de un alt autoturism, ajungând într-o râpă de pe marginea drumului.

Citeşte mai mult:

SONDAJ. VLAD TEPES AR IESI PRESEDINTELE ROMANIEI

 • Marţi, 09 Februarie 2016 12:56

Câștigătorul unor alegeri prezidențiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, ar fi Vlad Țepeș, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic dat publicității marți.

Citeşte mai mult:

IPJ Ilfov: Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, în scădere în 2015 față de 2014

 • Luni, 08 Februarie 2016 23:04

În județul Ilfov, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în accidente rutiere a scăzut cu 25% anul trecut față de 2014, potrivit unui comunicat al IPJ transmis AGERPRES.

Citeşte mai mult:

SOC. Conducea cu 188 de kilometri pe ora

 • Luni, 08 Februarie 2016 23:01

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost prins de poliţişti când conducea cu viteza de 188 de kilometri pe oră pe un sector de drum cu limita de 70 de kilometri pe oră din Timiş, astfel că a fost amendat cu 945 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile.

Citeşte mai mult:

A sarit din tren dar NU a nimerit peronul

 • Luni, 08 Februarie 2016 23:00

O angajată a Gării de Nord Timişoara a ajuns, luni seara, la Spitalul Municipal, după ce a sărit din trenul pe care-l curăţa, în momentul în care acesta s-a pus în mişcare, însă hainele i s-au agăţat de uşă şi a fost târâtă de garnitură.

Citeşte mai mult:

A ucis fara motiv

 • Luni, 08 Februarie 2016 22:59

Tânărul în vârstă de 26 de ani care a fost arestat preventiv, duminică, acuzat că a omorât-o pe tânăra găsită înjunghiată în locuinţa din Alba Iulia unde stătea în chirie, şi-a recunoscut fapta, spunând că nu îşi explică gestul şi că nu a avut niciun motiv pentru comiterea crimei.

Citeşte mai mult:

Scade perioada de retinere a permisului?

 • Luni, 08 Februarie 2016 13:30

Cinci parlamentari propun, printr-o iniţiativă legislativă, ca şoferii care achită în termenul legal jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege să beneficieze şi de înjumătăţirea perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Citeşte mai mult:

Prins de politie trecand frontiera ilegal

 • Luni, 08 Februarie 2016 13:16

Un cetățean sârb care încerca să treacă ilegal, în noaptea de duminică spre luni, frontiera dinspre Ungaria spre România, a fost prins de polițiștii de frontieră din Timiș, cu ajutorul sistemului de supraveghere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeşte mai mult:

Sofer cautat pentru ca a fugit de la locul accidentului

 • Luni, 08 Februarie 2016 13:15

Un şofer care a lovit cu maşina, duminică seară, patru autoturisme parcate pe o stradă din municipiul Timişoara, după care a fugit este căutat de poliţişti.

Citeşte mai mult:

Arestati pentru ca au furat copaci

 • Luni, 08 Februarie 2016 13:13

Un număr de 16 persoane din localitatea Cușma (Bistrița-Năsăud) au fost prinse de poliţişti, după ce au furat 160 de arbori din Parcul Naţional Călimani, 12 dintre acestea fiind reţinute duminică, prejudiciul cauzat fiind de peste 19.000 de lei.

Citeşte mai mult:

MIRCEA POP ŞI MIHAI „MICHAEL” STANCIU- MARII PROFITORI AI CENTURII CLUJ EST

 • Duminică, 07 Februarie 2016 22:36
În cazul realizării Studiului de Fezabilitate a Centurii Ocolitoare a Municipiului Cluj, neregulile s-au ţinut lanţ pe parcursul a 13 ani. Centura ocolitoare a avut patru studii de fezabilitate, a fost construită cu doi kilometri pe an, prin contracte cu dedicaţie şi plăţi pentru lucrări neexecutate.

Prima suspiciune a apărut după ce, la numai o lună de la anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru studiul de fezabilitate, a fost modificat traseul. Procedura de reactualizare, reluată doi ani mai târziu, a avut costuri duble faţă de cât se prevăzuse iniţial. La nouă ani distanţă de la momentul începerii procedurii, CNADNR a efectuat plăţi pentru lucrări pe care firma câştigătoare a proiectului de modificare a studiului de fezabilitate nu le-a prestat. În fine, CNADNR a făcut plăţi care nu se impuneau pentru servicii de consultanţă către o firmă abonată la contracte cu Compania. Totul pe parcusul a 13 ani, în care CNADNR a finalizat Centura ocolitoare a Clujului (est), lungă de 24 de kilometri, pentru care a plătit uriaşa sumă de 140 milioane euro.

Citeşte mai mult:

Politisti audiati pentru abuz

 • Duminică, 07 Februarie 2016 21:28

Mai mulţi agenţi de poliţie de la Poliţia Filipeştii de Pădure şi Poliţia oraşului Băicoi au fost duşi cu mandat la audieri, în Prahova, fiind suspectaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, a anunţat joi Direcţia Generală Anticorupţie.

Citeşte mai mult:

Au tinut o PISICA in captivitate

 • Duminică, 07 Februarie 2016 21:26

O pisică este captivă de mai multe zile într-un magazin din Drobeta Turnu Severin după ce inspectorii ANAF au decis să pună sigiliul pe clădire.

Citeşte mai mult:

A supravietuit sub pamant

 • Duminică, 07 Februarie 2016 21:24

Un mal de pământ s-a surpat, sâmbătă, peste un bărbat, în localitatea timişeană Făget, victima fiind salvată de către echipele de intervenţie, după ce rămăsese prinsă până la brâu sub o mare cantitate de pământ.

Citeşte mai mult:

Blocati pe Tansalpina in mijlocul iernii

 • Duminică, 07 Februarie 2016 21:23

Doi turişti din Capitală blocaţi cu maşina pe un tronson închis circulaţiei de pe Transalpina au fost ajutaţi, duminică, de jandarmii montani din Alba să coboare de pe munte, precum şi să scoată autoturismul.

Citeşte mai mult:

AUTOSTRADA BRAȘOV–COMARNIC S-A ÎMPIEDICAT LA TRADUCEREA UNUI DOCUMENT DIN ITALIANĂ ÎN ROMÂNĂ

 • Vineri, 05 Februarie 2016 15:46

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale nu a reușit să găsească o firmă cu experiența necesară să realizeze un Studiu de fezabilitate pentru două tronsoane din Autostrada Brașov-Comarnic, deși a avut la dispoziție șase luni.

Ministerul Transporturilor pare să fi intrat în zodia curățeniei generale: a rupt contractul cu italienii de la Impregilo Salini care urmau să refacă porțiunea de autostradă prăbușită: Cunța-Săliște, a respins oferta pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov și este foarte aproape (la cererea Bruxellesului) de rezilierea contractului cu firma care a realizat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitești.

Citeşte mai mult:

Un interviu cu directorul general al FM Logistic România, "Cea mai bună firmă de logistică 2016" la Gala Premiilor Revistei TIR

 • Vineri, 05 Februarie 2016 15:43

CĂTĂLIN OLTEANU-HEEL: „DORIM SĂ NE AXĂM FOARTE MULT PE DISTRIBUŢIE MICĂ ŞI NE PROPUNEM SĂ INTRĂM ÎN ZONA DE FRESH”

Cum a fost anul 2015, comparativ cu 2014, pentru piaţa de logistică din România?

2015 a fost, pentru FM Logistic România, în mod neaşteptat, mult mai bun ca 2014, când s-au înregistrat anumite sincope. Un control de la Fisc a generat plata unor amenzi pentru activitatea din urmă cu cinci-şase ani. În plus, nu a fost un an foarte bun, deoarece pe business-ul de transport cu trailere frigorifice am suferit în acea vară, care a fost răcoroasă şi nu s-au consumat mici, bere, pentru că oamenii nu au fost la grătare, nici la mare. În acele condiţii, afacerea a înregistrat pierderi. Vara care a trecut a fost foarte călduroasă şi lungă şi a stimulat energiile creative ale românilor, care au fost buni consumatori. Avem şi clienţi din retail. Se poate observa cum suntem dependenţi de starea vremii. Când avem parte de un sfârşit de săptămână frumos, luni dimineaţă putem vedea printre rafturi până în capătul depozitului.

Citeşte mai mult:

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL