PolitiaRutiera.ro

 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner
 • Banner

Gala Premiilor Revistei TIR 2014

 • Banner

Esential

Livada de canabis in Arges

 • Joi, 05 Martie 2015 15:23

Aproape 400 de ghivece în care erau cultivate plante de canabis au fost descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, iar doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe numele lor fiind formulate cereri de arestare preventivă.

Citeşte mai mult:

Si-a injunghiat mama. Bonus un unchi

 • Joi, 05 Martie 2015 15:21

Un tânăr de 22 de ani din municipiul Vaslui a fost condamnat la zece ani şi patru luni de închisoare după ce şi-a înjunghiat mama şi un unchi, pe motiv că era deranjat de faptul că aceştia stăteau la băut în mijlocul casei şi ar fi consumat mai mult alcool decât el, sentinţa nefiind însă definitivă.

Citeşte mai mult:

Au pus simboluri nayiste in sinagoga

 • Joi, 05 Martie 2015 13:56

Doi adolescenți din judeţul Mureș au fost ridicați de către polițiști pentru audieri, joi, fiind suspectați că au vandalizat Sinagoga Evreiască din Sighișoara, pe pereții căreia au apărut o svastică, însemnul SS și un mesaj xenofob în limba germană, scrise cu un spay cu vopsea.

Citeşte mai mult:

SOC. Traficau minori

 • Joi, 05 Martie 2015 13:52
Un număr de 11 suspecţi de trafic de persoane, acuzaţi că au racolat mai multe tinere, unele minore, pe care le plasau în cluburi şi le exploatau sexual reţinându-le apoi toţi banii câştigaţi, sunt audiaţi, joi, la DIICOT Timişoara, trei dintre aceştia fiind acuzaţi că au luat credite cu acte false.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliția Timiș, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Timişoara au percheziționat cinci locuinţe din municipiu pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea unor infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

Citeşte mai mult:

Studenta, gasita spanzurata in Paris

 • Miercuri, 04 Martie 2015 15:04

O tânără în vârstă de 24 de ani, din Franța, studentă la Facultatea de Medicină din Cluj, a fost găsită spânzurată, marți seară, într-un apartament din centrul orașului, unde locuia cu chirie, tânăra fiind găsită de către o prietenă îngrijorată că nu a dat de ea toată ziua.

Citeşte mai mult:

Contrabanda cu tigari, in floare

 • Miercuri, 04 Martie 2015 15:03

Zece persoane au fost reținute în urma percheziţiilor de marți făcute de poliţişti în Constanţa, la presupuşi contrabandişti de ţigări, alte cinci persoane fiind cercetate în libertate.

Citeşte mai mult:

Politia britanica vaneaza romani

 • Miercuri, 04 Martie 2015 15:01

Poliţia londoneză a lansat miercuri un apel pentru găsirea a 17 suspecţi străini "periculoşi", între care şi patru români, care s-ar ascunde în Marea Britanie, relatează BBC News Online.

Citeşte mai mult:

Au murit intoxicati

 • Miercuri, 04 Martie 2015 15:00

Doi bărbaţi cu vârstele de 24 şi 40 de ani, care lucrau pe un şantier între localităţile Codlea şi Hălchiu, judeţul Braşov, au fost găsiţi morţi, miercuri dimineaţă, într-o rulotă, cel mai probabil fiind intoxicaţi cu monoxid de carbon de la un convector.

Citeşte mai mult:

Dan DIACONESCU in PUSCARIE!!!

 • Miercuri, 04 Martie 2015 14:49
Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

Magistraţii au decis ca, în cazul fondatorului OTV, să fie scăzută din pedeapsă perioada în care el a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv între 22 şi 25 iunie 2010.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani după ce iese din închisoare.

Completul de la Curtea de Apel Bucureşti, format din judecătoarele Raluca Moroşanu şi Adina Adriana Radu, a decis, în acelaşi caz, şi condamnarea lui Ghezea Mitruş, fost realizator de programe la OTV, la doi ani şi şase luni de închisoare cu execurtare, jurnalistul neavând voie să mai participe la vreo activitate în presă, pentru cinci ani, după executarea pedepsei principale.

Cei trei urmează să fie încarceraţi, iar în următoarele 20 de zile ei se vor afla în perioada de carantină, timp în care se va stabili unde îşi vor executa pedepsele, dar şi regimul de detenţie.

La ultimul termen de judecată din dosar, reprezentantul Ministerului Public a cerut majorarea pedepsei primită în primă instanţă de Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş, maximul prevăzut de lege pentru infracţiunea de care a fost găsit vinovat fondatorul PP-DD fiind de şapte ani.

Judecătoria Sectorului 1 i-a condamnat, în 18 decembrie 2013, pe Dan Diaconescu şi Dorel Petru Pârv la câte trei ani de închisoare cu executarea şi pe Mitruş Ghezea la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Cei trei au contestat condamnarea, iar DNA cere la Curtea de Apel Bucureşti majorarea pedepselor, motivând că sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 "este netemeinică sub aspectul cuantumului pedepselor aplicate prin reţinerea de circumstanţe atenuante în favoarea inculpaţilor".

"Caracteristica inculpaţilor de «persoane instruite» nu convinge ca un element în favoarea acestora cât timp instrucţia superioară presupusă în sarcina lor nu a acţionat ca un element de cenzură de natură a împiedica săvârşirea infracţiunilor şi nici ca o moralitate superioară aptă să trezească în conştiinţa acestora regretul faptelor comise nici după săvârşirea acestora şi nici măcar după descoperirea lor. Din contră, acest grad de instruire a permis inculpaţilor abordarea infracţiunii de şantaj dintr-o perspectivă inedită şi anume aceea a ameninţărilor aduse părţilor vătămate prin intermediul mijloacelor mass-media", arată DNA, în motivele de apel.

În acelaşi context, anchetatorii arătau că inculpaţii, sub pretextul de anchete jurnalistice, "nu au ezitat să ameninţe părţile vătămate cu divulgarea de date compromiţătoare în schimbul unor sume de bani, ferm convinşi că faptele lor nu vor face obiectul vreunei investigaţii judiciare inclusiv prin interpretarea în favoarea personală, iar nu în favoarea societăţii a principiului libertăţii presei şi a libertăţii de opinie".

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", au fost trimişi în judecată în octombrie 2010.

Citeşte mai mult:

Albanezii asalteaza GRANITA

 • Marţi, 03 Martie 2015 20:19

Poliţiştii de frontieră constănțeni au interceptat, în apropierea frontierei de stat, doi cetăţeni albanezi care au intrat ilegal în România încercând să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen, ei fiind returnați în Bulgaria.

Citeşte mai mult:

Politist prins in FLAGANT

 • Marţi, 03 Martie 2015 20:18

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals,după ce şi-ar fi însuşit peste o sută de bonuri valorice pentru carburant ale instituţiei şi ar fi întocmit foi de parcurs false.

Citeşte mai mult:

SOC. Ce se intampla daca tragi etnobotanice

 • Marţi, 03 Martie 2015 20:16

Doi adolescenţi cărora li s-a făcut rău după ce ar fi fumat dintr-o ţigară care ar fi conţinut substanţe etnobotanice au ajuns, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unul dintre ei, în vârstă de 16 ani, fiind internat pentru supraveghere medicală.

Citeşte mai mult:

Taximetristul UCIGAS

 • Luni, 02 Martie 2015 14:49

O femeie de aproximativ 40 de ani a fost accidentată mortal de un taximetrist, în cursul nopţii de duminică spre luni, la ieşirea din municipiul Vaslui, poliţiştii declanşând o anchetă pentru a stabili atât identitatea victimei, cât şi condiţiile în care a avut loc accidentul.

Citeşte mai mult:

A lasat o GRAVIDA la 15 ani

 • Luni, 02 Martie 2015 14:47

Un tânăr de 21 de ani, din comuna constănțeană Valu lui Traian, este cercetat penal pentru act sexual cu un minor, după ce s-a descoperit că prietena acestuia, o adolescentă în vârstă de 15 ani, urmează să aducă pe lume un bebeluș, fiind însărcinată în șase luni.

Citeşte mai mult:

SOC. Lovita de metrou

 • Luni, 02 Martie 2015 14:46

O femeie a căzut pe şine şi a fost lovită de o garnitură de metrou, la staţia Politehnica, aceasta fiind transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Citeşte mai mult:

Franta s-a staurat de Dacia

 • Luni, 02 Martie 2015 14:26

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au scăzut cu 15,8% în primele două luni ale anului comparativ cu acelaşi interval din 2014, la 15.199 de unităţi, marca românească având o cotă de 5,42%, în coborâre faţă de anul trecut, potrivit Asociaţiei Constructorilor Francezi de Automobile.

Citeşte mai mult:

Si-a injunghjat MORTAL barbatul

 • Vineri, 27 Februarie 2015 16:14

O femeie, în vârstă de 58 de ani, din Galați a fost reținută după ce și-a înjunghiat mortal cu un cuțit soțul de 53 de ani, în urma unui conflict spontan, bărbatul reușind să iasă din locuință pentru a cere ajutor, el căzând însă în fața scării blocului unde a fost văzut de câțiva trecători.

Citeşte mai mult:

Italienii au demolat Romi

 • Vineri, 27 Februarie 2015 16:13

Autorităţile italiene au intervenit, joi, pentru demolarea unei tabere ilegale de nomazi din oraşul Torino (nord), evacuând aproximativ 60 de români de etnie romă, potrivit site-ului de ştiri LaPrimaPagina.it.

Citeşte mai mult:

Au falsificat DOCUMENTE!

 • Vineri, 27 Februarie 2015 16:12

Trei persoane, între care doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Gorj, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu, după ce au încercat să falsifice documente prin care să justifice tăierea "din greşeală" a unei păduri.

Citeşte mai mult:

A cazut pe scari si a MURIT

 • Vineri, 27 Februarie 2015 16:10

Poliţia Judeţeană Cluj a deschis o anchetă în cazul unui bărbat în vârstă de 55 de ani, internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Turda, care a murit după ce ar fi căzut pe scări, în timpul unor activităţi de ergoterapie.

Citeşte mai mult:

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 • Banner